Elise Schaap leert accenten in Blablabla met Schaap

Actrice Elise Schaap wordt in haar nieuwe programma Blablabla met Schaap uitgedaagd door verschillende Bekende Nederlanders om een bepaald accent eigen te maken. Ze gaat zelfs Vlaams leren! Lees hier alles over Blablabla met Schaap waarmee we Elise Schaap vanaf donderdag 27 juli wekelijks op donderdag en vrijdag om 21.45 uur op tv zien bij RTL4 en Videoland.

Blablabla Met Schaap

In het nieuwe programma Blablabla Met Schaap wordt actrice Elise Schaap* uitgedaagd door verschillende BN’ers om een bepaald accent eigen te maken. Denk aan Tineke Schouten als het om Utrechts gaat, Leonie ter Braak die van origine Twents spreekt, maar ook bijvoorbeeld Simon Keizer die haar het Volendams dialect probeert bij te brengen.

Kan Elise Schaap ieder accent?

Elise gaat in de leer met als eindopdracht een spannende undercoveractie waarbij ze getransformeerd wordt tot een echte Limburger, Volendammer, Haagse, Tukker, Utrechtse of zelfs Vlaamse. Gelooft de lokale inwoner haar of valt ze door de mand? Deze ultieme dialectentest zie je in Blablabla met Schaap.

Elise Schaap

Elise Schaap heeft bij de lezers van VlaamsKijken, volgens mij geen enkele introductie meer nodig. We kennen haar natuurlijk als Daniëlle uit Undercover. Momenteel is het wachten op Ferry De Serie (waar je hier al alles over leest.) Ik vind Elise Schaap echt een geweldige actrice; volgens mij kan zij echt ieder personage spelen. Van de temperamentvolle Roemeense Ruxandra in de Familie Kruys* tot een vrouw uit de bouw in Soof*. Op Netflix is ze op dit moment te zien in Mijn Vader Is Een Vliegtuig, Faithfully Yours, maar denk ook aan Stromboli. Ze zal ook te zien zijn in de Vlaamse serie Exen en met Bracha Van Doesburgh maakt ze De z van zus, waarin we ook Sarah Janneh en Mariana Aparicio zien.

Meer over de afleveringen van Blablabla met Schaap:

Limburg

De eerste aflevering van Blablabla met Schaap speelt zich af in Limburg. Chantal Janzen nodigt Elise Schaap uit om het Limburgse dialect onder de knie te krijgen. Elise bezoekt de plek waar Chantal geboren en getogen is. Daar ontmoet ze ook acteur Huub Stapel, die uit hetzelfde dorp komt. De fijne kneepjes van het Limburgs leert ze van Lex Uiting.

Volendam

De tweede aflevering van Blablabla met Schaap speelt zich af in Volendam. Elise Schaap wordt uitgenodigd door Simon Keizer. Lukt het haar om het Volendams accent eigen te maken. Ze krijgt hierbij de hulp van onder andere Jan Keizer, Annie Schilder en Geraldine Kemper. Weet ze de echte Volendammer te overtuigen dat ze uit het vissersdorp komt?

Den Haag

Elise Schaap reist in de derde aflevering van Blablabla met Schaap af naar Den Haag op uitnodiging van zangeres Samantha Steenwijk. Het Haagse accent zit vol geestige vondsten en dus voelt Elise zich al snel thuis. Ze ontmoet Familiediner-presentator Bert van Leeuwen die een geboren en getogen Hagenees is. Uiteindelijk gaat ze undercover als taxichauffeuse en ontvangt allemaal echte Hagenezen in haar bolide. Deze aflevering is te zien op donderdag 3 augustus 2023 om 21.45 uur.

Twente

Presentator Eddy Zoëy nodigt Elise Schaap uit om op bezoek te komen in het mooie Twente en zich onder te dompelen in het Twentse dialect. Met hulp van Daphne Bunskoek, Leonie ter Braak (die je recent nog zag in De Tatta’s) en Eddy Zoëy probeert Elise een echte Tukker te worden. Ze gaat undercover als een verkoopster in een lokale kledingboetiek. Deze aflevering kun je kijken op vrijdag 4 augustus 2023 om 21.45 uur bij RTL4.

Utrecht

Tineke Schouten (die je recent nog met haar show op tv zag) nodigt Elise Schaap in de vijfde aflevering uit om naar Utrecht te komen. Daarnaast krijgt ze hulp van Claudia de Breij om het Utrechtse accent onder de knie te krijgen. Ze gaat vervolgens undercover op een rondvaartboot. Deze aflevering kun je kijken op donderdag 10 augustus 2023 om 21.45 uur bij RTL4.

Antwerpen

Elise gaat de landsgrens over. Undercover-collega Tom Waes nodigt haar uit in zijn appartement in Antwerpen om de verschillen tussen het en het Vlaams uit te leggen. Elise ontmoet de Belgische prominenten Evi Hanssen en Koen Wauters en gaat undercover in Plopsaland. Deze aflevering kun je kijken op vrijdag 11 augustus 2023 om 21.45 uur bij RTL4.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 augustus 2023 /