Undercover tweede seizoen: cast en best bekeken serie

Undercover is de best bekeken Netflix-serie in Nederland van 2019. Het is nu wachten op het tweede seizoen. Wist je dat wij al verschillende acteurs en actrices uit de cast hebben gespot?

Online wordt gefluisterd dat het tweede seizoen van Undercover al dit voorjaar wordt uitgezonden… Voor de lente gaat dat volgens mij niet het geval zijn. De serie wordt net als het eerste deel namelijk eerst uitgezonden op Eén en zij hebben ‘m voor dit voorjaar niet aangekondigd. Na De Twaalf pakken ze op zondagavond namelijk uit met het tweede seizoen van Over Water. Het eerste seizoen kwam in mei 2019 op Netflix; zo rond mei 2020 verwacht ik dus het tweede seizoen van Undercover (maar het blijft gissen, zolang er officieel nog niets bekend is gemaakt).

Dat Undercover zo goed zou scoren, had ik wel verwacht. Al vanaf het moment dat Eén de cast aankondigde was ik ontzettend nieuwsgierig. Juist de combinatie van geweldige Nederlandse acteurs als Frank Lammers, Raymond Thiry, Anna Drijver en Elise Schaap naast Vlaamse vedette Kevin Janssens en multi-talent Tom Waes (die nu te zien is op tv met Kamp Waes) mét een actueel, spannend verhaal maakt dit tot een kaskraker. Wat zat het allemaal goed in elkaar!

Undercover populair op Netflix

Tocht staat Undercover niet in het minste rijtje. We keken in Nederland namelijk massaal naar 6 Underground, Murder Mystery, La casa de papel 3, The Irishman, The Witcher, Triple Frontier, Isn’t It Romantic, Sex Education en The Perfect Date. In België ontbreekt Undercover in het lijstje, omdat de uitzendrechten bij Eén liggen. The Perfect Date staat daar ook niet in het lijstje. Daar vind je You in de top 10. En Stranger Things. Benieuwd of daar volgend jaar ook Thieves of the Wood / De Bende van Jan de Lichte tussen staat in Nederland. Ga voor het actuele overzicht van Vlaamse tv-series op Netflix naar dit overzicht. Er staan namelijk nog een aantal verrassingen in, zoals Marsman.

Verhaal Undercover – tweede seizoen

Het tweede seizoen van Undercover slaat het andere weg in. Kim de Rooij – gespeeld door Anna Drijver – werkt inmiddels bij een mensenrechtenorganisatie. Bob (Tom Waes) is nog steeds agent. Hij gaat weer undercover als ze op een illegale wapenhandel van Syrië naar België stuiten. Ferry Bouman (Frank Lammers) zit nog steeds in de gevangenis en probeert te achterhalen welke undercoveragenten hem gepakt hebben. Het nieuwe seizoen speelt zich een jaar na de eerste reeks op.

Cast tweede seizoen Undercover

De cast van Undercover seizoen 2 bevat met Tom Waes, Anna Drijver en Frank Lammers natuurlijk de belangrijkste hoofdrolspelers uit het eerste deel. Ook Elise Schaap keert terug in de huid van Daniëlle, het liefje van Ferry Bouman. Via social media zijn ook al wat andere bekende namen bekendgemaakt of uitgelekt. Zo heeft Netflix begin oktober 2019 al gedeeld dat kickbokser Rico Verhoeven in de huid kruipt van de bodyguard van Ferry Bouman. Voor Rico Verhoeven is dit niet zijn eerste rol. Hij was eerder ook te zien in Vechtershart.

En Patrick Ruyter, een Nederlandse acteur die vooral veel kleine rolletjes speelt, deelt dat hij ‘een geweldige draaidag’ heeft gehad met Manou Kersting en Juda Goslinga. En er zijn veel acteurs die via Instagram ook al verklappen dat ze te zien zullen zijn, zoals Rubén Ochandiano (waar we ook zien dat Alexej Manvelov meespeelt), Jeroen Van der Ven (die de hoofdrol speelde in Generatie B.), Sanne Samina Hanssen (ken je van Zie Mij Graag – zij staat trouwens op de foto op de set met Ruth Becquart en ook Robrecht Vanden Thoren tagt ze bij dit bericht). En bij Hassan Raad Marhon spot ik volgens mij Sebastien Dewaele. Net als Emma Verlinden, Warre Verlinden en The Backup Movie Police. En Kevin Lenoir figureert ook in dit seizoen.

Als we de volledige cast weten, zal ik dit artikel natuurlijk aanvullen.

Meepraten over dit artikel? Heb je tips? Of een vraag over een ander artikel? Dan ben je van harte welkom in de VlaamsKijken Facebook-groep.

2 januari 2020 /