Containment – remake van Cordon – te zien op Q2

Containment – de remake van de Vlaamse serie Cordon – is morgen (maandag 30 maart 2020) om 23.30 uur te zien op Q2. In Amerika keken gemiddeld 1,3 miljoen kijkers naar de serie, maar er kwam geen tweede seizoen. Nu België zelf een lockdown heeft door het coronavirus is deze tv-serie natuurlijk nog interessanter.

Containment

In Containment wordt een jonge Syriër met ernstige griepsymptomen opgenomen in het Central Hospital van Atlanta. Hier wordt hij onderzocht door dokter Sanders. Kort erna worden bij Sanders dezelfde symptomen vastgesteld. De overheid neemt het voorval zeer serieus en vreest voor een biologische aanval door terroristen.

Amerikaanse remake

Toen ik de VTM-reeks Cordon voor het eerst zag, was ik meteen in de ban van dit bizarre verhaal. En ik was niet de enige. De Amerikanen zagen het verhaal meteen zitten. Daarmee werd Cordon de eerste Belgische reeks die een remake kreeg in Amerika. Waar er in België nog wel een tweede seizoen kwam, besloten de Amerikanen het bij het eerste seizoen te houden.

Cast

Rollen zijn voor Chris Wood (The Vampire Diaries), Christina Moses (Starship) en David Gyasi (Interstellar). Julie Plec heeft het scenario van Carl Joos herschreven voor de Amerikaanse markt. David Nutter was verantwoordelijk voor de regie.

Heb je Cordon nog niet gezien? Dan kun je deze reeks via VTM Go en Videoland bekijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 maart 2020 /