TV-serie Boomer over Jan Van Looveren en ‘familie’ met deze cast

De humoristische fictie tv-serie Boomer gaat over Jan Van Looveren en ‘zijn’ familie. In de Boomer cast zien we naast Jan van Looveren ook zijn dochter Pippa en vrouw Els Béatse. Verder in de Boomer cast Jef Moelans, om Dingenen en Zouzou Ben Chikha. Ontdek hier alles over de tv-serie Boomer, die vanaf zaterdag 2 september om 20.20 uur op VRT1 en VRT MAX te kijken is. Op Streamz kun je het eerste seizoen van Boomer volledig bingewatchen.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 18 augustus 2023; het heeft op zaterdag 2 september 2023 een update gekregen. Ik vind Boomer echt een aanrader!

TV-serie Boomer

De humoristische fictiereeks Boomer duikt in het dagelijkse leven van de familie van Jan Van Looveren*. Want een BV is ook maar een ‘gewone’ mens, die geconfronteerd wordt met de gewone dingen des levens… De tijden veranderen. Maar het is voor de ene al wat makkelijker om daarin te navigeren dan voor de andere. Jan Van Looveren, die is nog volop zoekende. Nu hij ouder dan vijftig geworden is, ziet hij wel dat de wereld rondom hem veranderd is. Maar is hij nog wel mee met wat er nu speelt? Is hij zelf nog steeds relevant? En hoe kan hij ervoor zorgen dat hij weer #ontrend wordt? Elke aflevering volgt een gebeurtenis die impact heeft op hoe Jan binnen zijn gezin, maar ook in de wereld navigeert.

Boomer kijken (met audiodescriptie)

De tv-serie Boomer van VRT en Sputnik Media is vanaf vrijdag 18 augustus volledig te kijken op Streamz. Heb je geen Streamz? Geen probleem: vanaf zaterdag 2 september is Boomer met Jan van Looveren wekelijks op VRT 1 en VRT MAX te kijken. Vanuit Nederland is dat ook mogelijk als je zorgt voor een VPN Verbinding, die je op België zet. Op het Ketnet-Kanaal kun je het vanaf 2 september wekelijks Boomer zien met audiodescriptie zien. De audiodescriptie versie vind je eveneens via VRT MAX.

Maar meer over de tv-serie Boomer:

‘Familie’ Van Looveren in Boomer

Alles wat Jan doet of zegt, komt onder het vergrootglas te liggen – niet in het minst onder dat van zijn puberende dochter Roos (gespeeld door Jans dochter Pippa Van Looveren) en bijdehandse vrouw Julie (gespeeld door Els Béatse, Jans eigen vrouw). Gelukkig vindt hij steun bij zijn bewonderende zoon Daan (Jef Moelans) en zijn vrienden JP en Malik op het padelveld (Tom Dingenen en Zouzou Ben Chikha). En we zien ook de moeder van Jan (Chris Thys). Lees snel verder en ontdek meer over de Boomer cast

Verhaal Boomer

Wat gebeurt er wanneer Jan, na 18 jaar huwelijk, zijn eerste liefde terug tegen het lijf loopt? Kan hij zich beheersen wanneer de verkoper van een elektrozaak hem vertelt dat zijn te herstellen koffiemachine net één dag uit garantie is? Of wanneer zijn bejaarde moeder thuiskomt met haar nieuwe lief, die een jaar of tien jonger is dan Jan zelf? En hoe redt hij zich uit een familiediner met het vreselijkste neefje uit zijn schoonfamilie? 

Jan van Looveren

Boomer is een comedyreeks over de gewone dingen des levens, door de bril van een van Vlaanderens meest geliefde presentatoren, bekend van onder andere Factcheckers en Voor hetzelfde geld. Een man die zegt waar het op staat en daarbij al weleens uit de bocht durft te gaan. Maar laat dat stout en menselijk kantje net zijn waar Vlaanderen van houdt….

Boomer cast

De Boomer cast wordt gevormd door bekende Vlaamse acteurs en aanstormend talent. Wat natuurlijk extra leuk is, is dat we de echte familie van Jan Van Looveren ook zien. Actrice Els Béatse is namelijk ook in het echt Eleven de vrouw van Jan Van Looveren. Hun dochter Pippa zien we eveneens in de reeks. Jef Moelans zien we als zoon Daan. Chris Thys speelt de moeder van Jan. En Tom Dingenen en Zouzou Ben Chikha kruipen in de huid van vrienden JP en Malik. Daarnaast zien we in de Boomer cast onder andere Alejandra Theus en Laurence Roothooft. Hieronder lees je meer over de acteurs en actrices uit de cast van Boomer én niet te vergeten: meer over hun personages.

Jan Van Looveren (Jan)

Een teddybeer in wolfsvacht. Een plagende papa en grote held voor zijn zoon, maar voor zijn tienerdochter is hij de grootste boomer. Een liefhebbende echtgenoot, die wat meer geduld en affectie zou kunnen tonen, maar toch altijd klaar staat voor zijn Julie. Door de jaren heen is Jan meer presentator dan acteur geworden. Hij wil daar graag verandering in brengen, maar voelt dat dit in deze tijden niet zo simpel is, vooral niet voor – zoals zijn manager het zegt – “oudere witte heteromannen zoals Jan”, die dan ook nog eens altijd onder een vergrootglas liggen. Met de hulp van zijn familie en beste vrienden probeert Jan zijn weg te vinden in 2023.   

Jan Van Looveren zag je recent nog in als Minotaurus in The Masked Singer. Je kent hem als presentator van Factcheckers. Maar hij maakte op mij ook indrukwekkend met Op weg met Jan. Wist je dat hij zijn carrière begon als acteur? Zo speelde hij Wim in Windkracht 10. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook als Jean Bellon uit Zone Stad*. Of wat dacht je van de serie Goesting*? Of zijn rol van Eddy in De zonen van Van As? En wist je dat hij de stem deed van Bumbalu*?  Zijn solo-show komt binnenkort ook op tv, lees: Vlaamse Comedy op VRT Canvas.

Els Béatse (Julie)

Julie is niet de vrouw achter de BV, maar is de rots in de branding, de kapitein op het schip, de lijm die alles bij elkaar houdt. Ze heeft een groot gevoel voor humor, maar heeft het soms moeilijk met de ouderwetse grappen van Jan.

Els Béatse zag je de afgelopen jaren als Rita in De zonen van Van As. Ze speelde Mevrouw Van De Vijver in 22/3: Wij waren daar. Ze debuteerde in 2000 in Lijmen /Het been volgens haar IMDB.

Pippa van Looveren (Roos)

Roos is een idealist, een wereldverbeteraar, maar bovenal: een puber. Alles wat haar ouders (vooral haar papa) zeggen of doen, is gênant. Roos wou al meermaals dat ze onder een steen kon kruipen of dat niemand wist dat haar vader Jan Van Looveren is. 

Pippa van Looveren debuteert als actrice in de serie Boomer. We konden eerder over haar lezen in de media, omdat zij en haar zusje Liloe diabetes type 1 hebben.

Jef Moelans (Daan)

Daan is een dromer, gevoelig, lief en zacht, maar kan ook verrassend scherp uit de hoek komen. Voor Daan is Jan nog altijd zijn held. De persoon die hij later ook wil worden. Maar Daan begint hij ook te leren dat niet alles wat zijn papa zegt per se de waarheid is. 

Jef Moelans debuteerde recent op tv in Arcadia en nu behoort hij dus tot de Boomer cast.

Chris Thys (Oma Frieda)

Frieda is de mama van Jan, de oma van Roos en Daan en de schoonmoeder van Julie. Ze is niet het over-vertroetelende type. Ze springt bij waar nodig en met veel plezier, maar beseft hoe kort het leven is en dat ze er nu alles moet uithalen, voor het te laat is. Onder het motto “baat het niet, dan schaadt het niet”, wil ze alle avonturen aangaan en het leven ten volle beleven. Jan weet niet zo goed hoe hij met zijn open-minded moeder moet omgaan.  

Chris Thys kun je kennen als Madame Van Roy uit De bende van Jan de Lichte. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Creme de la Creme*, Wolven*, De Kraak en Girl.

ZouZou Ben Chikha (Malik)

Malik is een van Jans beste vrienden. Een jonge papa die mee is met zijn tijd en een groot rechtvaardigheidsgevoel heeft. Malik bewondert Jan om zijn kwaliteiten als vader en zijn zachte kant, maar botst soms met zijn verouderde manier van denken en doen.

Zouzou Ben Chikha zag je recent in Chantal (in de rol van Muze), maar hij speelde ook mee in De Twaalf. Grote kans dat je hem verder kent BevergemDe Dag of Grond. Hij is niet alleen acteur, maar ook muzikant en theatermaker. Recent zag je hem in Bestseller BoyZeevonk en Assisen. Verder speelt hij in nieuwe projecten als Exen en Waarom Wettelen.

Tom Dingenen (JP)

JP is een macho, een alfaman, maar tegelijk ook stiekem onzeker en gevoelig. JP choqueert graag met zijn uitspraken en gedrag en lijkt volledig vrijgevochten te zijn, vrij van alles wat hem opgelegd wordt. Maar JP moet leren om zijn ware ik te durven tonen, als hij de liefde ooit wil vinden. 

Tom Dingenen is bij het grote publiek bekend als Bart uit Dertigers. Daarnaast heeft Tom Dingenen diverse gastrollen gespeeld in bekende series, denk dan aan De Infiltrant, Zie mij graag, Vossenstreken en Aspe*. Hij was als agent vijf afleveringen te zien in Black Out. En recent zag je Tom Dingenen nog in #LikeMe seizoen 4.

Verder:

Afleveringen Boomer

  1. Koffiemachine – Jan heeft een slechte ochtend: zijn koffiemachine is stuk. Te gierig om hulp in te schakelen, probeert hij het probleem zelf op te lossen. Maar dat maakt alles alleen maar erger.  
  2. Televisiester – Jans moeder is blij: ze heeft de televisiester van Jan voor veel geld verkocht. Jan gelooft zijn oren niet en gaat in allerijl op zoek naar de koper. Hij zal koste wat kost die televisiester terughalen.  
  3. Chucky – Het neefje van Julie komt langs. Jan heeft beloofd zich te gedragen en opvoedingsadvies achterwege te laten. Maar zelfs Julie krijgt het moeilijk.
  4. De juf –  Daan wordt gepest op school en Jan vindt dat hij moet terugslaan. Maar wanneer Jan zelf oog in oog staat met een pester, loopt het niet helemaal zoals gedacht.  
  5. Het interview – Een studente neemt een interview af bij Jan en doet hem nadenken over zijn bekendheid. Na het interview bezoekt hij een fan, die hem weer even met de voeten op de grond zet.
  6. Nonkel Marcel – Jan is niet blij dat nonkel Marcel komt logeren. Hij vindt de oude man allesbehalve aangenaam, en die verstoort dan ook nog eens het geroutineerde gezinsleven.  
  7. De ex – Wanneer Jan zijn ex tegenkomt, nodigt Julie haar uit voor een etentje. Maar dat wordt al heel snel een ongemakkelijke situatie.  
  8. Het gras is groener – De moeder van Jan heeft een nieuwe, jongere vriend en JP zit in een open relatie. Jan begint te twijfelen over wat het spannende is in zijn relatie en net dan komt hij zijn ex terug tegen.  
  9. Relatietherapie: Julie wil graag in relatietherapie. Jan ziet het probleem niet maar geeft het een kans. De therapeut lijkt echter heel eenzijdig, tot grote frustratie van Jan.  
  10. Het einde: Jan gaat op controle bij de dokter, die hem doorverwijst naar een specialist. Na het onderzoek vreest hij voor de uitslag. Is dit het einde?  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2023 /