Belgica met Tom Vermeir en Stef Aerts op Q2

Belgica met Tom Vermeir en Stef Aerts wordt vanavond (dinsdag 21 juli) om 20.30 uur uitgezonden op tv bij Q2. Heb jij deze film van Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdow en De Helaasheid der Dingen) nog niet gezien? Dan is het wat ons betreft absoluut een kijktip.

Kun je Q2 niet ontvangen; of lees je dit bericht te laat. Belgica is ook nog steeds op dvd verkrijgbaar.

Verhaal Belgica

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren… tot wanneer Frank (Tom Vermeir) begint te werken in het café van Jo (Stef Aerts). Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Felix Van Groeningen

Belgica is een film van Felix Van Groeningen, die je ook kunt kennen van The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen en Dagen zonder lief.

Tom Vermeir en Stef Aerts

De hoofdrollen in Belgica worden gespeeld door Tom Vermeir en Stef Aerts. Die acteurs die op dit moment niet meer van het scherm weg te denken zijn. Beide zijn te zien in series, die momenteel internationaal zijn uitgebracht door Netflix. Zo zie je zowel Tom Vermeir als Stef Aerts in De Bende van Jan de Lichte. Daarnaast is Tom Vermeir te zien in de hit van dit moment: De Twaalf en speelt hij een rol in de nieuwe Netflix-serie Grond. Tevens speelt hij de hoofdrol in Porselein. Nederlandse kijkers kunnen dan weer van Stef Aerts genieten op Videoland; hij is te zien in beide seizoenen van Callboys en zet daar de rol van Wesley Biets echt goed neer.

Charlotte Vandermeersch en Hélène Devos

Maar naast Tom Vermeir en Stef Aerts kent de cast van Belgica nog tal van bekende namen. Zo vang je in de (onderstaande) trailer ook een glimp op van Charlotte Vandermeersch en Hélène Devos. Hélène Devos kun je kennen uit de remake van De Luizenmoeder, maar de beide dames zijn ook te zien in Baantjer Het Begin. Charotte Vandermeersch is daarnaast één van de bekende Vlamingen die meezeilde in Over de Oceaan.

Vandaag is bekend geworden dat er ook een Nederlandse versie van het Vlaamse zeilprogramma Over de Oceaan komt.

Cast Belgica

Welke acteurs en actrices Felix van Groeningen nog meer heeft gestrikt voor een rol in Belgica? Op het cast overzicht op IMDB vallen de volgende namen op. Dominique Van Malder (nu te zien in Albatros – een reeks die ontzettend goede kritieken krijgt, maar waar je nog eventjes op moet wachten als je geen Telenet Play hebt). Of wat denk je van Boris Van Severen, waar ik afgelopen jaren in enorm van heb genoten in Studio Tarara en GR5. Nog nieuwsgieriger ben ik naar de nieuwste VTM-reeks Een Goed Jaar, waarin hij ook een hoofdrol voor zijn rekening neemt. En laten we Greet Verstraete niet vergeten; zij gaat een van de rollen spelen in het tweede seizoen van Beau Séjour. En wist je dat er naast Tom Vermeir nog meer De Twaalf-gezichten te zien zijn in Belgica? Tot de cast van deze Vlaamse film behoren ook Johan Heldenbergh en Titus De Voogdt.

Muziek van Soulwax

Muziekliefhebers zitten met Belgica goed. Speciaal voor deze film hebben David en Stephen Dewaele van de electrohouse- en rockgroep Soulwax namelijk een soundtrack gemaakt. Ze vormden vijftien fictieve bands om de muziek live op de filmset van Belgica te spelen. Hoe gaaf is dat?

Trailer Belgica

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 juli 2020 /