Claude M. met Sara De Roo en Sachli Gholamalizad

Claude M. – met hoofdrollen voor Sara De Roo – en Sachli Gholamalizad is de kortfilm van regisseur Dorothée van den Berghe en scenarist Michael De Cock. Samen met Nora & Sam en Het Slachtoffer zijn dit de laatste films uit de Lockdown-reeks. Je kunt ze alledrie vanavond – donderdag 21 januari – op tv zien.

Verhaal Claude M.

Claude M (Sara De Roo), een alleenstaande moeder, zit een gevangenisstraf uit. Ze heeft geen andere keuze dan haar zoon Iwan achter te laten bij haar jongere zus Neda (Sachli Gholamalizad). Neda wilde nooit een kind, maar moet nu plots voor eentje zorgen. Ze bezoekt haar zus in de gevangenis. Iwan schaamt zich voor zijn moeder, en dus moet Claude alle informatie over haar zoon via Neda te weten komen. Jaloezie steekt de kop op, want Neda kan zich duidelijk beter en beter vinden in de moederrol. Maar het ergste bericht moet nog komen: Neda heeft besloten een jaar in Jordanië aan de slag te gaan en Iwan wil graag mee.

Dorothée van den Berghe

Claude M. is de kortfilm van regisseur Dorothée van den Berghe en scenarist Michael De Cock. De regisseuse ken je bijvoorbeeld van de film Meisje met onder andere Charlotte Vanden Eynde, Els Dottermans en Matthias Schoenaerts. Met die laatste werkte ze bijvoorbeeld ook aan de film My Queen Karo. Maar je kunt haar ook kennen van Rosie en Moussa, waarvoor ze eerder werkte met schrijver Michael De Cock. Hij schreef de Rosie en Moussa boeken samen met Judith Vanistendael.

Wist je dat Matthias Schoenaerts eerder deze week al te zien was in de kortfilm Zuur met Veerle Baetens?

Michael De Cock

Het grote publiek kent Michael De Cock waarschijnlijk zelf als acteur. Hij was als Steven Kennis te zien in De 16, speelde Evert Bosteels in Deadline 25/5 en was in verschillende afleveringen van Flikken Gent te zien als Jan Beele. De laatste jaren heeft hij zich echt op het schrijven toegelegd. Niet alleen van boeken, maar ook van theaterstukken. Zo is Achter de wolken een theaterstuk van zijn hand – dat later werd uitgewerkt tot film met Joy de Meyere en Chris Lomme.

Cast Claude M.

De cast van Claude M. wordt gevormd door Sara De Roo en Sachli Gholamalizad. Die laatste had – wat mij betreft zeer terecht – nog wel goed punt van kritiek op de totale reeks Lockdown. Haar boodschap: qua diversiteit voor en achter de schermen zijn we er nog lang niet in Vlaanderen. Ikram Aoulad liet die boodschap ook al horen op Instagram. Wie mij volgt, weet dat ik ‘m daar ook gedeeld heb. Maar nu terug naar de Cast van Claude M. want Sara De Roo en Sachli Gholamalizad verdienen natuurlijk alle aandacht.

Sachli Gholamalizad

Actrice en theatermaakster Sachli Gholamalizad was eind 2020 te gast bij Alleen Elvis blijft bestaan. Toen schreef ik al uitgebreid over haar. Je kent haar onder andere van De Bunker, De Twaalf, Layla M en ook in de eerste aflevering van het nieuwe Red Light heb ik haar al gespot.

Sara De Roo

Sara de Roo speelt op dit moment de hoofdrol in Black-Out. Ze maakte 25 jaar deel uit van toneelspelersgezelschap STAN, en speelde naast theater mee in langspeelfilms als Vele hemels en Brasserie romantiek. Ze werd genomineerd voor de Plateauprijs Beste actrice voor de film Rosie. Naast het grote doek vertolkte Sara een hoofdrol in de reeksen De parelvissers en Met man en macht. Sinds 2015 is ze deeltijds artistiek coördinator van de acteeropleiding aan het Conservatorium Antwerpen.

Claude M. met Sara De Roo en Sachli Gholamalizad

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2021 /