Buck: nieuwe Ketnet-serie van bedenkers W817

Buck is een comedy onder een regie van Douglas Boswell met onder meer Ini Massez, Ina De Winne, Bram Spooren en Robbert Vervloet. Het is een reeks van de bedenkers van W817. Buck is de eerste Ketnet-reeks met een E-mission, wat wil zeggen dat deze reeks bijzonder duurzaam werd geproduceerd. Ketnet biedt extra beleving bij deze reeks en ontwikkelde een videospel gebaseerd op de wereld van Buck: Buck The Game.

In dit ‘coming of age’ verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias (Bram Spooren) die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat. Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn twee oudere zussen, Laura en Hanne, de bully Dylan, zijn alleenstaande moeder, de nieuwe school… de wereld. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag niemand minder dan Buck (Robbert Vervloet) in levende lijve aan zijn bed staat.

“Een personage als Buck mogen spelen is echt een cadeau als acteur. Buck moet alle simpele dingen uit het leven leren wat maakt dat je kan beginnen met een leeg blad. Als buitenstaander zorgt Buck er ook voor dat personages in de reeks tot bepaalde onverwachte inzichten komen”, aldus Robbert Vervloet, Buck.

Buck The Game

In Buck The Game, gratis beschikbaar als app voor tablet en smartphone op iOS en Android, ontdek je wat er ondertussen gebeurt op Malmek. Je treedt er als speler toe tot de vermaarde Orion-academie en helpt je vrienden Jim en drone C2PE om de geheimen van de planeet te ontrafelen. Terwijl je met je eigen avatar de diverse 3D-werelden verkent, los je uitdagende puzzels op met als belangrijkste doel general Lankey en zijn Karpianen te verslaan. Als dat lukt ben jij de nieuwe leider van Orion-academie.

Dit unieke spel, dat nauw aansluit bij de Ketnet-reeks, is ook speelbaar in augmented reality. Met de afdrukbare ‘marker’ tover je de werelden tevoorschijn in je eigen omgeving en maak je de ontdekking ervan nog fascinerender. Ketnet biedt hiermee een unieke ervaring en maakt op die manier dit soort vernieuwende technologie breed toegankelijk bij kinderen.

E-mission

Buck is een reeks met een E-mission, een onderscheiding van het VAF voor films of reeksen die bijzonder duurzaam werden geproduceerd. VRT wil meer dan ooit vooruitgang boeken in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Met deze fictiereeks wil VRT duurzaamheid expliciet op de kaart zetten. De productie leverde daarom inspanningen op het vlak van energie-, afval- en CO2-reductie, om deze reeks op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren.

“Door iedereen te sensibiliseren kwam er een vorm van bewustwording. Van de voltallige cast, crew en leveranciers werd gevraagd te bewijzen dat hij zijn job op een eco-bewuste wijze uitvoerde. Alles werd nauwkeurig genoteerd in de CO2 calculator. Want meten is weten en je kan best wel zelf een verschil maken. Concreet betekende dit bijvoorbeeld: paperless werken, de wagen vervangen door fietsen of openbaar vervoer, carpooling, gebruik van ledverlichting”, vertelt Riet De Prins, producer Buck.

Buck is van maandag tot en met donderdag omstreeks 17.30 uur te zien op Ketnet, ketnet.be en in de Ketnet-app. Ontmoet Buck tijdens Ketnet Kerst (26/12 tem 30/12) en in 2019 in Bokrijk.

Foto: VRT – Buck – Sofie Silbermann

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2018 /