Serie Babyproof: cast met Hanne Timmermans en Ismaïl L’hamiti

De serie Babyproof met in de cast onder andere Hanne Timmermans en Ismaïl L’hamiti is te kijken op VRT MAX. De komische reeks over de groeipijnen van het prille ouderschap is geschreven door Marie De Hert en Stig Junes. Zij zijn niet alleen schrijvers en regisseurs, maar ook een koppel. In de Babyproof cast zien we naast hoofdrolspelers Hanne Timmermans en Ismaïl L’hamiti ook Eva Kamanda, William Boeva, Viv Van Dingenen, Warre Borgmans, Marijke Pinoy, Hinda Bluekens en Bert De Smet.

Babyproof serie VRT MAX

De nieuwe VRT MAX serie Babyproef is een taboedoorbrekende reeks boordevol situationele humor waarin kersverse ouders Nora (Hanne Timmermans) en Viggo (Ismaïl L’hamiti) hun weg banen doorheen de jungle van het prille ouderschap. Het resultaat is een eerlijk en humoristisch relaas over de eerste drie maanden na de bevalling waarin lang niet alles van een leien dakje loopt.

Serie Babyproof kijken

VRT MAX is eenvoudig te kijken via de app of website. Geeft-ie aan dat je vanaf je locatie niet mag kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Of deze serie ook op tv te kijken zal zijn, durf ik nog niet te zeggen. Je ziet wel dat series, die eerst op VRT MAX komen ook later op tv komen. Zoals nu geldt voor de recente VRT MAX-hitserie Knokke Off.

Maar terug naar Babyproof, cast, personages, verhaal en makers:

Babyproof cast

De cast van Babyproof wordt gevormd door Hanne Timmermans, Ismaïl L’hamiti, Eva Kamanda, William Boeva, Viv Van Dingenen, Warre Borgmans, Marijke Pinoy, Hinda Bluekens en Bert De Smet. Waar je deze acteurs en actrices van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

Acteurs & actrices

Marie De Hert en Stig Junes

De serie is van de hand van Marie De Hert en Stig Junes (koppel, schrijvers en co-regisseurs) die deze reeks losjes baseerden op hun eigen ervaringen en de verhalen van vrienden en mensen rond hen. Het resultaat is een herkenbare reeks voor iedereen die aan een (eerste) kindje denkt of verwacht, voor iedereen die vol nostalgie terugdenkt aan die magisch turbulente periode én voor iedereen die bewust kinderloos is en eens goed wil gniffelen uit leedvermaak.

 • Marie De Hert maakte eerder de kortfilms Fien, Jip en Fien en Happy Together.
 • Stig Junes maakte eerder Halfgoden.

Babyproof

Wanneer ze voor de eerste keer mama en papa worden, blijft de roze wolk voorlopig uit voor Nora en Viggo (beiden 27 jaar). De geboorte van Baby, hun eerste kindje, zorgt zelfs voor vele strubbelingen en onverwachte moeilijkheden. Zo lopen de kersverse ouders aan tegen hun eigen verwachtingen, maar ook tegen die van hun vrienden, schoonouders en de rest van hun omgeving. In een wereld vol perfecte voorbeelden en oneindig veel goedbedoeld advies proberen Nora en Viggo zich een weg te banen en trouw te blijven aan hun eigen invulling van ouderschap.

Afleveringen Babyproof

Meer over de inhoud van de afleveringen van Babyproof

 1. Trio – Baby is geboren en Nora en Viggo haasten zich naar huis om met z’n drietjes te cocoonen, maar hun roze wolk wordt bruut verstoord door bemoeizieke (schoon)ouders die hen overladen met ongevraagd advies. 
 2. Basisprincipes – Op medische controle worden Nora en Viggo onderworpen aan een vurig kruisverhoor dat hun prille ouderschap genadeloos in vraagt stelt. 
 3. Stresspap – Viggo gaat terug werken en Nora staat er thuis voor de eerste keer alleen voor. Een overbezorgde Viggo die niet stopt met bellen, stelt haar geduld danig op de proef. 
 4. Knaldrang – Nora wil haar dansbenen losgooien zoals vroeger maar krijgt Viggo maar moeilijk overtuigd. 
 5. Hypochonders – Viggo en Nora organiseren een etentje voor hun beste vrienden, maar worden gehinderd door een ontroostbaar huilende Baby die hen tot op de rand van de wanhoop drijft.
 6. Hoogseizoen – Nora en Viggo worden geconfronteerd met hun seksuele droogte en trotseren hun onzekerheden om het vuur in hun relatie terug aan te wakkeren.
 7. Babyblues – Baby moet voor de eerste keer naar de crèche. Viggo en Nora gaan een dagje naar de wellness en proberen angstvallig hun babyblues uit te zweten en te genieten van hun herwonnen vrijheid. 

Personages serie Babyproof

 • Hanne Timmermans als Nora
 • Ismaïl L’hamiti als Viggo
 • Eva Kamanda als Emma
 • William Boeva als Idris
 • Viv Van Dingenen als Nadine
 • Warre Borgmans als Herman
 • Marijke Pinoy als Myriam
 • Hinda Bluekens als perfecte mama
 • Bert De Smet als perfecte papa

Babyproof is een coproductie van Poolhert Productions en VRT MAX. Dit programma kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid via Flanders Tax Shelter.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 augustus 2023 /