Undercover seizoen 2: alles over cast, verhaal én meer

Undercover is de best bekeken Netflix-serie van 2019 in Nederland. Vanaf 6 september 2020 kunnen we genieten van het tweede seizoen. Niet alleen op Netflix, maar ook op Eén. Ontdek alles over cast, verhaal én bekijk al diverse beelden.

Altijd op de hoogte van het laatste Undercover nieuws? Kom bij onze Facebook-groep.

Dat Undercover zo goed zou scoren, had ik wel verwacht. Al vanaf het moment dat Eén de cast aankondigde was ik ontzettend nieuwsgierig. Juist de combinatie van geweldige Nederlandse acteurs als Frank Lammers, Raymond Thiry, Anna Drijver en Elise Schaap naast Vlaamse vedette Kevin Janssens en multi-talent Tom Waes (die ik recent interviewde – óók over Undercover) mét een actueel, spannend verhaal maakt dit tot een kaskraker. Wat zat het allemaal goed in elkaar!

  • Wist je dat de reeks zo’n succes is, dat er zelfs een Undercover film komt? Lees alles over: Ferry De Film.

Verhaal Undercover – tweede seizoen

Het tweede seizoen van Undercover slaat het andere weg in. Kim de Rooij – gespeeld door Anna Drijver – werkt inmiddels bij een mensenrechtenorganisatie Human Rights, waar ze onderzoek doet naar illegale wapenhandel in Syrië. Met behulp van Bob Lemmens (Tom Waes) komt ze op het spoor van de El Dorado Ranch, een country & western manege in het Belgische achterland. Bob gaat daar undercover en probeert in de gratie te komen van de gebroeders Laurent en JP Berger (vertolkt door Sebastien Dewaele en Wim Willaert) die actief zijn als wapenhandelaars.

Ondertussen zet Ferry Bouman (Frank Lammers) vanuit de gevangenis zijn zoektocht naar de ware identiteit van undercoveragenten Bob en Kim verder. Ook Bob’s puberdochter Polly (Emma Verlinden) wil te weten komen wie haar vader nu echt is… Ze begint haar eigen onderzoek. Maar brengt ze daarmee de missie niet in gevaar? Het nieuwe seizoen speelt zich een jaar na de eerste reeks af.

Nieuwe trailer van Netflix voor Undercover 2

Trailer Undercover 2 (Eén)

Cast tweede seizoen Undercover

De cast van Undercover seizoen 2 bevat met Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers natuurlijk de belangrijkste hoofdrolspelers uit het eerste deel. Ook Elise Schaap keert terug in de huid van Daniëlle, het liefje van Ferry Bouman. En in de eerste beelden – beter gezegd de trailer – die Eén bekend heeft gemaakt, zien we nog heel wat andere bekende acteurs en actrices. Denk aan Sanne Samina Hanssen (uit Zie Mij Graag), Ruth Becquart (uit Over Water) en Sebastien Dewaele en Wim Willaert (die je kunt kennen uit Eigen Kweek).

Sebastien Dewaele

Sebastien Dewaele kruipt in het tweede seizoen van Undercover in de huid van JP Berger, die samen met zijn broer Laurent in de wapenhandel zit. Mijn eerste kennismaking met acteur Sebastien Dewaele was in Eigen Kweek in de rol van Steven Welvaert. In deze serie die ook op Netflix staat, speelt hij – net als in Undercover 2 – de broer van Wim Willaert. Je kunt hem ook kennen uit Bevergem, Grenslanders, De Dag en Gent-West. Sebastien Dewaele is tevens één van de Vlaamse acteurs die te zien zal zijn in de nieuwe tv-serie Black Out, die in het najaar van 2020 op Eén te zien zal. Daarnaast heeft hij net de opnames van de film Cool Abdoul achter de rug.

Wim Willaert

Wim Willaert speelt de rol van die andere in wapens handelende broer: Laurent Berger. Ik ben erg benieuwd naar hoe hij dit personage neerzet, want bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend als Franky Welvaert. De man die de meest hilarische zelfverzonnen Engelse uitspraken doet. Hoe anders zal zijn rol in Undercover 2 zijn. Wim Willaert heeft zowel in België als daar buiten al ontzettend veel rollen gespeeld. Zowel Eigen Kweek als Grenslanders behoren voor mij tot de series die je absoluut gezien moet hebben. Andere aanraders met Wim Willaert zijn: Red Sonja, Offline en – waarin hij een kleine rol heeft – De Twaalf. Wim Willaert behoort tot de cast van de nieuwe film De Familie Claus, waar je hier later meer over leest.

Nieuwe gezichten cast Undercover 2

Sanne Samina Hanssen

Sanne Samina Hanssen kruipt in het tweede seizoen van Undercover in de huid van Sharon. Meer over haar personage is er op dit moment nog niet bekendgemaakt. Ik ben dus benieuwd! Je kunt haar kennen van Baptiste, maar ik denk dat ze de meeste bekendheid heeft verworven met de rol van Sien in Zie Mij Graag (Videoland). Ze brak door als één van de vaste castleden van Het Huis Anubis. Het afgelopen jaar was ze te zien in de film De Liefhebbers. En ze speelt één van de rollen in de nieuwe Nederlandse tv-serie Vliegende Hollanders (waarin we Lykele Muus uit Dertigers ook terugzien). Wist je dat ze daarnaast zangeres is? Ze treedt op onder de naam: Polly & Bruce.

Ruth Becquart

We zien Ruth Becquart in Undercover 2 als Nathalie. Als ik de trailer bekijk, dan heb ik het gevoel dat ze de vriendin is van Laurent Berger. Ze heeft een zoontje. In het filmpje hoor je haar zeggen. “Ik bel je gewoon, omdat ik wil weten of dat hier oké is voor mij en voor mijn kleine.” En je ziet dus dat Wim Willaert (als Laurent Berger) haar bij de keel grijpt met de uitspraak: “Jij gaat de Bergers niet uit elkaar halen.”

Kortom: Ruth Becquart heeft hier een geweldige rol te pakken. Weer wat anders dan in Over Water, waar ze te zien is als Benedicte De Pelsmaecker. Het mooie aan de Vlaamse actrice Ruth Becquart vind ik dat ze zoveel verschillende gezichten kan aannemen. Meer van haar zien, dan kan ik je series als Clan, Zuidflank, Chaussée d’Amour en De Dag absoluut aanraden. Ze speelt de hoofdrol in Gent-West, de Vlaamse remake van de serie die wij in Nederland kennen als Celblok H.

In Chaussée d’Amour zie je Ruth Becquart vooral schaars gekleed…

Chris Lomme

Chris Lomme speelt de moeder van broers en wapenhandelaars Laurent en JP Berger. En zoals je in de trailer kunt zien, is ook zij een pittige tante. “Die hoer moet dood”, klinkt er uit haar mond. Volgens mij hebben ze het dan over de rol die Ruth Becquart speelt, maar dat durf ik niet met 100% te zeggen. Chris Lomme is een zeer ervaren Vlaamse actrice. Recent speelde ze de hoofdrol in de film Achter de wolken (waarover ik hier uitgebreid heb geschreven en ook het werk van Chris Lomme uitvoerig bespreek). Zelf kijk ik uit naar de serie De ontvoering van Phil Frisco.

Emma Verlinden

We hebben in het eerste seizoen al kennisgemaakt met het personage dat Emma Verlinden speelt. Zij is namelijk Polly Lemmens, de dochter van Bob Lemmens. Waar de kinderen in het eerste seizoen niet zoveel in beeld zijn, is dat in het tweede seizoen wel anders. Leuk weetje: Emma Verlinden is in het echt ook de oudere zus van haar tv-broertje David Lemmens. Die rol wordt namelijk gespeeld door Warre Verlinden. Zowel Emma als Warre Verlinden hebben al verschillende rollen gespeeld. Zo waren ze beide te zien in Kattenoog. Verder speelde Emma Verlinden in Labyrinthus en in Gent-West.

Jeroen Van der Ven

Welke rol Jeroen Van der Ven in het tweede seizoen van Undercover speelt, is mij nog niet geheel duidelijk. Wel is zijn naam bevestigd door Eén. Deze acteur speelde eerder de hoofdrol in Generatie B en was te zien in het tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander.

Robrecht Vanden Thoren

De namen van acteurs en actrices uit de cast van Undercover 2 die je hierboven hebt gelezen, zijn allemaal bevestigd door Eén en/of Netflix. Maar een rondje op Instagram leverde ons eerder ook al wat nieuwe namen op. Zo heeft Sanne Samina Hanssen een foto vanaf de set gedeeld, waarin ze niet alleen Ruth Becquart tagt, maar ook Robrecht Vanden Thoren. De oplettende kijker had hem ook al in de trailer gespot. Welke rol Robrecht Vanden Thoren in Undercover 2 is mij nog niet duidelijk, maar ik kan wel vertellen dat ik hem een geweldige acteur vind. Je zag ‘m recent in Torpedo, maar ik genoot vooral van hem in Tom & Harry en Hasta la Vista.

Meer bekende acteurs en actrices in cast Undercover 2

Zo deelt Patrick Ruyter – een Nederlandse acteur die vooral veel kleine rolletjes speelt – dat hij ‘een geweldige draaidag’ heeft gehad met Manou Kersting en Juda Goslinga. Rubén Ochandiano verklapt via een foto dat hij zelf meespeelt en we ontdekken op zijn account ook Alexej Manvelov. Verder spot ik Hassan Raad Marhon, Warre Verlinden (die ook al in het eerste seizoen te zien was als de zoon van Bob Lemmens) en niet te vergeten The Backup Movie Police. Daarnaast ontdek ik dat Kevin Lenoir figureert in het tweede seizoen van Undercover.

Rico Verhoeven

Al voor de officiële bekendmaking van de cast van het tweede seizoen van Undercover waren er al wel wat namen bekend. Zo heeft Netflix begin oktober 2019 al gedeeld dat kickbokser Rico Verhoeven in de huid kruipt van de bodyguard van Ferry Bouman. Voor Rico Verhoeven is dit niet zijn eerste rol. Hij was eerder ook te zien in Vechtershart. Je spot ‘m hier meteen in het filmpje, waarmee Netflix de release van Undercover 2 eerder dit jaar heeft bekendgemaakt.

Tom Waes over zijn rol als Bob Lemmens

“Het draaien van Undercover 2 was een feest. Al vanaf de eerste lezing was het duidelijk dat de scenario’s en de cliffhangers nog straffer zijn dan vorig seizoen. Bob Lemmens komt deze keer langs alle kanten onder druk te staan, heerlijk om een man met zoveel verschillende maskers te spelen. De fans van Undercover, zowel in België als Nederland en de rest van de wereld, zullen tien afleveringen lang op het puntje van hun stoel zitten”, aldus Tom Waes, in het persbericht dat één verstuurde met de bekendmaking van de releasedatum van Undercover 2. Ook wij hebben Tom Waes geïnterviewd (klik). En vergeet natuurlijk ook het Undercover-boek niet.

Makers Undercover 2

Het tweede seizoen van Undercover werd geproduceerd door Ivy Vanhaecke en Pieter Van Huyck. Nico Moolenaar schreef opnieuw samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook weer showrunner. De regie was dit keer in handen van Pieter Van Hees (Chaussée d’amour, Versailles) en Cecilia Verheyden (Achter de wolken, wtFOCK).

Undercover seizoen 1 populair op Netflix

Nog even terug naar het eerste seizoen van Undercover. Want die reeks was dus razend populair in 2019. Daarmee behoorde ze tot de best bekeken Netflix-series in Nederland van dat jaar. Undercover staat niet in het minste rijtje. We keken in Nederland namelijk massaal naar 6 Underground, Murder Mystery, La casa de papel 3, The Irishman, The Witcher, Triple Frontier, Isn’t It Romantic, Sex Education en The Perfect Date.

In België ontbreekt Undercover in het lijstje, omdat de uitzendrechten bij Eén liggen. The Perfect Date staat daar ook niet in het lijstje. Daar vind je You in de top 10. En Stranger Things. Benieuwd of daar in 2020 ook Thieves of the Wood / De Bende van Jan de Lichte tussen staat in Nederland. Al verwacht ik eerder Eén-series als De Twaalf en Over Water – die op dit moment ook goed scoren.

Derde seizoen Undercover

Kijk jij ook al uit naar het derde seizoen van Undercover? Ook dat is natuurlijk al bevestigd door Netflix. Alleen moet je dan nog eventjes geduld hebben. De opnames zijn namelijk uitgesteld door corona. Hier lees je er alles over: derde seizoen Undercover op Netflix.

Ga voor het actuele overzicht van Vlaamse tv-series op Netflix naar dit overzicht. Er staan namelijk nog een aantal verrassingen in…

FOTO: Sebastien Dewaele en Wim Willaert als de broers Berger © NyklyN (Persbericht Eén)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

2 januari 2020 /