Patrouille Linkeroever terug op VTM

Patrouille Linkeroever is vanaf vanavond 19.55 uur terug op VTM. Helaas gaat het niet om nieuwe afleveringen van deze hilarische politiereeks, maar om de herhaling van het eerste seizoen. Kijken jullie mee naar de avonturen van de geweldige personages die neer worden gezet door Jonas Van Geel, Kevin Janssens, Gene Bervoets, Eva Binon, Mieke De Groote en Nico Sturm?

Verhaal Patrouille Linkeroever

Commissaris Johannes Geubels heeft groot nieuws voor zijn zeskoppig korps. Een cameraploeg zal Patrouille Linkeroever de volgende maanden volgen voor een nieuw realityreeks. Maar al meteen wordt duidelijk dat die reeks niet echt reclame zal zijn voor de ordediensten. Want in Patrouille Linkeroever krijgt het begrip ‘inefficiëntie’ een nieuwe betekenis.

Cast Patrouille Linkeroever - eerste seizoen

De zes agenten vormen met gemak het meest onbekwame politiekorps van Vlaanderen. Ze zijn dom, onhandig, bang, politiek incorrect… Of gewoon alles tegelijk. Hun hulp inroepen doe je beter niet. Noodoproepen worden genegeerd, te laat opgevolgd of fout geïnterpreteerd. En de persoonlijke belangen van de agenten van dit korps gaan voor op het algemeen belang. Hun foute focus en schrijnend gebrek aan beroepsethiek leidt tot een tegengesteld effect. Zelfs het Comité P dat toezicht houdt op de politiediensten is formeel: het grootste gevaar op Linkeroever is Patrouille Linkeroever zelf.

Cast Patrouille Linkeroever

De cast van Patrouille Linkeroever bestaat uit bekende acteurs en actrices. Allemaal hebben ze al flink wat mooie rollen op hun cv staan. Het corps wordt gespeeld door Jonas Van Geel, Kevin Janssens, Gene Bervoets, Eva Binon, Mieke De Groote en Nico Sturm. Maak kennis met hun personages en ontdek verderop in dit artikel welke acteurs en actrices er een gastrol in Patrouille Linkeroever spelen.

Jonas Van Geel in Patrouille Linkeroever

Jonas Van Geel als hoofdinspecteur Johannes Geubels

Jonas Van Geel als Johannes Geubels

Jonas Van Geel kruipt in de huid van hoofdinspecteur Johannes Geubels. Hij is niet bepaald groot licht, maar vooral een angstige bureaucraat met een knaller van een minderwaardigheidscomplex. Toch maakt hij zichzelf graag wijs dat hij de boel onder controle heeft, al kan een kind zien dat hij nul gezag uitstraalt. Johannes is veel te jong én te onbekwaam om zijn functie uit te oefenen. Johannes is een groot voorstander van de inspirerende speech. Hij vindt dat Patrouille Linkeroever een team moet zijn. Een team is het allerbelangrijkste. Ironisch genoeg is Patrouille Linkeroever best een goed team, hij is alleen de enige die er geen onderdeel van uitmaakt.

Meer over Jonas Van Geel:

Kevin Janssens in Patrouille Linkeroever

Kevin Janssens als agent Bruce Taverniers

Kevin Janssens als Bruce Taverniers

Het personage van Kevin Janssens is mij – toen ik Patrouille Linkeroever voor het eerst zag – het meest bijgeleven. Kevin Janssens speelt agent Bruce Taverniers; een man die denkt dat hij een gespierde, militair uitziende gast is. Hij is gepassioneerd door wapens en actiefilms. Zijn bijnaam ‘Bruce’ heeft hij te danken aan zijn grote held Bruce Willis. Zijn idee over de politie is vertekend door Amerikaanse films en series als Cops. Bruce heeft een hekel aan elke vorm van politiewerk waar zijn pistool niet aan te pas komt. Bruce is een echte doener. Hierin zit ook Bruce zijn grootste probleem: Bruce heeft maar 1 versnelling, namelijk de vijfde. Alles is altijd aan 100 procent. Pol Doornik is zijn patrouille-partner en, naast Bruce Willis, zijn grootste held en de vaderfiguur die hij nooit gehad heeft.

Meer over Kevin Janssens:

Eva Binon in Patrouille Linkeroever

Eva Binon als aspirant-agente Saskia Van Deun

Eva Binon als Saskia van Deun

Eva Binon speelt aspirat-agente Saskia Van Deun. Ze is een vrolijke meid die met ièdereen goed kan opschieten, maar boven alles is ze te dom om te ademen. Ze is nu twee weken in dienst op Linkeroever en komt vers van de politieschool. Hoe ze daar ooit is kunnen afstuderen, is een volstrekt raadsel en geruchten in de wandelgangen doen vermoeden dat haar uiterlijk daar een significante rol in heeft gespeeld. Voor Saskia is politiewerk een eerste stap richting wereldvrede. Ze staat op haar strepen, is niet op haar mondje gevallen en is een kind van haar tijd. Ze is helemaal into social media en is niet te beroerd om haar hele leven selfie-gewijs op het internet te plaatsen.

Meer over Eva Binon:

Gene Bervoets in Patrouille Linkeroever

Gene Bervoets is aspirant inspecteur Pol Doornick

Gene Bervoets als Pol Doornink

Aspirant inspecteur Pol Doornick van Patrouille Linkeroever wordt gespeeld door Gene Bervoets. Als ex-rijkswachter van de oude stempel heeft Pol de politiehervorming nooit kunnen aanvaarden. Hij is voor de harde aanpak. Kleine criminaliteit bestaat in zijn ogen niet. ‘Een handtassen-diefstal is de eerste stap naar massamoord.’ Nultolerantie is té toegeeflijk voor hem. Beweren dat Pol iets rechtser georiënteerd is, is een serieuze verzalving van de realiteit. In zijn ogen kan rechts niet extreem genoeg zijn. “‘t Stad is van ieder – een, maar van Linkeroever moeten ze met hun fikken vanaf blijven.” is zijn slogan.

Meer over Gene Bervoets:

Nico Sturm in Patrouille Linkeroever

Nico Sturm als inspecteur Dave Duyns

Nico Sturm als Dave Duyns

Voor Patrouille Linkeroever kruipt Nico Sturm in de huid van inspecteur Dave Duyns. In theorie is hij een zeer goede agent. Hij heeft het hart op de juiste plaats en is niet bang om te werken. Jammer genoeg is hij wel bang van zowat al de rest, en gewoon een veel te gevoelige ziel om politiewerk te doen. Elke dag opnieuw probeert hij er het beste van te maken, maar keer op keer botst hij op een nieuwe muur die hem helemaal doet dichtklappen. De ene dag is het zijn claustrofobie, de andere dag zijn pleinvrees die hem parten speelt. Zijn rotsvaste overtuiging dat in elk mens een mooie en goede mens verborgen zit, maakt hem iets te vergevingsgezind dan goed is. Dave gelooft meer in een welgeplaatste ‘niet meer doen hè!’ dan in een gevangenisstraf.

Meer over Nico Sturm:

Mieke De Groote in Patrouille Linkeroever

Mieke De Groote als agente Liliane Verdonckschot

Mieke De Groote als Lilianne Verdonckschot

Mieke De Groote speelt agente Liliane ‘Den Droes’ Verdonckschot. Ze is een extreem luie agente met een verdoken agressieve kant. Sinds de scheiding met haar man is al haar levensvreugde verdwenen. Ze telt de uren af. Aan – gezien alle mooie agentes op Rechteroever belanden, moeten ze het op Linkeroever met Liliane doen. Liliane is een groot voorstander van gelijke rechten voor de vrouw op het werk, een feministe pur sang, links, milieubewust, vegetarisch én voorzitster van de VVVV (Vrijgevochten Vrouwen Voor Verandering). Zo – lang Liliane haar koffie en haar frangipanes heeft, is het allemaal goed voor haar.

Meer over Mieke De Groote:

Patrouille Linkeroever: onhandige agenten in actie in Voetgangerstunnel Antwerpen

Gastrollen Patrouille Linkeroever

Bijrollen worden gespeeld door Maarten Bosmans, Steve Geerts, Bert Huysentruyt, Rabbah Besseghir, Bas Teeken, Guga Baúl, Jef Hoogmartens, Hilda Vleugels, Maria Thys, Jonas Leemans, Luc Verhoeven, Brik Van Dyck, Ini Massez, Gilda De Bal, Liesje De Backer, Manou Kersting, Patrick Vervueren, Debbie Crommelinck, Daphne Wellens, Peter Van De Velde, Ludo Hoogmartens, Marc Van Eeghem, Bill Barberis, Gunther Lesage.

Makers van Patrouille Linkeroever

Producent Frank Van Passel zegt het volgende over Patrouille Linkeroever. “De ontwikkeling en productie van Patrouille Linkeroever werd gekenmerkt door een hoog duimen-en-vingers-aflik-gehalte en een berg fijn talent: scenarist Jef Hoogmartens werkte samen met Jonas Van Geel en Jeroen Van Dyck. De dynamiek die tussen deze drie scenaristen ontstond, werd later versterkt met regisseur Dries Vos, die zijn vaste team meebracht: cameraman Konrad Widelski, monteur Ruben Beunckens, production designer Bart Van Loo, kostuums Mieke Van Buggenhout, make up Els Van Lierde en geluid Wouter Frans.

Jonas en Jef hebben de reeks tevens als showrunner opgevolgd. Tom De Pelseneer heeft de uitvoerende productie op zich genomen. Tel daarbij de fijne vertolkingen van Gene Bervoets, Eva Binon, Mieke De Groote, Kevin Janssens, Nico Sturm en de leader of the pack Jonas Van Geel en je hebt een waanzinnige cocktail die je spontaan in koor met de tune van de begingeneriek van Billy Steward doet uitroepen: Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr… uck. Chuck a-chuckchuck-chuck. Huh! Yeah!!!”

Tweede seizoen Patrouille Linkeroever? Cast in voetgangerstunnel Antwerpen

Tweede seizoen Patrouille Linkeroever

Een tweede seizoen van Patrouille Linkeroever zou ik zeker zien zitten. Zelfs met wijzigingen in de cast denk ik dat je met verschillende acteurs en actrices een geweldige nieuw seizoen van Patrouille Linkeroever kunt neerzetten. Of het ooit zover zal komen… Dat is de vraag. Het eerste seizoen van de reeks is natuurlijk al in 2016 uitgezonden… We zijn nu vier jaar later. Stel dat de reeks nu in de herhaling opeens een hit wordt, dan zou het misschien kunnen, maar ik verwacht het niet.

Patrouille Linkeroever is vanaf 28 juni 2020 op zondagavond om 19.55 uur te zien op VTM. Je kunt de show ook via VTM GO bekijken. Daarnaast is-ie verkrijgbaar op DVD.

Trailer Patrouille Linkeroever:

Foto’s VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juni 2020 /