Seizoen 4 De Columbus met Wim Lybaert en deze gasten

Seizoen 4 van De Columbus met Wim Lybaert gaat vanavond – zondag 5 september – om 19.50 uur van start op Eén. Charlotte Adigéry, Serine Ayari, Rick de Leeuw, Jan Kooijman, Cath Luyten, Helmut Lotigiers en Wim Willaert zijn de gasten van De Columbus in het vierde seizoen. Dit is een programma van De liefhebbers voor Eén.

Seizoen 4 De Columbus

Zonder plan en zonder voorbereiding, zo trekt De Columbus opnieuw de wijde wereld in. Presentator Wim Lybaert laat zich leiden door het toeval én door zijn gast. Wie die gast is, blijft dit seizoen een complete verrassing voor Wim. Zijn enige informatie voor vertrek? Het adres waar hij zijn blind date moet oppikken. En dat kan overal zijn… Het doel van de reis blijft hetzelfde: samen columbussen. Dat is samen loslaten en genieten van het goede leven. Of ze hun bestemming bereiken, doet er niet toe. Wel: samen onthaasten, loslaten en vooral… genieten.

Onbekende bestemming

Want De Columbus heeft deze zomer even het internationale bushokjesnetwerk geleend. Zo haalt Wim Lybaert iemand op bij een halte in het Toscaanse Trequanda, heeft hij een afspraak aan een hokje in Venoy in de Franse Bourgogne en pikt een andere blind date op in het Zweedse Malmö, maar ook dichterbij staat een gast hem op te wachten aan een buskot in het Luikse Stoumont (Verviers).

Verrassingen in vierde seizoen De Columbus

Niet enkel de gast, maar ook de bestemming is een volledige verrassing voor Wim Lybaert. De kauwgomballenautomaat in de stuurcabine is weer goed gevuld, maar niet meer met reisbestemmingen. Want de sjiekenbak zit vol echte sjieken dit seizoen. Voor het eerst. Het is de gast zelf die de bestemming meebrengt en zo het doel van de reis bepaalt. Hij of zij kiest de bestemming uit alle landen waar hij of zij nog nooit geweest is. Die bestemming ontdekt Wim pas wanneer zijn gast op De Columbus stapt. Zo ontdekt de kijker samen met Wim welke koers de bus een week lang zal varen.  

Gasten De Columbus seizoen vier

Wim Lybaert weet op voorhand niet welke gast hij oppikt in het vierde seizoen van De Columbus. Pas wanneer hij aan het bushokje stopt waar de bekende gast staat te wachten, ontdekt hij met wie hij de komende vier dagen op De Columbus doorbrengt. Deze gasten gaan met Wim mee op reis: Charlotte Adigéry, Serine Ayari, Rick de Leeuw, Jan Kooijman, Cath Luyten, Helmut Lotigiers en Wim Willaert. De volgorde van de uitzendingen wordt nog niet bekend gemaakt.

Meer over de gasten van De Columbus

  • Charlotte Adigéry is zangeres. Haart roots liggen in het Caribisch gebied in Martinique en Guadeloupe. Ze zon als achtergrondzangeres bij Arsenal en Baolji.
  • Serine Ayari is comedian; ze komt uit Vilvoorde en heeft Tunesische roots.
  • Rick de Leeuw ken je als schrijver, dichter en zanger. Hij treedt nog steeds veelvuldig op.
  • Jan Kooijman is acteur, presentator en danser. We hebben op VlaamsKijken al vaak over Jan Kooijman geschreven.
  • Cath Luyten is presentatrice; je kent haar natuurlijk van Buurman, wat doet u nu.
  • Helmut Lotigiers is bij het grote publiek bekend als zanger Helmut Lotti, die je recent nog bij Tien om te zien zag.
  • Wim Willaert heeft voor de lezers van VlaamsKijken volgens mij geen enkele introductie nodig. Op VlaamsKijken hebben we al vaak over Wim Willaert geschreven. Wist je dat hij dit najaar ook een boek uitbrengt? Eind deze maand verschijnt Over Wolken – voor dromers op begane grond, over water in ongrijpbare vorm.

Columbussen (zonder bus) – boek

Columbussen gaat over de vrijheid van het moment en over het loslaten van vertrouwde verwachtingen. Het toeval zit aan het stuur en bepaalt het verloop van de trip vanaf het eerste tot het allerlaatste moment. Nu is er ook een boek over. Je hebt namelijk geen bus nodig om te columbussen. Het kan overal en altijd. Met het doe-het-zelfboek Columbussen zonder bus kan iedereen ook in het dagelijkse leven zonder zoeken veel vinden. De gids, geschreven door programmamaker Laurens Verbeke, verschijnt op 17 september, en is nu al te bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com en Amazon (waar de verzending gratis is voor Prime-leden – hieronder de link om je aan te melden – en daarbij VlaamsKijken meteen te steunen).

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2021 /