Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr in cast Het jaar van Fortuyn

Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr zijn te zien in een nieuwe serie over Pim Fortuyn en Ad Melkert. Ook Frank Lammers (die binnenkort in de hoofdrol te zien is in de film Ferry), Fedja van Huêt, Carly Wijs, Jaap Spijkers, Thijs Römer, Teun Luijkx, Tijn Docter, Jeroen De Man en Olinda Larralde Ortiz behoren tot de cast van Het jaar van Fortuyn. De dramaserie is naar verwachting te kijken in het voorjaar van 2022 bij NPO 1 bij AVROTROS.

Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr

De opnames voor Het jaar van Fortuyn zijn recent gestart. In deze serie staat de verkiezingsstrijd in 2002 tussen Pim Fortuyn en Ad Melkert centraal. De flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger. Ramsey Nasr geeft gestalte aan PvdA-lijsttrekker en beoogd opvolger van minister-president Wim Kok Ad Melkert. Het is niet de eerste keer dat beide heren in dezelfde serie spelen; zo zie je ze nu samen in Oogappels.

Het jaar van Fortuyn

De serie Het jaar van Fortuyn laat zien hoe de opkomst van Fortuyn niet alleen in politiek Den Haag, maar ook in het land de gemoederen hoog deed oplopen. In een periode van nog geen jaar, tussen de aanslagen van 9/11 en de moord op Fortuyn, zien we hoe het politieke landschap in Nederland voorgoed zou veranderen. 

Niets voor jou? Kijk voor tips dan op Guidinc.

Cast Het jaar van Fortuyn

Naast Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Fedja van Huêt, Carly Wijs, Jaap Spijkers, Frank Lammers, Thijs Römer, Teun Luijkx, Tijn Docter, Jeroen De Man en Olinda Larralde Ortiz. Kortom: een heel divers gezelschap, waarbij we veel acteurs en actrices natuurlijk kennen uit andere series en films.

Acteurs en actrices in serie over Fortuyn

De acteurs en actrices uit de cast van Het jaar van Fortuyn kennen we van tal van verschillende rollen. Over veel producties heb ik ook geschreven. Een overzicht, waarbij je alles over de cast ontdekt. Er zitten een hoop kijktips tussen, die je kunt kijken voordat deze serie in voorjaar 2022 op tv komt.

 • Jeroen Spitzenberger is op dit moment niet alleen in Oogappels te zien, maar ook in het nieuwe seizoen van De regels van Floor. Verder was hij in tal van Nederlandse films en series te zien, waarbij het grote publiek Jeroen Spitzenberger natuurlijk uit de hit-serie Divorce kent.
 • Ramsey Nasr speelde recent de hoofdrol in de serie IM – over het leven van Ischa Meijer. Ramsey Nasr is bij het Vlaamse publiek dan weer bekend als kunstenaar Kaïn uit het eerste seizoen van Over Water.
 • Fedja van Huêt zag je recent in de hoofdrol in Vliegende Hollanders. Maar wat mij betreft, blijft zijn rol in de Nederlands-Vlaamse serie Grenslanders er toch uit springen. Maar je kent hem ook uit andere Nederlandse films en series, zoals Penoza, Soof, Overspel en meer…
 • Carly Wijs is een Nederlandse actrice die in België woont. Recent zag je haar in Netflix kerstfilm De Familie Claus. Ze is ook te zien in Oude Liefde met Gene Bervoets. Ze is actrice én schrijfster.
 • Jaap Spijkers hoorde je deze zomer in de Podcast-thriller Wraak met Rifka Lodeizen. Wist je dat hij net als Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr ook in Oogappels te zien is; als de vader van Fabie. Daarnaast speelde hij mee in Keizersvrouwen. Een serie met Jaap Spijkers die ik nog steeds wil terugkijken is Ik Weet Wie Je Bent. En zo zijn er nog tal van series en films waar je deze acteur van kent.
 • Frank Lammers heeft volgens mij geen introductie meer nodig. Waarschijnlijk kun je – zoals zovelen – niet meer wachten tot het 14 mei is en we eindelijk naar de Ferry-film kunnen kijken. Frank Lammers heeft natuurlijk al tal van rollen op zijn naam staan, maar Nederland heeft Ferry Bouman uit Undercover daarvan wel het meest omarmd.
 • Thijs Römer zag je als laatst in Keizersvrouwen, maar ik vond hem misschien wel het leukste in Weemoedt. En er zijn nog veel meer series en films… Hier ken je Thijs Römer van…
 • Teun Luijkx ken je als hoofdrolspeler uit van A’dam – E.V.A. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Fenix en Retrospekt.
 • Tijn Docter is op dit moment te zien in de serie Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. En zo zijn er nog veel meer series en films met Tijn Docter.
 • Jeroen De Man is voor mij nog een onbekende acteur. Ik heb op VlaamsKijken ook nog niet eerder over hem geschreven. Je zag hem in series als Toen wij de tijd hadden en De ontmaskering van de Vastgoedfraude.
 • Olinda Larralde Ortiz is voor mij ook nog een nieuwe naam. Deze actrice zag je eerder in Nieuwe Buren.

Makers

De serie is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht. Pieter Bart Korthuis, ken je van Penoza en Vechtershart. Hij werkt daarnaast op dit moment voor Netflix aan de serie Dirty Lines die nog dit jaar wordt verwacht. Nathan Vecht schreef het scenario van Missie Aarde. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld, deze regisseur ken je bijvoorbeeld van Koppensnellers, De Maatschap en Stellenbosch. Hollands Licht tekent in samenwerking met AVROTROS voor de productie.

Het jaar van Fortuyn kijken

Het jaar van Fortuyn is een vijfdelige serie, die naar verwachting in het voorjaar van 2022 te kijken is op tv op NPO 1 bij AVROTROS. De opnames zijn in het voorjaar van 2021 van start gegaan.

Foto’s: AVROTROS

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

7 april 2021 /