De Liefhebbers: Nederlandse film met Vlaams randje

De Liefhebbers met onder andere Sanne Samina Hanssen (Undercover 2) en Jugen Delnaet (Marsman) is nu te kijken op Videoland. Daarnaast wordt ie in de nacht van zaterdag 7 mei op zondag 8 mei om 00.00 uur uitgezonden op NPO3. Marnie Blok heeft het scenario geschreven. Anna van der Heide is de regisseur.

Vlaams randje

De Liefhebbers is een Nederlandse film met een Vlaams randje. Deze film wordt namelijk geproduceerd in samenwerking met Menuetto en heeft financiële steun uit België gekregen. Met in de cast ook nog een Vlaamse acteur én een bekend gezicht voor de Vlaamse kijkers.

Cast De Liefhebbers

De cast telt sowieso alleen maar klinkende namen. De familie Liefhebber wordt namelijk gevormd door door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer.

  • Wist je dat Theo Maassen en Jelka van Houten samen te zien waren in Niks te Melden?
  • En Guy Clemens en Aiko Beemsterboer zaten samen in de serie A-Woord.

Sanne Samina Hanssen

Voor de volgers van VlaamsKijken is Sanne Samina Hanssen natuurlijk de opvallendste naam in de cast van De Liefhebbers. Je kent haar waarschijnlijk uit Zie Mij Graag én uit het tweede seizoen van Undercover.

Jurgen Delnaet

Terwijl ik op IMDB verder naar informatie over de film kijk, zie ik dat er nog een bekende Vlaamse naam meespeelt. Kennen jullie Jurgen Delnaet nog? Volgens IMDB kruipt hij in de huid van David. Jurgen Delnaet heeft op mij ontzettend veel indruk gemaakt met zijn spel in Marsman en hij speelt de hoofdrol in de Videoland-VTM-serie Een goed jaar. Maar je zag ‘m bijvoorbeeld ook in Amigo’s en De Collega’s.

Verhaal De Liefhebbers

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Anna van der Heide

Anna van der Heide heeft De Liefhebbers geregisseerd. “Ik wilde al lang een echte acteursfilm maken en het verhaal van de familie Liefhebber schreeuwde om een ijzersterk ensemble. Ik hoop dat de liefdevolle, maar vaak zo knellende familiebanden van deze familie herkenbaar zijn voor velen.” Je kunt haar kennen van films als Brammetje Baas, Meester Kikker, en Vrolijke Kerst. Marnie Blok heeft het scenario geschreven.

Productie

De Liefhebbers is geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films. In samenwerking met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer Girl en The Broken Circle Breakdown). De film is tot stand gekomen in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

De liefhebbers is tevens op dvd verkrijgbaar en te huren via onder andere Prime Video.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 juli 2019 /