Containment – remake van Cordon – te zien op Q2

Containment – de remake van de Vlaamse serie Cordon – is morgen (maandag 30 maart 2020) om 23.30 uur te zien op Q2. In Amerika keken gemiddeld 1,3 miljoen kijkers naar de serie, maar er kwam geen tweede seizoen. Nu België zelf een lockdown heeft door het coronavirus is deze tv-serie natuurlijk nog interessanter.

Containment

In Containment wordt een jonge Syriër met ernstige griepsymptomen opgenomen in het Central Hospital van Atlanta. Hier wordt hij onderzocht door dokter Sanders. Kort erna worden bij Sanders dezelfde symptomen vastgesteld. De overheid neemt het voorval zeer serieus en vreest voor een biologische aanval door terroristen.

Amerikaanse remake

Toen ik de VTM-reeks Cordon voor het eerst zag, was ik meteen in de ban van dit bizarre verhaal. En ik was niet de enige. De Amerikanen zagen het verhaal meteen zitten. Daarmee werd Cordon de eerste Belgische reeks die een remake kreeg in Amerika. Waar er in België nog wel een tweede seizoen kwam, besloten de Amerikanen het bij het eerste seizoen te houden.

Cast

Rollen zijn voor Chris Wood (The Vampire Diaries), Christina Moses (Starship) en David Gyasi (Interstellar). Julie Plec heeft het scenario van Carl Joos herschreven voor de Amerikaanse markt. David Nutter was verantwoordelijk voor de regie.

Heb je Cordon nog niet gezien? Dan kun je deze reeks via VTM Go en Videoland bekijken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 maart 2020 /