Los Flamencos kijken | alles over de cast

Heb jij de film Los Flamencos al gezien? Vanavond om 22.35 uur kun je ‘m kijken op VTM. Deze komische film van Daniel Lambo (die mede het scenario schreef van Glad IJs) ging in première in 2013. De Vlaamse film kent een indrukwekkende cast, waarbij we anno 2021 nog steeds van tal van acteurs en actrices kunnen genieten. We vertellen je alles over het verhaal en de cast van Los Flamencos.

Verhaal

De drie stokoude gebroeders Fleminckx zitten op het einde van hun leven financieel aan de grond. In hun jonge jaren waren Pedro, Carlos en Raoul Fleminckx de schrik van Turnhout Raoul (Peter van den Eede), de man met het plan, overtuigt zijn twee broers nog één grote slag te slaan: de kluis van een bank openbreken via de aanpalende woning… een begrafenisonderneming. Maar de dementerende César (Herwil Ilegems) die vroeger altijd de vluchtauto’s bestuurde, krijgt nu amper nog een schommelstoel in gang. En de stomme Pedro (Mark Verstraeten) draagt nu pampers. Zonder zijn tanden lijkt hij weer klaar voor borstvoeding. Zijn deze krasse knarren op krukken en steunzolen nog wel in staat een bank te kraken? En vinden ze elk wat ze echt zoeken – de verloren liefde, een eigen stem of simpelweg een waardig leven – wel in de bankkluis?

Cast Los Flamencos

In de cast van Los Flamencos tal van bekende namen. De cast bestaat van Los Flamencos bestaat uit Peter Van den Eede, Herwig Ilegems, Mark Verstraete, Koen De Bouw, Jonas Van Geel, Sien Eggers, Ben Segers, Philippe Geubels, Kim Hertogs, Steve Geerts, Eline Kuppens, Iwein Segers. Verder zijn er gastrollen voor Jos Geysels, Vital Baeken en Wim Helsen.

Rolverdeling en meer…

Veel van de acteurs en actrices uit Los Flamencos zijn anno 2021 nog steeds op tv of het witte doek te zien. We delen waar ze momenteel mee bezig zijn, waar ze recent in speelden én natuurlijk ook de series en films die je absoluut niet mag missen.

Peter Van den Eede

Peter Van den Eede speelt Raoul Fleminckx. Wat is dit toch een geweldige acteur. Recent zag je hem bijvoorbeeld nog in Glad IJs als Paul Bertels. Maar hij blijft natuurlijk voor velen Jempie uit De zonen van Van As. Maar ook zijn optreden in het tweede seizoen van Callboys is velen denk ik wel bijgebleven. en zo zijn er nog tal van rollen, waarvan je Peter Van den Eede kunt kennen.

Herwig Ilegems

Herwig Ilegems kruipt in de huid van César Fleminckx. Momenteel werkt hij aan een nieuwe Vlaamse serie, namelijk Twee Zomers. Aankomende week kun je daar op VlaamsKijken meer over lezen. Wil je dat niet missen, kom dan bij de Facebook-groep of volg ons op Instagram. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Professor T. en Grenslanders. Daarnaast zag je hem recent in Red Light als Arts Hagar.

Mark Verstraete

Mark Verstraete is Pedro Fleminckx. Hij was meer dan 350 afleveringen te zien in De Kotmadam als Jef Liefooghe. Recent zag je hem nog in De bende van Jan de Lichte als IJzeren Simon. Als het goed is, gaat VTM deze serie dit najaar eindelijk ook uitzenden. Maar je zag hem ook in Code 37 en Linkeroever.

Koen De Bouw

Koen De Bouw zien we als Swiggers. Hij werkt net als Herwig Ilegems momenteel aan Twee Zomers. Maar we gaan ‘m ook zien in Zeppos Het Mercatorspoor. Heb je Streamz, dan kun je op dit moment genieten van zijn personage Leon Dewaele in Glad IJs. Weer zo’n geweldige hoofdrol van Koen De Bouw; dé acteur die zich werkelijk in ieder personage lijkt te kunnen verplaatsen.

Jonas Van Geel

Jonas Van Geel speelt Herbert. Hij is één van de veelzijdige bekende Vlamingen van dit moment. Hij acteert niet alleen, maar presenteert ook diverse shows bij VTM en met Jelle Cleymans treedt hij op als Cleymans & Van Geel. Recent zag je hem nog als Kevin Van As in De Zonen van Van As. En wat dacht je van Niets Te Melden? Zijn leukste rol? Wat mij betreft die van Johannes Geubbels in Patrouille Linkeroever. Al vond ik De Biker Boys ook heerlijk om naar te kijken.

Sien Eggers

Sien Eggers is Linda Van Dam. Recent kon je nog een indrukwekkend interview met haar zien in Buurman, wat doet u nu met Cath Luyten. Maar je hoorde haar ook in Paniek in het dorp en je zag haar als Jet in De Familie Claus. Benieuwd of we haar ook in de Eigen Kweek spin-off Chantal gaan zien, want in Eigen Kweek was haar personage Ria Goudezeune toch wel goed bevriend met Chantal.

Ben Segers

Ben Segers personage heet Voster. Weet je waar ik ontzettend nieuwsgierig naar bent? Naar de Vlaamse film Dealer; hierin speelt Ben Segers de hoofdrol. De trailer is net uitgekomen en het ziet er echt heel gaaf uit. Verder ken je hem natuurlijk als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As, als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. En wat dacht je van films als Safety First, Bad Trip en Café Derby?

Philippe Geubels

Philippe Geubels speelt in Los Flamencos een priester. Hij is natuurlijk vooral bekend als cabaretier, maar wist je dat hij ook zijn eigen tv-serie heeft: Geub. Verder maakt hij het indrukwekkende programma Taboe. Waarschijnlijk komt hier dit najaar een nieuw seizoen van op tv.

Kim Hertogs

Kim Hertogs zien we als Moeder Fleminckx. Ze speelt één van de hoofdrollen in de Streamz en Play4-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin, waarvan op dit moment het tweede seizoen wordt opgenomen. Verder zag je haar in series als Professor T., 13 GebodenDe RidderCode 37, Zone Stad, Aspe en LouisLouise zagen.

Steve Geerts

Steve Geerts kruipt in de huid van een agent. Hij is net als Kim Hertogs te zien in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Je kunt hem kennen van zijn rollen in CordonAltijd Prijs (vanaf morgen weer op tv), Spitsbroers en Professor T. Recent zag je hem op tv in de film Torpedo, in de herhaling van Clan en hij werkt momenteel aan de serie Chantal.

Eline Kuppens

Eline Kuppens is een verpleegster. Het grote publiek leerde haar kennen in de film Linkeroever. Daarna zien we haar in films als Zot van A. en Weekend aan Zee. Maar één van haar meest bekende rollen is toch wel die van Chloé De Meester in het eerste seizoen van De Bunker. Vorig jaar had ze nog een gastrolletje in het tweede seizoen van Callboys.

Iwein Segers

Iwein Segers speelt Sisse. Je zag hem recent in Glad IJs als Karel. In De bende van Jan de Lichte zet hij het personage Vagenende geweldig neer. Maar je kent hem misschien ook van het indrukwekkende Tot Altijd of als komiek. Hij won in 2008 de publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival.

Gastrollen

Gastrollen zijn er voor Jos Geysels als getuige,  Vital Baeken als de bankmanger en als je goed oplet spot je ook Wim Helsen. Die is natuurlijk vooral cabaretier, maar je kent hem ook als presentator en van series als Clinch en De Ronde.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 juli 2021 /