Influencers: nieuw sketchprogramma van Koeken Troef

Influencers is het nieuwe sketchprogramma van VIER. Hakim Chatar, Rik Verheye, Louise De Bisscop, Joke Emmers, Eva Binon, Stijn Steyaert, Tom Audenaert en Andrew Van Ostade komen in deze nieuwe reeks voorbij. Influencers is gemaakt door Koeken Troef van – onder andere de veel besproken – Bart de Pauw.

Influencers

Het woord influencer, aldus Van Dale, is iemand die, via sociale media, invloed uitoefent op een bepaalde doelgroep. Het is de stem van de nieuwe generatie en meteen ook de titel van het nieuwe sketchprogramma van productiehuis Koeken Troef voor VIER.

#InstaFame

Iedereen die thuis is op het wereldwijde web kent ze wel, de #foodies, #vloggers, #followme en #instaTravellers, die maar al te krampachtig proberen mensen naar hun kanalen te lokken. In Influencers wordt – op humoristische wijze – de draak gestoken met mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsetters. Daarmee doen ze een – niet zo succesvolle – gooi naar hun eigen eeuwige #InstaFame op het internet.

#funnysketches

Hun dwaze pogingen om in de smaak te vallen, de strijd om een record aantal likes, de domme grenzen die ze proberen te verleggen of de heerlijke leegheid van hun bestaan zullen deze #funnysketches aan elkaar rijgen. Maar hoe dwaas en lachwekkend ook, soms verdienen ze ook ons mededogen. Want Influencers gaat ook een beetje over mensen die, zoals zovelen, een verschil willen maken in dit aardse leven en willen meetellen door een kleine afdruk te maken van hun bestaan.

Cast Influencers

Influencers kent wat mij betreft een heel verrassende cast. Of zoals ze dat bij SBS zelf omschrijven als ‘een fijn ensemble van komische acteurs en leuke oudgedienden gecombineerd met nieuw opwindend talent’. De man van dit moment is natuurlijk Rik Verheye. Hij maakte furore met Callboys en schittert op dit moment op Netflix in De Bende van Jan de Lichte. Maar de rol die op mij het meest indruk heeft gemaakt is toch één van zijn eerste projecten, namelijk Adem van Hans van Nuffel.

Naast Rik Verheye komen in Influencers de volgende acteurs en actrices voorbij:

  • Hakim Chatar: kun je kennen als dj, uit filmpjes voor Humo en als lief van (radio)presentatrice en dj Jolien Roets.
  • Louise De Bisscop: zei is de actrice die de jonge Frie speelt in de succesvolle reeks De Twaalf. Ja, ik moet toegeven dat ik eerst ook dacht dat Maaike Cafmeyer zelf die rol speelde. Louise De Bisscop lijkt echt enorm op haar, zowel qua uiterlijk als stem.
  • Joke Emmers: speelde één van de hoofdrollen in het eerste seizoen van Beau Séjour, maar ook in Den Elfde van den Elfde. Ik kijk graag naar haar frisse spel.
  • Eva Binon: haar naam zegt je misschien niet zoveel, maar als je haar ziet, weet je meteen dat is ‘Mama Katrien’ uit Zie Mij Graag. Op Videoland kun je haar ook zien in Spitsbroers. Verder vond ik Eva Binon geweldig in Patrouille Linkeroever.
  • Stijn Steyaert: voor een jonge acteur was hij al in ontzettend veel series te zien, bijvoorbeeld in Thuis, maar ook in Skilz en Chaussee d’Amour. Hij speelde de hoofdrol in It’s Showtime. Die was wel op Telenet te zien, maar haalde Eén niet door al het me-too gedoe rond Bart De Pauw.
  • Tom Audenaert: is op dit moment te zien in De Luizenmoeder, maar Tom Audenaert heeft een uitgebreid cv. En echt niet alleen met rollen in Vlaanderen, maar ook in bijvoorbeeld Franstalige series. Twee van die succesvolle reeksen vind je op Netflix.
  • Andrew Van Ostade: was te zien in De 16 als Dirk Kerckhove. Heeft daarnaast als schrijver meegewerkt aan Baba Yega: The Movie.

Bart De Pauw

De regie van Influencers is in handen van Peter (Pietje) Horsten, Bart De Pauw en Kenneth Taylor. Over Bart De Pauw is de afgelopen jaren natuurlijk al veel geschreven. De Belgische televisiemaker heeft ontzettend veel succesvolle programma’s op zijn naam. Hij werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie, waardoor zenders de samenwerking verbraken.

Influencers betekent de terugkeer van Bart De Pauw zijn programma’s op tv. Ik kijk er naar uit. Wat hij gedaan heeft is niet goed te praten, maar wat heb ik altijd genoten van zijn programma’s. En dan in het bijzonder met Quiz Me Quick en De Biker Boys.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 januari 2020 /