Stromboli op Netflix kijken: cast Elise Schaap en Pieter Embrechts

De film Stromboli – naar het boek van Saskia Noort – is op Netflix te kijken wereldwijd. De hoofdrol in de film Stromboli wordt gespeeld door Elise Schaap, maar we zien onder andere ook Pieter Embrechts in de cast. Lees hier alles over deze boekverfilming van regisseur Michiel van Erp.

Stromboli

Sara (Elise Schaap) arriveert met een koffer vol wodka en een uitgeput hart op het eiland Stromboli. Ze komt bij een retraite terecht waar ze, samen met een bont gezelschap andere dolende zielen, onder leiding van de charismatische goeroe Jens (Christian Hillborg) de confrontatie aangaat met de demonen uit haar verleden.

Michiel van Erp over Stromboli

Michiel van Erp is de regisseur van Stromboli. Hij vertelt over de verfilming van het boek van Saskia Noort: “Elise Schaap ken ik als een veelzijdige en altijd verrassende actrice. Ze maakt me aan het lachen maar kan ook diep ontroeren. Het is een spannend avontuur om met haar het prachtige scenario van Stromboli naar het witte doek te vertalen. Ik ben vereerd dat onze plannen de door mij zeer bewonderde internationale acteurs als Tim McInnerny en Anna Chancellor heeft weten aan te trekken.”

Stromboli cast

Elise Schaap speelt dus de hoofdrol in deze Nederlandse film. Voor aanvang van de opnames zei ze: “Ik heb ongelofelijk veel zin om dit bijzondere verhaal te mogen verfilmen met Michiel van Erp van wie ik groot fan ben.” Naast Elise Schaap bestaat de cast uit deels internationale acteurs, waaronder Vlaming Pieter Embrechts, Tim McInnerny, Anna Chancellor, Taz Munya, Christian Hillborg, Neerja Naik en Marisa van Eyle.

Cast Stromboli ken je van…

Waar je de acteurs en actrices uit de cast van Stromboli van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

  • Elise Schaap heeft volgens mij geen enkele introductie nodig bij de lezers van VlaamsKijken. Ze zal binnenkort weer te zien zijn als Danielle in Ferry De Serie. Op dit moment is ze in de bioscoop te zien met Faithfully Yours. Ik geniet altijd van de verschillende rollen die zij speelt; zij kan echt ieder personage geloofwaardig neerzetten.
  • Pieter Embrechts is de broer van Tine Embrechts en ‘een vriend van Sinterklaas‘. Je zag hem ook in de film Instinct. In Nederland kun je hem ook kennen van de musical Lazarus, waarmee hij in de prijzen viel.
  • Tim McInnerny speelde onder andere in Notting Hill en Game of Thrones.
  • Anna Chancellor zag je eerder in The Crown en Downton Abbey.
  • Taz Munya was eerder te zien in The One.
  • Christian Hillborg kun je kennen uit Young Royals en Fleabag.
  • Neerja Naik speelde bijvoorbeeld in Hackney’s Fines.
  • Marisa van Eyle heeft al de nodige rollen op haar naam staan. Recent zag je haar in Mascotte, maar bijvoorbeeld ook in Yentl en de Boer de Serie.

Michiel van Erp

Stromboli is de tweede film van Michiel van Erp. Hij debuteerde met Niemand in de stad. Michiel van Erp heeft een lange staat van dienst als documentaire maker. Zo maakte hij furore met de portrettenserie Lang leve, die hij vanaf 1996 maakte voor de VARA. Hiervoor ontving hij diverse nationale en internationale prijzen. Recent maakte hij bijvoorbeeld de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland, maar ook de 3Doc De wereld aan je voeten, 2Doc Een lijk in het bos en Toen zij van Rotterdam vertrokken. Daarnaast heeft hij de dramaserie Ramses – over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzorg die van Joop Admiraal en Liesbeth List gemaakt. 

Makers

Stromboli is een productie van Levitate Film (die je kent van onder andere De Slag om de Schelde en Kerstgezel.nl en Het Familiedrama). Het filmscenario is geschreven door Paula van der Oest en Roos Ouwehand. Je kent Roos Ouwehand onder andere van Piece of My Heart, Mi Vida en Oogappels. Paula Van der Oest werkt momenteel aan De Joodse Raad, maar je kent haar ook van Kleine ijstijd en tal van andere series en films.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2023 /