Diamonds: misdaadserie voor Netflix en VRT

Diamonds is de nieuwe misdaadserie die Keshet International (KI) en De Mensen maken voor Netflix en VRT. Het wordt een spannende serie, die zich afspeelt in het hart van ’s werelds grootste diamantwijk in Antwerpen.

Verhaal Diamonds

Het misdaaddrama Diamonds vertelt het verhaal van een trotse, eeuwenoude wereld waar wordt gevochten om te overleven in een nieuwe, snel veranderende realiteit. Diamonds zoomt in op de familie The Wagners, één van de meest invloedrijke diamanthandelaars van Antwerpen. Wanneer hun jongste zoon zelfmoord pleegt, keert de afgezonderde broer Noah terug om de leiding van het familiebedrijf over te nemen. Tijdens deze wanhopige poging gebruikt hij allesbehalve orthodoxe methoden om zichzelf en zijn familie te redden.

Releasedatum Diamonds en aantal afleveringen

De opnames starten deze zomer. Naar verwachting is de spannende reeks Diamonds dan in 2022 op Netflix en VRT beschikbaar. De serie bestaat uit acht afleveringen van 50 minuten. Natuurlijk delen we het in onze Facebook-groep als we meer weten.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Cast van Diamonds

Op dit moment is nog niet naar buiten gebracht welke acteurs en actrices de cast van Diamonds vormen. Maar Olivier Goris – Channel Manager bij Eén (waar VRT de serie voor heeft aangekocht) zegt er wel al iets over. In het persbericht van Netflix staat: “Ik ben erg trots dat Eén samen met Netflix deze nieuwe televisieserie uit Antwerpen kan realiseren. Diamonds is een unieke samenwerking tussen het Vlaamse productiehuis De Mensen en het internationale Keshet. In combinatie met de  fantastische cast, die we binnenkort zullen aankondigen, wordt Diamonds een televisieserie die je niet mag missen.”

Internationale allure

Diamonds wordt niet zomaar een serie. Het is echt een reeks met internationale allure. Hij wordt opgenomen in het Nederlands, Engels en Jiddisch. De reeks wordt gemaakt door Yuval Yefet (Fauda, Line in the Sand) en Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the Sand). Zij nemen ook de regie voor hun rekening. Productie Pieter Van Huyck (Head of Scripted) en Ivy Vanhaecke (Undercover, Beau Séjour S2) van De Mensen, samen met Atar Dekel (Vice President Global Drama bij KI).

In opdracht van Netflix en VRT

De serie is gemaakt in opdracht van Netflix in samenwerking met Wim Janssen, Head of Scripted bij VRT. Janey van Ierland, Manager Co-Productions en Acquisitions bij Netflix: “Wij zijn blij om onze krachten met het fantastische team van zowel De Mensen, Keshet International als VRT te bundelen om het verhaal van Diamonds wereldwijd naar Netflix-abonnees te brengen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 februari 2021 /