De Gebroeders Schimm: cast en verhaal – nu op Streamz kijken

De Vlaamse film De Gebroeders Schimm is vanaf 1 juli om Streamz en Streamz+ te kijken. Deze film is gemaakt door Andrew James Van Ostade en Michael Van Ostade; zij schreven het scenario, deden de regie en zijn zelfs in de film te zien! Met in De Gebroeders Schimm cast onder andere Sven De Ridder, Tine Embrechts, Jonas Govaerts, Nilou Hemat, Sieber Marly en Eva Luna Van Hijfte.

De Gebroeders Schimm

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm (Andrew James Van Ostade en Michael Van Ostade) helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith ( Eva Luna Van Hijfte) een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Cast De Gebroeders Schimm

Over de Vlaamse griezelfilm De Gebroeders Schimm is niet zo heel veel geschreven; we weten in ieder geval dat de hoofdrollen worden gespeeld door Eva Luna Van Hijfte (Lilith) en Tine Embrechts (die de moeder van Lilith speelt). Verder zien we volgens IMDB Sven De Ridder, Jonas Govaerts, Nilou Hemat en Sieber Marly. In HLN lees ik dat de cast van De Gebroeders Schimm verder bestaat uit Jan Verheyen, Joke Emmers, Anne-Laure Vandeputte, Ludo Hoogmartens, Stijn Steyaert en Els Deceukelier.

Acteurs en actrices

Laten we we eens op een rijtje zetten waar we al die acteurs en actrices uit de cast van De Gebroeders Schimm van kennen.

Michael en Andrew Van Ostade

Maar laten we ook de makers Michael en Andrew van Ostade niet vergeten. Andrew Van Ostade was recent te zien als acteur in de series F*** you very very much, De 16 en hij zal zijn intrede doen in de film Zillion. Michael Van Ostade maakte eerder bekroonde kortfilms als Danse Macabre, Nigredo en de science fiction musical Songs From The Outside. Hij was tevens de regisseur van de Baba Yega film.

De Gebroeders Schimm kijken

De Gebroeders Schimm is vanaf 1 juli dus te kijken op Streamz en Streamz+. Helaas heb ik nog geen mogelijkheid gevonden om deze film ook te kijken in Nederland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2022 /