Ontdek alles over verhaal en cast BuZa (BNNVARA) van Frank Ketelaar

Frank Ketelaar – de man die ook de regie van series als Klem en Overspel deed – heeft met BuZa een nieuwe Nederlandse drama serie geschreven en geregisseerd. De hoofdrollen worden onder andere gespeeld door Kees Prins, Sanne Samina Hanssen, Werner Kolf en Jacob Derwig. Deze vierdelige reeks kun je kijken vanaf vandaag – vrijdag 19 november – om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO1. Ontdek in dit artikel alvast alles over het verhaal en de cast van BuZA.

BuZa (verhaal)

Maarten Meinema (Kees Prins) wordt als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken benoemd wanneer zijn voorganger onverwachts overlijdt. Maar zodra er allerlei politieke lijken uit de kast vallen en de ene crisis na de andere zich aandient, heeft hij grote moeite het vertrouwen van zijn staf te winnen. Als dan ook nog blijkt dat hij geplaagd wordt door persoonlijke demonen neemt de druk tot grote hoogte toe. 

Cast BuZa

De cast van BuZa bestaat uit Kees Prins, Sanne Samina Hanssen, Werner Kolf, Jacob Derwig, Sytske van der Ster, Menno van Beekum, Freek Bartels, Kevin Schoonderbeek, Delilah Warcup – van Eyck en Saskia Temmink. Saskia Temmink kreeg voor haar rol in BuZa een nominatie kreeg voor het Gouden Kalf voor de beste bijrol. Het zijn dus echt niet de minste acteurs en actrices. Over velen hebben we eerder al geschreven, dus vandaar een mooi overzicht uit welke series en films je kunt kennen. Met daarbij natuurlijk meteen een aantal kijktips.

Acteurs en actrices

  • Kees Prins kennen we natuurlijk allemaal uit Jiskefet, maar als je op IMDB kijkt ontdek je nog veel meer verrassingen. Wist je bijvoorbeeld dat hij te horen is in Buurman en Buurman? Daarnaast speelde hij in de serie Overspel ruim dertig afleveringen de rol van Huub Couwenberg.
  • Sanne Samina Hanssen zagen we de afgelopen tijd in verschillende series en films, zoals Trecx, Vliegende Hollanders en De Liefhebbers. Maar in Vlaanderen is ze vooral bekend geworden door haar rol van Sien in de serie Zie Mij Graag. We zagen haar daar later ook in het tweede seizoen van Undercover. En momenteel werkt ze aan de nieuwe Vlaamse tv-serie Twee Zomers (waar ik persoonlijk veel van verwacht, dus blijf ons volgen, zodat je de aankondiging niet mist).
  • Werner Kolf zag je recent nog in één van de hoofdrollen in Swanenburg. Hij speelde eerder in Commando’s, WeemoedtVechtershartPatser en Catacombe.
  • Jacob Derwig werkt op dit moment bijvoorbeeld aan De Verschrikkelijke Jaren Tachtig. Maar we zagen hem recent ook op tv in De Zitting en Red Light. Hij heeft al vaker met regisseur Frank Ketelaar gewerkt, want Jacob Derwig speelde tenslotte ook de hoofdrol in Klem.
  • Sytske van der Ster werd bij het grote publiek bekend als Marjolein uit De co-assistent. Daarna zag je haar bijvoorbeeld in Levenslied en zette ze een geweldige hoofdrol neer in Heer & Meester als Suzy. Wat mij betreft een actrice die veel meer rollen zou mogen krijgen.
  • Menno van Beekum was een paar jaar geleden te zien als Erik Zweers in Morten.
  • Freek Bartels begon als musicalacteur, maar hij heeft de afgelopen tijd veel acteerrollen op zijn naam staan. Zo zagen we hem in Yentl en de Boer de Serie, in Dokter Roman en in De K van Karlijn.
  • Kevin Schoonderbeek heeft niet zoveel rollen op zijn naam staan; je zag hem bijvoorbeeld vier aflevering als Nagel in Deadline.
  • Delilah Warcup – Van Eyck was eerder bijvoorbeeld te zien in Smeris en Dokter Tinus.
  • Saskia Temminck werkt op dit moment aan de nieuwe film Piece of My Heart. Je kunt haar ook kennen als Cate uit Hollands Hoop of als Iris uit Bloedverwanten.

Makers

De regie is in handen van Frank Ketelaar, die eerder onder andere Overspel en Klem regisseerde. Het scenario is eveneens door Frank Ketelaar geschreven. Robert Kievit die eerder bijvoorbeeld Overspel, Hollands Hoop en Klem produceerde, is de producent van BuZA.

Foto: BuZa / BNNVARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 november 2021 /