Alles over bekende Bake Off Vlaanderen Kerst deelnemers

Jonas Geirnaert, Serine Ayari, Petra De Sutter en Viktor Verhulst zijn de vier bekende deelnemers aan Bake Off Vlaanderen Kerst. Wie van deze BV-bakkers wordt de Beste Kerstbakker 2022? Jonas Geirnaert, Serine Ayari, Petra De Sutter en Viktor Verhulst gaan vol overgave, maar met weinig baktalent aan de slag. De kerstspecial van Bake Off Vlaanderen kijk je vanavond – zaterdag 17 december – om 22.10 uur op Play4 en GoPlay.

Lees ook: Bake Off Vlaanderen 2022: dit zijn deelnemers seizoen 6

Bake Off Vlaanderen Kerst

In aanloop van de feestdagen verwelkomt gastheer Wim Opbrouck naar jaarlijkse traditie weer vier bekende Vlamingen in de beruchte Bake Off tent. Onder het goedkeurend oog van juryleden Regula Ysewijn en Herman van Dender gaan Viktor Verhulst, Serine Ayari, Jonas Geirnaert en Petra De Sutter de strijd aan om de titel van Beste Kerstbakker 2022 in de wacht te slepen. Slechts één van hen zal de felbegeerde taartschaal in de wacht slepen en zo Natalia, Kerstbakker van 2021, opvolgen. (Hier lees je daarnaast alles over de Bake Off kerstspecial van 2020.)

Kerstspecial Bake Off Vlaanderen kijken

De kerstspecial van Bake Off Vlaanderen is op zaterdag 17 december 2022 om 20.10 uur op Play4 en GoPlay te kijken. Op zaterdag 24 december kun je op Play4 daarnaast kijken naar een Bake Off Vlaanderen Kerstmarathon. Wil je vanuit Nederland naar deze afleveringen kijken, gebruik dan GoPlay samen met een VPN Verbinding die je op België zet.

Viktor Verhulst

Viktor Verhulst ken je als presentator van Love Island en Temptation Island, maar je zag hem samen met zijn familie natuurlijk in De Verhulstjes. Daarnaast maakte hij voor GoPlay recent de show Viktor vs Francesco: Het Belgisch Kampioenschap.

Serine Ayari

Serine Ayari is comedienne. Ze was in het laatste seizoen één van de gasten van Wim Lybaert in De Columbus. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Kutjaar 2020 en in Viva La Feta. Als actrice zag je haar in De Luizenmoeder, waarin ze een tv-koppel vormde met Issam Dakka.

Jonas Geirnaert

Jonas Geirnaert kun je kennen als bedenker van Kabouter Wesley en de geweldige serie De Dag. Daarnaast komt hij in tal van tv-programma’s voorbij, zoals TV-Jubilee: De Slimste Mens 20. Maar wist je dat hij ook acteert? Zo zag je hem eerder in Geub en iets recenter nog in F*** you very, very much. We leerden hem jaren geleden al kennen met Neveneffecten. Wist je dat je die afleveringen op dit moment terug kunt kijken bij VRT MAX?

Petera De Sutter

Petera De Sutter leefde jarenlang als vrouw in een mannenlichaam. Vluchtend van deze worsteling bouwde ze een indrukwekkende academische carrière uit als fertiliteitsexperte met wereldfaam. Vandaag gebruikt ze alle energie die ze vroeger stak in de zoektocht naar haar identiteit als kracht om anderen te helpen en te inspireren in de politiek, om als minister iets terug te doen voor de maatschappij. Ze werd vorig jaar door Cath Luyten gevolgd voor Buurman, wat doet-u nu. Haar persoonlijke strijd beschreef ze in het boek (Over)Leven.

Ontdek hier meer over de kerstspecial Bake Off Vlaanderen Kerst met deelnemers Viktor Verhulst, Serine Ayari, Jonas Geirnaert en Petra De Sutter.

Kerstspecial Bake Off Vlaanderen

Vol enthousiasme gaan de kerstbakkers aan de slag met hun eerste opdracht: het maken van 2 chocolade kerstballen met versiering, die opgehangen gepresenteerd moeten worden aan de jury. Terwijl Jonas Geirnaert denkt zijn behangschraper te herkennen op het kookeiland, vragen de andere bakkers zich af wat in godsnaam een taartrooster is, en hoe je ‘chocolade tempereren’ uitspreekt. Dat belooft, want Herman van Dender was duidelijk: hij wil glimmende ballen zien! Serine Ayari is nog volop aan het proeven van de chocolade als Viktor Verhulst, Petra De Sutter en Jonas Geirnaert zich al volop op hun ‘au bain-marie’ focussen. “Die zien er echt uit alsof ze weten wat ze aan het doen zijn”, merkt Serine verbaasd op.

Chocolade kerstballen

In een strijd tegen de klok halen de vier bekende kerstbakkers alles uit de kast om de proef te winnen. Jonas Geirnaert heeft een snood plan om de jury om te kopen, Serine Ayari maakt een ‘kerstballencreatie met een hoek af’ en Petra De Suttertest de technieken ‘random dripping’ en ‘random dipping’ uit, met een hilarisch resultaat. Intussen heeft Viktor Verhulst wel een heel bijzondere manier om de overtollige icing van zijn kerstbal te halen. Onder het motto ‘hoe meer ballen, hoe meer vreugd’ maken Regula Ysewijn en Herman van Dender de winnaar van de eerste proef bekend.

Wist je dat er begin volgend jaar een nieuw boek van Regula Ysewijn uit komt? Ontdek hier meer over Van wafel tot koek.

Bake Off Winterwonterland

Het spektakelstuk dat de bekende deelnemers aan Bake Off Vlaanderen Kerst moeten maken is een Bake Off Winterwonderland. Viktor Verhulst onderneemt een alles of niets-poging met zijn familietafereel op een skipiste met macarons van zalm & kruidenkaas, terwijl hij zich vrolijk maakt over de vergane skiglorie van vader Gert. Bij het decoreren van de macarons klinkt het droog. “Ik kon als kind heel goed tekenen, maar helaas heb ik geen vooruitgang meer gemaakt.”

Unieke spektakelstukken

Petra De Sutter haalt herinneringen op aan haar reizen naar India terwijl ze zich volledig smijt op een Maharadjapaleis van kruidige koek met Indische specerijen, al is het nog de vraag of de muren van haar Oosters paleis stand zullen houden. Voor zijn Crocembouche van marsepein en chocolade die hij grappend zijn ‘Toren van diabetes’ noemt haalt Jonas Geirnaert dan weer de inspiratie bij zijn vader die in een koekjesfabriek werkte. Serine Ayari besluit om het simpel te houden en alles op de show te zetten met een sneeuwlandschap uit witte fondant op een frangipannetaart.

Heb jij het nieuwste Bake Off Vlaanderen-boek al: Van eigen deeg.

Ontdekking in beslag…

Plots staat de tent in rep en roer wanneer Serine Ayari een akelige ontdekking doet in haar beslag. Gelukkig is er Petra De Sutter, haar kennis als gynaecologe komt onverwacht goed van pas. Even later is het de beurt aan Jonas Geirnaert om een kleine tegenslag te verwerken, maar hij volhardt en presenteert een wel heel unieke toren aan Regula Ysewijn en Herman Van Dender.

Beste Kerstbakker 2022

Na een ernstig conclaaf van de jury en een kandidaat die alweer alles in het werk stelt om met de nodige omkoperij de begeerde trofee in de wacht te slepen volgt de finale beslissing van de Bake Off jury, en weten we wie als winnaar uit de bus komt van dit mooie kerstverhaal.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2022 /