De Liefhebbers: Nederlandse film met Vlaams randje

De Liefhebbers is een Nederlandse film met een Vlaams randje. Deze film wordt namelijk geproduceerd in samenwerking met Menuetto en heeft financiële steun uit België gekregen. De opvallendste naam in de cast? Voor de volgers van VlaamsKijken is dat absoluut Sanne Samina Hanssen. Je kent haar waarschijnlijk uit Zie Mij Graag (de topreeks van Eén). En laten we Jurgen Delnaet ook niet vergeten.

Cast De Liefhebbers

De cast telt sowieso alleen mar klinkende namen. De familie Liefhebber wordt namelijk gevormd door door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer.

Terwijl ik op IMDB verder naar informatie over de film kijk, zie ik dat er nog een bekende Vlaamse naam meespeelt. Kennen jullie Jurgen Delnaet nog? Volgens IMDB kruipt hij in de huid van David. Jurgen Delnaet heeft op mij ontzettend veel indruk gemaakt met zijn spel in Marsman.

Synopsis

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Anna van der Heide

Anna van der Heide heeft De Liefhebbers geregisseerd. “Ik wilde al lang een echte acteursfilm maken en het verhaal van de familie Liefhebber schreeuwde om een ijzersterk ensemble. Ik hoop dat de liefdevolle, maar vaak zo knellende familiebanden van deze familie herkenbaar zijn voor velen.” Je kunt haar kennen van films als Brammetje Baas, Meester Kikker, en Vrolijke Kerst. Marnie Blok heeft het scenario geschreven.

Productie

De Liefhebbers is geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films. In samenwerking met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer Girl en The Broken Circle Breakdown). De film is tot stand gekomen in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

In de bioscoop

Distributeur September Film brengt DE LIEFHEBBERS op 24 oktober landelijk uit in de bioscoop. Op 9 oktober gaat de film in wereldpremière op het Parool Film Fest.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

7 juli 2019 /