Bake Off Vlaanderen Kerst 2021 met deze bekende Vlamingen

Kerst staat voor de deur, dus dan is het tijd voor Bake Off Vlaanderen Kerst 2021. Dit jaar strijden Natalia, Bockie De Repper, Jennifer Heylen en Astrid Coppens voor de titel van Beste Kerstbakker 2021. Kunnen zij hun brandende ambitie omzetten in een glansrijke overwinning? Of worden ze toch genekt door de stress en de onverbiddelijke jury? Spannende TV, die Kerstspecial van Bake Off Vlaanderen… Bake Off Vlaanderen Kerst kijk je vanavond – woensdag 22 december – om 20.35 uur op Play4.

Bake Off Vlaanderen Kerst 2021

De vier deelnemers die strijden voor de titel Beste Kerstbakker van 2021 zijn Natalia, Bockie De Repper, Jennifer Heylen en Astrid Coppens. Stuk voor stuk zijn ze ontzettend fanatiek. “Ik moet winnen, anders doe ik niet mee”, zegt Natalia. “Ik ga mijn best doen om iedereen vriendelijk te verpletteren”, zegt Jennifer op haar beurt. Maar lukt dat ook…

Deelnemers Bake Off Vlaanderen Kerst 2021

Nieuwsgierig naar de deelnemers aan de kerstspecial van Bake Off Vlaanderen 2021? Natalia, Bockie De Repper, Jennifer Heylen en Astrid Coppens hebben volgens mij geen introductie meer nodig. Maar voor de zekerheid zetten we het natuurlijk toch even op een rijtje.

Jennifer Heylen

Jennifer Heylen is één van de Vlaamse actrices van dit moment. Ze is te zien in het nieuwe seizoen van Loslopend Wild. Speelde een geweldige rol in Glad IJs (op Streamz). Je hoort haar in Storm Lara. En ik ben erg benieuwd naar H4Z4RD, die ze momenteel aan het filmen is. Je ziet haar tevens in het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin, de Streamz-serie die vanaf begin januari dagelijks op tv komt. Over haar deelname aan Bake Off Vlaanderen Kerst 2021 zegt Jennifer Heylen: “Ik wist dat ik competitief was, maar dat ik zo hard zou strijden voor een taart had ik nooit gedacht.”

Natalia

Natalia is zangeres en presentatrice. Op VTM zagen we haar recent in de jury van K2 zoekt K3 en ze presenteerde met Sergio De Sterkste Handen. Wordt Natalia de Beste Kerstbakker 2021? Ze zegt zelf: “Bakken is focus. Eens ik vertrokken ben, wil ik voor het beste gaan… en als het dan nog zou smaken, is dat de kers op de taart!”

Astrid Coppens

Astrid Coppens leerde ik kennen als Astrid Bryan; toen ze één van de Nederlandse Hollywoodvrouwen was. Haar relatie met de Amerikaanse zakenman John Bryan ligt inmiddels al jaren achter ons. Astrid heeft het geluk gevonden bij de Vlaamse regisseur Bram Coppens met wie ze samen een dochtertje heeft. Astrid Coppens speelde de hoofdrol in de Vlaamse film Verborgen Verlangen. Hoe ze naar haar deelname in de kerstspecial van Bake Off Vlaanderen kijkt? Ze zegt: “Ik ben een echte zoetebek, als ik voorbij een bakker ga, kijk ik altijd naar de patisserie ik denk altijd bij mezelf, laat dat maar aan de professionals over.”

Bockie De Repper

Bockie De Repper is vlogger; we zagen Jonas Van Boxstael, zoals hij eigenlijk heet, eerder ook bij De Slimste Mens, waar hij inmiddels is gepromoveerd tot jurylid. Hij danks zijn naam aan de rapgroep Geile Gleuf Maddefakkers. Wat hij met bakken heeft. Daar is Bockie De Repper voor aanvang van Bake Off Vlaanderen Kerst duidelijk in. “De enige ervaring die ik heb met bakken is met bakken bier.”

Kerstspecial Bake Off

De vier bakkers verzamelen voor de kerstspecial in de Bake Off-tent bij het statige Rubenskasteel van Zemst. De eerste proef wordt het bakken van een ‘kransekake’, dat is een kerstgebak uit het Ho Ho Hoge Noorden. Meteen schuilt een ferme adder onder het gras: de kandidaten moeten samenwerken om er samen een mooie hoge toren van te maken. Zullen ze de hint snel genoeg snappen?

Geconfronteerd met de moeilijkheidsgraad van de recepten duikt de paniek in de tent op. Wat bedoelen ze nu met 1 eiwit? Hoe werkt die weegschaal nu? Welk van de bokalen bevat amandelpoeder? Hoe rol ik een worst? En dat jurylid, heet die nu Reginald of Regula? Het mag duidelijk zijn dat de zenuwen hoog gespannen

Wim Opbrouck

Gelukkig laveert presentator Wim Opbrouck als vanouds tussen de verschillende keukeneilanden en kan hij de stress wat wegnemen met gesprekjes over overleden opa’s, angsten en snoepgewoontes van de gasten. En er zijn natuurlijk ook de Secret Santa’s die de BV’s aan elkaar schenken… Het zorgt allemaal voor een warme gloed in de tent. De temperatuur schiet extra de hoogte in als de kandidaten voor hun eigen kerstbaksel moeten gaan, een toonbeeld van hun goede voornemen voor 2022.

Spektakelstukken van bekende Vlamingen

Jennifer bakt een bankkaart in de hoop dat ze die, net als al haar vorige exemplaren, niet meer kwijtspeelt in 2022. Bockie gaat voor Chill Pills in een poging om minder te denken, rustig te blijven en niet meer te panikeren in 2022. Astrid kiest dan weer voor een snoeptaart, want dat smoefelen in de zetel mag in 2022 wel wat minder. En Natalia? Die doet niet mee aan kerstvoornemens, want “voornemens kunnen ook in juni komen…” Wat er ook van zij, de BV’s geven het beste van zichzelf en zorgen voor ware spektakelstukken.

Beste Kerstbakker 2021

Zorgt het voor een vriendschap voor het leven tussen Bockie en Natalia? Wat is dat toch tussen Jennifer en Angèle? Waarom draagt Bockie die vreemde lasbril bij het bakken? Waar dient dat Astrid-fleece dekentje eigenlijk voor? En vooral: wie haalt de felbegeerde Beste Kerstbakker-trofee van Bake Off Vlaanderen binnen?

Foto: Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 december 2021 /