Over Water op Netflix

Over Water is volledig op Netflix te zien. Zowel het eerste als het tweede seizoen van Over Water zijn in Nederland als in België te bekijken. Goed nieuws voor ieder die deze veelbesproken Vlaamse serie nog niet gezien heeft of nogmaals wil bekijken.

Waar gaat Over Water over?

John Beckers (gespeeld door Tom Dewispelaere) was ooit één van Vlaanderens favoriete tv-presentatoren. Dat succes had ook een prijs: hij raakte namelijk bijna alles kwijt door zijn verslavingen aan drank en gokken. Populariteit, vrienden en succes verdwenen veel sneller dan ze kwamen.

Tom Dewispelaere kruipt in Over Water in de huid van John Beckers
Foto: Toon Aerts

Verhaal Over Water seizoen 1

Van zijn vrouw Marjan Michielsen (een rol van Natali Broods) krijgt hij nog een allerlaatste kans om zich terug op het rechte pad te begeven en het vertrouwen terug te winnen. Niet alleen van zijn echtgenote, maar ook van zijn twee kinderen Arno (Jef Hellemans) en Julie (Violet Braeckman, die je ook kent uit GR5). Na een verblijf in de rehabilitatiekliniek gaat John dan ook met vernieuwde moed aan de slag bij zijn schoonvader, die in containertransport zit in de Antwerpse haven.

En juist in die Antwerpse haven daar liggen nieuwe verleidingen op de loer voor John Beckers. Zijn werk daar gaat met vallen en opstaan. Tot hij via een dubieuze zakenadvocate (Ruth Becquaer) in een nieuwe wereld terecht komt en beseft dat hij de haven voor hem kan laten werken.

Deze serie laat zien hoe een verslaafde man met goede bedoelingen toch verkeerde keuzes kan maken, en hoe hij op die manier uitgroeit van groene nieuwkomer tot spilfiguur in de lucratiefste, maar ook veruit gevaarlijkste handel van de Antwerpse dokken. Dat kan niet goed blijven gaan…

Tom Dewispelaere, Ruth Becquart en Bruno Van den Broecke in Over Water - tweede seizoen nu op Netflix
Foto: Toon Aerts

Tweede seizoen Over Water

Het tweede seizoen van Over water is sneller, politieker en actueler dan het eerste. Waar het eerste seizoen vooral over John en zijn gezin ging, wordt die wereld nu volledig opengetrokken. Het gezin Beckers is versplinterd en zoekt nieuwe bestaansvormen. De stadspolitiek komt zich meer en meer met de haven moeien. En de voorheen onwankelbare positie van De Pelsmaecker begint af te brokkelen. Meer dan over een gevallen tv-idool en zijn demonen gaat het tweede seizoen van Over water over de levensgevaarlijke mix van ambitie, liefde en wraak.

Het volgende kun je zoal verwachten in Over Water seizoen 2:

Verhaal Over Water seizoen 2

John wordt na enkele maanden vrijgelaten uit de gevangenis en stapt buiten in een nieuwe wereld. Marjan is bij hem weg, Ella (Evgenia Brendes) werd zwanger en Barry (Jeeroen Perceval) ontwaakte uit coma. In de gevangenis kickte John af van de drank, maar zijn nieuwe verslaving is minstens even sterk: macht.

Wanneer ‘zakenadvocate’ De Pelsmaecker hem vraagt om de business van zijn voormalige concurrent Patrick De Beco (de rol van Kevin Janssens) te runnen, bijt hij zich vast in die opdracht. John stijgt hoger dan ooit in de criminele hiërarchie. Hij komt in een unieke machtspositie terecht, mede omdat De Pelsmaecker romantische gevoelens voor hem begint te ontwikkelen.

Die positie gaat stevig wankelen wanneer een doodzieke Carl Dockx (Tom Van Dyck) last krijgt van zijn geweten over de moord op De Beco. En dan blijkt het nieuwe lief van Marjan ook nog eens een ambitieuze havenschepen te zijn die kans wil maken op de burgemeesterssjerp door het handeltje van John op te ruimen…

Tweede seizoen van Over Water nu op Netflix
Foto: Toon Aerts

10 redenen om naar Over Water te kijken

Ik heb het eerste seizoen van Over Water gezien toen het op Eén werd uitgezonden en kan je verzekeren dat dit een echte Netflix-kijktip is. Over Water zit echt heel sterk in elkaar. En dan hebben we het nog niet over de cast gehad. Wat een namen! Toen deze serie op tv kwam, schreef ik dit artikel. 10 redenen om naar Over Water te kijken en ik sta er nog steeds volledig achter.

Het tweede seizoen van Over Water heb ik helaas gemist. Ik ben dus blij dat we die vanaf 3 juli ook op Netflix kunnen kijken. Kijk er nu al naar uit!

Cast van Over Water

De cast van Over Water kent echt ontzettend veel bekende namen. Tom Dewispelaere, Natali Broods, Jef Hellemans, Violet Braeckman en Ruth Becquart. Maar ook Tom Van Dyck, Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Evgenia Brendes, Herman Gilis, Frank Vercruyssen, Ikram Aoulad, Soufiane Chilah, Gert Winkelmans, Oscar Willems, Martha Canga Antonio en (de Nederlandse acteur) Ramsey Nasr spelen indrukwekkende rollen in de serie Over Water, die nu op Netflix te zien is. En dat waren alleen nog maar de namen uit het eerste seizoen Over Water. In het tweede seizoen Over Water komen daar Stijn van Opstal, Tiny Bertels, Chris Nietvelt en Bruno Vanden Broecke nog eens bij.

Klik hier om uitgebreid kennis te maken met de cast van Over Water. Je ontdekt dan alles over de personages en ontdekt nog meer over het spannende verhaal.

Derde seizoen Over Water?

Na het kijken van zowel het eerste, als het tweede seizoen van Over Water vraag je je natuurlijk af komt er ook nog een derde reeks. Schrijver Paul Baeten Gronda heeft in april 2019 antwoord gegeven op die vraag aan Het Nieuwsblad. Hij vertelt dat het oorspronkelijk het idee was om drie seizoenen van Over Water te maken. Maar er is lang gewerkt aan de reeks. “Nu wachten we af: seizoen twee heeft een einde, maar sluit een vervolg niet uit…” Officieel is er ook nog niks naar buiten gebracht over een derde seizoen van Over Water. Ben benieuwd of jullie het wel zien zitten? Vind je seizoen 3 van Over Water een goed idee laat het dan vooral weten in onze Facebook-groep.

Geen Netflix?

Heb je geen Netflix? Niet getreurd. Beide seizoenen van Over Water zijn ook uitgebracht op dvd.

Trailer Over Water – seizoen 1

Trailer Over Water – seizoen 2

Foto: VRT – Toon Aerts

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juni 2020 /