Undercover seizoen 2: alles over verhaal, cast én meer

Kijk jij uit naar het tweede seizoen van Undercover? Vanaf 6 september 2020 kun je – iedere zondagavond – genieten van een nieuwe aflevering uit seizoen twee. De afleveringen starten om 20.45 uur op Eén en VRT NU. Op Netflix kun je een uurtje later kijken (21.45 uur). Vanaf 8 november is de reeks (wereldwijd) compleet op Netflix te zien. Lees hier alles over cast, verhaal én bekijk ontzettend veel foto’s en natuurlijk diverse video’s van het tweede seizoen Undercover.

Altijd op de hoogte van het laatste Undercover nieuws? Kom bij onze Facebook-groep.

Undercover iedere zondagavond op Eén en Netflix

Waar Netflix ons eerst in de waan heeft gelaten dat het tweede seizoen van Undercover vanaf 6 september volledig te zien zou zijn, moeten de liefhebbers toch geduld hebben. De reeks wordt namelijk iedere zondagavond uitgezonden – van 6 september tot en met 8 november. Vanaf dat moment is Undercover 2 wereldwijd volledig terug te kijken op Netflix. Een keuze, die volgens mij wel zo eerlijk is voor de Vlaamse kijkers. Daarnaast voorkom je zo ook dat spoilers uitlekken.

Undercover: vanaf zondag 6 september elke zondag om 20.45 uur op Eén en op Eén via VRT NU. Op Netflix kijk je de afleveringen vanaf 21.45 uur.

Verhaal Undercover – tweede seizoen

Het tweede seizoen van Undercover slaat het andere weg in. Kim de Rooij – gespeeld door Anna Drijver – werkt inmiddels bij een mensenrechtenorganisatie Human Rights, waar ze onderzoek doet naar illegale wapenhandel in Syrië. Met behulp van Bob Lemmens (Tom Waes) komt ze op het spoor van de El Dorado Ranch, een country & western manege in het Belgische achterland. Bob gaat daar undercover en probeert in de gratie te komen van de gebroeders Laurent en JP Berger (vertolkt door Sebastien Dewaele en Wim Willaert) die actief zijn als wapenhandelaars.

Ondertussen zet Ferry Bouman (Frank Lammers) vanuit de gevangenis zijn zoektocht naar de ware identiteit van undercoveragenten Bob en Kim verder. Ook Bob’s puberdochter Polly (Emma Verlinden) wil te weten komen wie haar vader nu echt is… Ze begint haar eigen onderzoek. Maar brengt ze daarmee de missie niet in gevaar? Het nieuwe seizoen speelt zich een jaar na de eerste reeks af.

Derde seizoen Undercover

Kijk jij nu al uit naar het derde seizoen van Undercover? Ook dat is al bevestigd door Netflix. Alleen moet je dan nog eventjes geduld hebben. De opnames zijn namelijk uitgesteld door corona. Hier lees je er alles over: derde seizoen Undercover op Netflix.

Nieuwe trailer van Netflix voor Undercover 2

Cast tweede seizoen Undercover

De cast van Undercover seizoen 2 bevat met Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers natuurlijk de belangrijkste hoofdrolspelers uit het eerste deel. Ook Elise Schaap keert terug in de huid van Daniëlle, het liefje van Ferry Bouman. En in de eerste beelden – beter gezegd de trailer – die Eén bekend heeft gemaakt, zien we nog heel wat andere bekende acteurs en actrices. Denk aan Sanne Samina Hanssen (uit Zie Mij Graag), Ruth Becquart (uit Over Water) en Sebastien Dewaele en Wim Willaert (die je kunt kennen uit Eigen Kweek).

Tom Waes – Bob Lemmens

Natuurlijk kruipt Tom Waes in het tweede seizoen van Undercover weer in de huid van Bob Lemmens. Eén jaar na de arrestatie van Ferry Bouman is Bob nog steeds aan de slag als undercoveragent. De scheiding van zijn vrouw, het stroeve contact met zijn twee kinderen en de langlopende zaak tegen Bouman hebben er zwaar ingehakt, maar in zijn werk vindt hij een houvast. Voor elke andere agent is de job niet meer dan dat, een job. Maar niet voor Bob. Hij wordt gedreven door de jacht: hij is verslaafd aan de kick die zijn werk geeft. Via een lead van zijn ex-collega Kim De Rooij kruist een nieuw doelwit zijn pad: wapenhandelaars Laurent en JP Berger.

Undercover 2: de eerste beelden - 6 september op Eén
Tom Waes als Bob Lemmens in het tweede seizoen van Undercover.

Bob gaat undercover op de manege van de Bergers voor een van de moeilijkste opdrachten uit zijn carrière: een relatie opbouwen met deze wispelturige en gevaarlijke broers. In zijn blinde ambitie om de Bergers te pakken, zoekt hij steeds meer zijn eigen morele en ethische limieten op, flirtend met de grens tussen goed en kwaad. Ondertussen graaft dochterlief Polly diep in haar vaders leven om te weten te komen wie hij écht is, en ook Ferry is niet van plan om Bob ongestraft te laten lopen. Wanneer het web van zijn verleden zich steeds nauwer om hem sluit, heeft hij het gevoel dat hij niets meer te verliezen heeft.

Wist je dat er ook een boek over zijn personage is geschreven?

Tom Waes begon zijn carrière als acteur. Zijn eerst rol was die van Verheyen in De zaak Alzheimer. Toen hij de rol van Tom De Pauw speelde in Het Geslacht De Pauw steeg zijn bekendheid in Vlaanderen. Daarna was hij vooral actief als presentator, zoals van Kamp Waes en Reizen Waes. Tot 2019: toen was hij daar weer als acteur. En hoe! Want Undercover scoort zowel in België, Nederland, als elders ter wereld waar je ‘m via Netflix kunt kijken. Die stap naar zijn eerste liefde was voor hem best een dingetje, zo vertelde hij in dit interview met VlaamsKijken.

Frank Lammers – Ferry Bouman

Ferry Bouman is niet langer de almachtige leider van een drugsbende nu hij in de gevangenis zit. Zijn invloed reikt echter nog ver. Zelfs vanuit zijn cel slaagt hij erin om zijn aanwezigheid in de buitenwereld te laten gelden. Ferry wil koste wat het kost wraak nemen op de twee undercoveragenten die hem van zijn vrijheid hebben beroofd: wraak voor wat ze zijn vrouw hebben aangedaan, wraak voor de dood van John en bovenal wraak omdat ze hem zijn leven hebben afgepakt.

Frank Lammers als Ferry Bouman in het tweede seizoen van Undercover
Frank Lammers als Ferry Bouman in het tweede seizoen van Undercover.

Ferry’s zwakke plek is nog steeds de liefde voor zijn Danielle, wat het des te pijnlijker maakt dat zij niets meer met hem te maken wil hebben. Ferry wil een manier vinden om uit de gevangenis te geraken en terug te keren naar zijn oude leventje van weleer. En daarvoor krijgt hij misschien hulp uit onverwachte hoek.

Over het leven van Ferry – dat van voor Undercover seizoen 1 – wordt de Netflix-film Ferry gemaakt. Lees hier alles over de cast en verhaal van Ferry.

Frank Lammers is een ontzettend veelzijdige acteur. Dat zie je wel als je naar zijn recente werk kijkt. Hij heeft tijdens de coronacrisis namelijk de film Groeten van Gerri (Netflix) geschreven, geregisseerd en speelt ook nog eens de hoofdrol. Hij was tevens te zien in Grenslanders (als Rinus ‘Klauwe’ de Geulen), Als de dijken breken (als Willem Wienesse), maar ook als Patron in Crimi Clowns en zo zijn er nog tal van series en films met Frank Lammers.

Kim De Rooij – Anna Drijver

Anna Drijver speelt ook in Undercover 2 Kim De Rooij. Zij is na de arrestatie van Ferry Bouman gestopt als undercoveragent. Ze kon het liegen en bedriegen niet langer aan en wilde een echt leven voor zichzelf opbouwen. Een jaar later heeft Kim het roer omgegooid: ze woont ondertussen samen met haar vriend Martijn in Brussel en werkt voor Human Rights als researcher. Ze jaagt nog steeds op criminelen, maar nu zonder te liegen. Wanneer ze via haar werk een wapenhandel op het spoor komt met banden in België, schakelt ze Bob in om een lead te onderzoeken. Maar dat is niet zonder gevaar.

Anna Drijver als Kim De Rooij en Tom Waes als Bob Lemmens in tweede seizoen Undercover.
Anna Drijver als Kim De Rooij en Tom Waes als Bob Lemmens in tweede seizoen Undercover.

In Nederland is Anna Drijver al jaren een veelgevraagd actrice. Alleen in 2019 zag je haar al in drie series: Undercover, Heirs of the Night (van de regisseur van De Stamhouder) en het vierde seizoen van Nieuwe Buren. Je kunt haar verder kennen uit Zwarte tulp, Levenslied en een reeks die ik zelf geweldig vond: Bellicher. Hier nog meer series en films met Anna Drijver.

Danielle Bouman – Elise Schaap

Danielle Bouman wordt ook nu gespeeld door Elise Schaap. Ze heeft het moeilijk sinds ze vrijgekomen is uit de gevangenis. Ze probeert de draad weer op te pikken en keert terug naar de vertrouwde omgeving van de camping. Maar daar is niets nog hetzelfde en Danielle lijkt slechts nog een schaduw van wie ze vroeger was. Het verlies van haar oude leventje en het verraad van undercovers Bob en Kim hebben haar gebroken.

Elise Schaap is in Undercover 2 te zien als Danielle Bouman
Elise Schaap in Undercover 2 als Danielle Bouman.

Van haar guitige, vrolijke persoonlijkheid is niks meer te merken. Het enige wat Danielle nog wil is wraak nemen op de mensen die haar gekwetst hebben en daarna door alles en iedereen gerust gelaten worden, zelfs door de liefde van haar leven, Ferry.

Elise Schaap zal ook te zien zijn in de film over het leven van Ferry Bouman. Ik vind haar echt een geweldige actrice; volgens mij kan zij echt ieder personage spelen. Van de temperamentvolle Roemeense Ruxandra in de Familie Kruys tot een vrouw uit de bouw in Soof. In Nieuw Zeer en De TV Kantine zie je nog beter hoe zij typetjes kan neerzetten. En wat vond je van de films April, May en June en Wat Is Dan Liefde (ik vond het heerlijk vermaak!) Elise Schaap zal in I.M. te zien zijn als Leonie Smit; daar ben ik ook wel benieuwd naar. Verder werkt ze aan Soof 3 en zal ze te zien zijn als Eva in Mijn vader is een vliegtuig. Ook dit zijn series en films met Elise Schaap.

Sebastien Dewaele – JP Berger

Sebastien Dewaele kruipt in het tweede seizoen van Undercover in de huid van JP Berger, die samen met zijn broer Laurent in de wapenhandel zit. Jean-Pierre ‘JP’ Berger is een eigenwijze, ietwat arrogante einzelgänger, die na zijn korte legercarrière aan de slag is gegaan als verkoper bij wapenfabrikant Defcom Systems. Daar heeft hij een groot netwerk uitgebouwd, maar na een corruptieschandaal is hij ontslagen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na zijn ontslag begint JP op zichzelf. Enkele deals later wordt hij verraden door zijn zakenpartner en belandt in de gevangenis.

Sebastien Dewaele als Laurent Berger in Undercover 2
Sebastien Dewaele als Laurent Berger in Undercover 2.

Na zijn vrijlating start hij samen met Laurent een lucratief wapennetwerk op: Laurent smokkelt wapens uit Oekraïne naar België en JP zorgt voor de verkoop. JP is het brein achter de operatie: hij zet de buitenlandse contacten op en onderhandelt de deals. Hij doet niet aan politiek, ethiek of religie: de hoogste bieder wint, ongeacht aan welke kant van het conflict hij staat. Business zonder scrupules. JP is op vele vlakken de tegenpool van zijn broer Laurent: beheerst, koelbloedig en berekend. Ondanks het feit dat hij zijn broer Laurent vaak kleineert, heeft hij toch het beste met hem voor. Familie komt altijd eerst.

Mijn eerste kennismaking met acteur Sebastien Dewaele was in Eigen Kweek in de rol van Steven Welvaert. In deze serie die ook op Netflix staat, speelt hij – net als in Undercover 2 – de broer van Wim Willaert. Je kunt hem ook kennen uit Bevergem, Grenslanders, De Dag en Gent-West. Sebastien Dewaele is tevens één van de Vlaamse acteurs die te zien zal zijn in de nieuwe tv-serie Black Out, die in het najaar van 2020 op Eén te zien zal. Daarnaast heeft hij net de opnames van de film Cool Abdoul achter de rug.

Wim Willaert en Sebastien Dewaele in cast seizoen 2 Undercover, ze spelen wapenhandelaars
Sebastien Dewaele en Wim Willaert als de broers en wapenhandelaars Berger in Undercover 2.

Wim Willaert – Laurent Berger

De rol van die andere in wapens handelende broer wordt gespeeld door Wim Willaert. Hij kruipt in de huid van Laurent Berger. Hij is de zaakvoerder van Berger Logistics, een import-exportbedrijf van landbouwmachines. In zijn vrije tijd beheert hij de El Dorado ranch, een country & westernmanege waarvan hij de eigenaar is. Naar de buitenwereld toe is hij een joviale, warme mens, maar achter die façade schuilt een ander persoon. Laurent wordt geplaagd door een enorm minderwaardigheidscomplex, is licht ontvlambaar en kan erg agressief uit de hoek komen.

Wim Willaert als wapenhandelaar Laurent Berger in tweede seizoen Undercover.
Wim Willaert als wapenhandelaar Laurent Berger in tweede seizoen Undercover.

Iets wat barvrouw Nathalie maar al te goed weet. Toen ze enkele jaren geleden kwam aankloppen bij Laurent hielp hij haar uit de nood: hij gaf haar een job op de ranch en liet haar samen met haar zoontje Jackson boven de saloon intrekken. Maar Laurent verwacht daar wel iets voor terug: hij wil niets liever dan een relatie beginnen met Nathalie, alleen zijn die gevoelens niet wederzijds. Een afwijzing die het slechtste in hem naar boven haalt. Samen met zijn broer JP heeft Laurent een lucratief zaakje opgezet: wapenhandel. Laurent smokkelt de wapens uit Oekraïne in zijn landbouwmachines naar België, terwijl JP via zijn vroegere connecties bij Defcom Systems zorgt voor de verkoop. Een lucratieve, maar gevaarlijke bijverdienste.

Ik ben erg benieuwd naar hoe Wim Willaert dit personage neerzet, want bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend als Franky Welvaert. De man die de meest hilarische zelfverzonnen Engelse uitspraken doet. Hoe anders zal zijn rol in Undercover 2 zijn. Wim Willaert heeft zowel in België als daar buiten al ontzettend veel rollen gespeeld. Zowel Eigen Kweek als Grenslanders behoren voor mij tot de series die je absoluut gezien moet hebben. Andere aanraders met Wim Willaert zijn: Red Sonja, Offline en – waarin hij een kleine rol heeft – De Twaalf. Wim Willaert behoort tot de cast van de nieuwe film De Familie Claus, waar je hier later meer over leest.

Nieuwe gezichten cast Undercover 2

Sanne Samina Hanssen – Sharon

Sanne Samina Hanssen kruipt in het tweede seizoen van Undercover in de huid van Sharon. Sharon is een nieuwkomer op de ranch. Wanneer ze niet aan het paardrijden is, springt ze bij in de saloon. De vlotte, volkse Zeeuwse spraakwaterval heeft zich daar op korte tijd in de harten van de vaste klanten gewerkt. Vooral met barvrouw Nathalie heeft ze een speciale band: twee vrijgezelle vrouwen van de wereld, wat losser en meer ruimdenkend dan de meeste klanten op de manege. Bij de mannen van de ranch heeft ze de reputatie ‘geen gemakkelijke’ te zijn. Sharon is een sterke vrouw die haar niet laat inpakken door de vlotte praatjes van de cafégangers. Iets wat haar de bijnaam ‘Pentagon’ oplevert. Wanneer Bob zijn intrede maakt op de ranch, lijkt ze echter niet geheel ongevoelig voor zijn charmes. Maar ook Sharon heeft een mysterieuze kant die ze verborgen houdt.

Sanne Samina Hanssen speelt Sharon in tweede seizoen Undercover.
Sanne Samina Hanssen speelt Sharon in tweede seizoen Undercover.

Je kunt Sanne Samina Hanssen kennen van Baptiste, maar ik denk dat ze de meeste bekendheid heeft verworven met de rol van Sien in Zie Mij Graag (Videoland). Ze brak door als één van de vaste castleden van Het Huis Anubis. Het afgelopen jaar was ze te zien in de film De Liefhebbers. En ze speelt één van de rollen in de nieuwe Nederlandse tv-serie Vliegende Hollanders (waarin we Lykele Muus uit Dertigers ook terugzien). Wist je dat ze daarnaast zangeres is? Ze treedt op onder de naam: Polly & Bruce.

Ruth Becquart – Nathalie Geudens

We zien Ruth Becquart in Undercover 2 als Nathalie Geudens . Als ik de trailer bekijk, dan ben ik heel benieuwd hoe haar personage zich gaat vormen. Ze heeft een zoontje. In het filmpje hoor je haar zeggen. “Ik bel je gewoon, omdat ik wil weten of dat hier oké is voor mij en voor mijn kleine.” En je ziet dus dat Wim Willaert (als Laurent Berger) haar bij de keel grijpt met de uitspraak: “Jij gaat de Bergers niet uit elkaar halen.”

Eén omschrijft het personage van Ruth Becquart op de volgende wijze: “Nathalie Geudens verzorgt de paarden op de El Dorado ranch en houdt er de ‘saloon’ open. Ze mag van Laurent samen met haar zevenjarig zoontje Jackson boven de saloon wonen. Nathalie heeft nooit een gemakkelijk leven gehad. Een moeilijke thuissituatie, zware drugsverslaving en een hoop schulden achtervolgen haar tot op de dag van vandaag. Algauw merkt Nathalie echter dat Laurent in ruil voor zijn gulheid ook iets terug verwacht: hij steekt zijn gevoelens voor haar niet meer onder stoelen of banken.

Ruth Becquart als Nathalie Geudens in tweede seizoen Undercover.
Ruth Becquart als Nathalie Geudens in tweede seizoen Undercover.

Hoewel ze dankbaar is voor de hulp die hij haar en Jackson biedt, ziet ze een relatie met Laurent niet zitten. Ondanks haar lage zelfbeeld en financiële handboeien blijft Nathalie een knokker. Ze zoekt naar een uitweg om haar leven terug in handen te krijgen en in alle onafhankelijkheid iets op te bouwen voor haar en Jackson. Maar dat is buiten de bezitterige en manipulatieve Laurent gerekend, die niet van plan is om haar zo gemakkelijk te laten gaan. Wanneer Bob haar de ware aard van de broers Berger toont, staat ze voor een verscheurende keuze: zal ze Bob helpen om de man die haar uit de put hielp achter de tralies te krijgen? Of kiest ze ervoor om verder te leven met oogkleppen op, in de hoop zo de toekomst van haar kind veilig te stellen?”

Kortom: Ruth Becquart heeft hier een geweldige rol te pakken. Weer wat anders dan in Over Water, waar ze te zien is als Benedicte De Pelsmaecker. Het mooie aan de Vlaamse actrice Ruth Becquart vind ik dat ze zoveel verschillende gezichten kan aannemen. Meer van haar zien, dan kan ik je series als Clan, Zuidflank, Chaussée d’Amour en De Dag absoluut aanraden. Ze speelt de hoofdrol in Gent-West, de Vlaamse remake van de serie die wij in Nederland kennen als Celblok H.

In Chaussée d’Amour zie je Ruth Becquart vooral schaars gekleed…

Chris Lomme – Yvette ‘Bobonne’ Berger

Chris Lomme speelt de moeder van broers en wapenhandelaars Laurent en JP Berger. Yvette Berger, oftewel ‘Bobonne’, heeft haar twee zonen Laurent en JP opgevoed tot de sterke mannen die ze nu zijn. Ze is een echte moederkloek die alles zou doen voor haar zonen en de kleine Jackson. Achter haar onschuldige uiterlijk schuilt echter een staalhard karakter. Wanneer iemand aan haar familie raakt, zal ze stevig van zich afbijten. Ze houdt zich buiten de zaken van haar zonen en kijkt stilzwijgend (en goedkeurend) toe.

In de trailer kun je al zien dat Chris Lomme een pittige tante speelt. “Die hoer moet dood”, klinkt er uit haar mond. Volgens mij hebben ze het dan over de rol die Ruth Becquart speelt, maar dat durf ik niet met 100% te zeggen. Chris Lomme is een zeer ervaren Vlaamse actrice. Recent speelde ze de hoofdrol in de film Achter de wolken (waarover ik hier uitgebreid heb geschreven en ook het werk van Chris Lomme uitvoerig bespreek). Zelf kijk ik uit naar de serie De ontvoering van Phil Frisco.

Emma Verlinden – Polly Lemmens

We hebben in het eerste seizoen al kennisgemaakt met het personage dat Emma Verlinden speelt. Zij is namelijk Polly Lemmens, de dochter van Bob Lemmens. Waar de kinderen in het eerste seizoen niet zoveel in beeld zijn, is dat in het tweede seizoen wel anders. Polly is uitgegroeid tot een rebelse puber. De scheiding van haar ouders en afstandelijkheid van haar vader hebben haar harder geraakt dan ze wil toegeven. Ze wil koste wat het kost te weten komen wie haar vader echt is. Dat maakt dat ze de  geheimzinnigheid rond haar vaders job niet langer accepteert en steeds meer begint te graven in Bobs verleden, met alle gevolgen van dien. Ondanks alle vragen blijft ze haar vader wel steunen. Ze is wanhopig op zoek naar een manier om connectie te vinden met hem. Ze wil hem begrijpen.

Leuk weetje: Emma Verlinden is in het echt ook de oudere zus van haar tv-broertje David Lemmens. Die rol wordt namelijk gespeeld door Warre Verlinden. Zowel Emma als Warre Verlinden hebben al verschillende rollen gespeeld. Zo waren ze beide te zien in Kattenoog. Verder speelde Emma Verlinden in Labyrinthus en in Gent-West.

Jeroen Van der Ven – Patrick Diericks

Jeroen Van der Ven kruipt in de huid van Patrick Diericks. Hij is het hoofd van de undercoveroperatie tegen de Bergers. Hij is een rasechte carrièreflik. Een man die zo snel mogelijk resultaat wil boeken om hoger op te klimmen en het daardoor niet altijd even nauw neemt met de regels. Hij heeft graag de touwtjes in handen en botst regelmatig met Bobs aanpak. Zijn enige doel: de broers Berger achter slot en grendel krijgen.

Eerder speelde Jeroen Van der Ven de hoofdrol in Generatie B en was hij te zien in het tweede seizoen van de geweldige reeks Salamander.

Manou Kersting – Nick Janssens

Manou Kersting is weer te zien als Nick Janssens. Hij is de coördinator (‘coco’) van Bob, de link tussen Patrick Diericks en Marc Gevers en de undercovers. Hij is zelf een ex-undercoveragent met bakken ervaring. Nick is een goede raadgever, maar ook streng wanneer de zaken dreigen te ontsporen. Nick werkt al jaren samen met Bob en is de eerste om hem te verdedigen wanneer het misgaat. Tenminste, tot nu toe. Wanneer Bob steeds meer de pedalen lijkt te verliezen en drastische keuzes maakt achter Nicks rug om, heeft hij alle moeite om nog vertrouwen en respect te hebben voor zijn beste agent.

De Vlaams-Nederlandse acteur Manou Kersting zien we in het tweede seizoen Undercover dus weer terug. Deze acteur heeft echt een geweldig cv. Omdat hij zowel met een Nederlandse als Vlaamse tongval kan spreken, zie je hem zowel in Nederlandse als Vlaamse producties. Manou Kersting heeft al zoveel rollen op zijn naam, dat ik het moeilijk vind om er één te tippen. Maar als ik er écht maar één mag noemen, dan is dat die in Matroesjka’s. Dat is echt zo’n geweldige Vlaamse reeks. Die zouden ze nog wel eens op Netflix mogen plaatsen.

Robbie Cleiren – Marc Gevers

Robbie Cleiren speelt Marc Gevers. Hij is officier bij de Federale Gerechtelijke Politie, heeft de zaak en arrestatie van Ferry Bouman geleid. Zijn taak nu is om ervoor te zorgen dat het tot een veroordeling komt tijdens het proces. Makkelijker gezegd dan gedaan wanneer er bewijs opduikt dat de hele zaak in diskrediet kan brengen.

De liefhebbers kennen Robbie Cleiren uit tal van Vlaamse series en films. Als je de serie Gina & Chantal nog niet hebt gezien, dan is dat wat mij betreft een absolute aanrader. Verder is ook Clan absoluut de moeite waard. Net als Marsman. Maar je ziet hem bijvoorbeeld ook in beide seizoenen van Cordon. En hij komt als pelgrim voorbij in De bende van Jan de Lichte.

Mourade Zeguendi – Vinnie Massoudi

Ook Mourade Zeguendi zal te zien zijn in het tweede seizoen van Undercover als Vinnie Messaouidi. Hij is de rechterhand van JP Berger; een loyale en intelligente medewerker die zelden een steek laat vallen. JP vertrouwt hem dan ook door en door. Vinnie is iemand die handelt vanop de achtergrond en zonder verpinken de vuile werkjes opknapt. Wat moet gebeuren, dat moet gebeuren.

Mourade Zeguendi speelt Vinnie Massoudi in Undercover 2.
Mourade Zeguendi speelt Vinnie Massoudi in Undercover 2.

Mourade Zeguendi is een ontzettend veelzijdige acteur, die je kunt kennen uit Gina & Chantal en diverse andere Vlaamse en Franstalige films en series. Zelf heb ik ontzettend moeten lachen om zijn rol in Generatie B, waarin we nog een Undercover 2-gezicht tegenkwamen. Jeroen Van der Ven speelt namelijk de hoofdrol in die serie (zoals je hierboven al kon lezen).

Robrecht Vanden Thoren

De namen van acteurs en actrices uit de cast van Undercover 2 die je hierboven hebt gelezen, zijn allemaal bevestigd door Eén en/of Netflix. Maar een rondje op Instagram leverde ons eerder ook al wat nieuwe namen op. Zo heeft Sanne Samina Hanssen een foto vanaf de set gedeeld, waarin ze niet alleen Ruth Becquart tagt, maar ook Robrecht Vanden Thoren. De oplettende kijker had hem ook al in de trailer gespot. Welke rol Robrecht Vanden Thoren in Undercover 2 is mij nog niet duidelijk, maar ik kan wel vertellen dat ik hem een geweldige acteur vind. Je zag ‘m recent in Torpedo, maar ik genoot vooral van hem in Tom & Harry en Hasta la Vista.

Rubén Ochandiano en Wim Willaert in het tweede seizoen van Undercover.
Rubén Ochandiano en Wim Willaert in het tweede seizoen van Undercover.

Meer bekende acteurs en actrices in cast Undercover 2

Zo deelt Patrick Ruyter – een Nederlandse acteur die vooral veel kleine rolletjes speelt – dat hij ‘een geweldige draaidag’ heeft gehad met Manou Kersting en Juda Goslinga. Rubén Ochandiano verklapt via een foto dat hij zelf meespeelt en we ontdekken op zijn account ook Alexej Manvelov. Verder spot ik Hassan Raad Marhon, Warre Verlinden (die ook al in het eerste seizoen te zien was als de zoon van Bob Lemmens) en niet te vergeten The Backup Movie Police. Daarnaast ontdek ik dat Kevin Lenoir figureert in het tweede seizoen van Undercover.

Rico Verhoeven

Al voor de officiële bekendmaking van de cast van het tweede seizoen van Undercover waren er al wel wat namen bekend. Zo heeft Netflix begin oktober 2019 al gedeeld dat kickbokser Rico Verhoeven in de huid kruipt van de bodyguard van Ferry Bouman. Voor Rico Verhoeven is dit niet zijn eerste rol. Hij was eerder ook te zien in Vechtershart. Je spot ‘m hier meteen in het filmpje, waarmee Netflix de release van Undercover 2 eerder dit jaar heeft bekendgemaakt.

Afleveringen Undercover tweede seizoen

De afleveringen zijn vanaf 6 september elke zondag om 20.45 uur op Eén en op Eén via VRT NU te bekijken. Om 21.45 uur volgen de afleveringen dan op Netflix. Ook Netflix zendt Undercover 2 wekelijks uit; zo hebben ze 16 augustus j.l. bekendgemaakt op Facebook.

Daarnaast heeft Eén op 17 augustus bekendgemaakt waar de afleveringen over gaan. Bekijk hier het overzicht. Ik krijg er echt zin in. Nee, ik kan echt niet wachten op 8 november zodat ik Undercover 2 kan gaan bingewatchen op Netflix. Dit wil ik meteen zien!

  1. El Dorado (6 september 2020) – Undercoveragent Bob Lemmens komt samen met zijn ex-collega Kim enkele wapenhandelaars op het spoor. De broers Berger lijken hun business te runnen vanuit de manege El Dorado. Al snel wordt duidelijk dat Bob ook persoonlijke wrok koestert tegen de broers.
  2. Pentagon (13 september 2020) – De undercoveragenten infiltreren El Dorado. Al snel laten de broers Berger hun ware aard zien waardoor de plannen van de politie niet van een leien dakje lopen.
  3. Soldiers of love (20 september 2020) – Polly graaft in het verleden van haar vader. Bob komt in conflict met Laurent maar hij laat zich niet zomaar aan de kant schuiven. Bob zet de ultieme stap om terug in de gratie van de broers Berger te komen.
  4. Trojan Horse Power (27 september 2020) – Nathalie komt voor een dilemma te staan na een voorstel van Bob en Nick. Het plan om de broers Berger te pakken wordt in een hogere versnelling geschakeld wanneer een nieuwe potentiële klant wordt geïntroduceerd op een paardenveiling.
  5. Revolucion (4 oktober 2020) – Bob krijgt Laurent aan boord voor een deal, maar JP hapt niet toe. Hij gaat te rade bij Nathalie om JP zijn zwakke plek te vinden. Polly doet een ontdekking over haar vader.
  6. Victor (11 oktober 2020) – Een figuur uit het verleden van JP duikt terug op. Ondertussen probeert Bob om JP in de val te lokken. Tussen Laurent en Nathalie laaien de gemoederen hoog op.
  7. Enrichochet (18 oktober 2020) – Het conflict tussen Laurent en Nathalie heeft ernstige gevolgen. Bob neemt het heft in eigen handen en maakt een aantal drastische keuzes om de broers Berger te kunnen pakken.
  8. Roadblock (25 oktober 2020) – Bob voelt de druk langs alle kanten toenemen. Hij vertrekt op een tocht samen met een ongewenste passagier. Bob raakt echter steeds meer verwikkeld in een web van problemen en ziet geen uitweg meer.
  9. Reconstructie (1 november 2020) – Bob wordt geconfronteerd met de fouten uit zijn verleden wanneer hij moet getuigen op het proces van Ferry Bouman. Hij komt voor een groot dilemma te staan. Laurent probeert intussen om zijn broer iets duidelijk te maken.
  10. Oorlog (8 november 2020) – JP zint op wraak en het komt tot een ultieme confrontatie met Bob. Bob heeft intussen niets meer te verliezen en gaat tot het uiterste.

Trailer Undercover 2 (Eén)

Tom Waes over zijn rol als Bob Lemmens

“Het draaien van Undercover 2 was een feest. Al vanaf de eerste lezing was het duidelijk dat de scenario’s en de cliffhangers nog straffer zijn dan vorig seizoen. Bob Lemmens komt deze keer langs alle kanten onder druk te staan, heerlijk om een man met zoveel verschillende maskers te spelen. De fans van Undercover, zowel in België als Nederland en de rest van de wereld, zullen tien afleveringen lang op het puntje van hun stoel zitten”, aldus Tom Waes, in het persbericht dat één verstuurde met de bekendmaking van de releasedatum van Undercover 2. Ook wij hebben Tom Waes geïnterviewd (klik). En vergeet natuurlijk ook het Undercover-boek niet.

Foto’s Undercover tweede seizoen

Tijdens het lezen van dit artikel over de cast van Undercover ben je natuurlijk al veel foto’s tegengekomen. Maar we hebben goed nieuws. We hebben er nog meer!

Makers Undercover 2

Het tweede seizoen van Undercover werd geproduceerd door Ivy Vanhaecke en Pieter Van Huyck. Nico Moolenaar schreef opnieuw samen met Piet Matthys en Bart Uytdenhouwen het scenario en is ook weer showrunner. De regie was dit keer in handen van Pieter Van Hees (Chaussée d’amour, Versailles) en Cecilia Verheyden (Achter de wolken, wtFOCK).

Undercover seizoen 1 populair op Netflix

Nog even terug naar het eerste seizoen van Undercover. Want die reeks was dus razend populair in 2019. Daarmee behoorde ze tot de best bekeken Netflix-series in Nederland van dat jaar. Undercover staat niet in het minste rijtje. We keken in Nederland namelijk massaal naar 6 Underground, Murder Mystery, La casa de papel 3, The Irishman, The Witcher, Triple Frontier, Isn’t It Romantic, Sex Education en The Perfect Date.

In België ontbreekt Undercover in het lijstje, omdat de uitzendrechten bij Eén liggen. The Perfect Date staat daar ook niet in het lijstje. Daar vind je You in de top 10. En Stranger Things. Benieuwd of daar in 2020 ook Thieves of the Wood / De Bende van Jan de Lichte tussen staat in Nederland. Al verwacht ik eerder Eén-series als De Twaalf en Over Water – die op dit moment ook goed scoren.

Mijn verwachting van Undercover

Dat Undercover zo goed zou scoren, had ik wel verwacht. Al vanaf het moment dat Eén de cast aankondigde was ik ontzettend nieuwsgierig. Juist de combinatie van geweldige Nederlandse acteurs als Frank Lammers, Raymond Thiry, Anna Drijver en Elise Schaap naast Vlaamse vedette Kevin Janssens en multi-talent Tom Waes (die ik recent interviewde – óók over Undercover) mét een actueel, spannend verhaal maakt dit tot een kaskraker. Wat zat het allemaal goed in elkaar!

Ga voor het actuele overzicht van Vlaamse tv-series op Netflix naar dit overzicht. Er staan namelijk nog een aantal verrassingen in…

Foto’s: Netflix, Eén (NyklyN en Thomas Dhanens)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2020 /