Komt er vierde seizoen van Undercover? | Ontdek diverse mogelijkheden

Komt er een vierde seizoen van Undercover? Voor alsnog wordt hier heel mysterieus over gedaan door de makers. Misschien krijgen na de laatste aflevering van Undercover seizoen 3 wel antwoord op deze vraag… Het is tenslotte helemaal afhankelijk van wat er gebeurt met de hoofdrolspelers Tom Waes en Frank Lammers. Wie VlaamsKijken (en mij) een beetje kent, weet natuurlijk dat ik in de mogelijkheden voor Undercover seizoen 4 ben gedoken. Hieronder deel ik mijn gedachten.

UPDATE: Er komt een spin-off… Ferry de serie! MEER NIEUWS: Ferry film 2 is ook aangekondigd!

Undercover

De tv-serie Undercover is in basis geschreven rond het personage Bob Lemmens waar Tom Waes gestalte aan geeft. Volgens mij zou hij gewoon verschillende Undercover-missies gaan doen, waarbij er dus de mogelijkheid zou zijn om nieuwe Undercover seizoenen te maken. Pin me er niet op vast, maar volgens mij heb ik eens gehoord dat dat er in totaal drie zouden zijn. Wat dat betreft, zouden we nu dus aan het eind zitten.

Wat denk jij: kunnen we over een tijdje ook naar Undercover 4 kijken? Deel je gedachten met andere Undercover-fans in de Facebook-groep.

Frank Lammers

Alleen was er in het oorspronkelijke idee – de serie is in basis ontwikkeld voor de Vlaamse tv-zender Eén – niet op de enorme populariteit van Ferry Bouman of te wel acteur Frank Lammers in het eerste seizoen Undercover gerekend. Maar toen de reeks ook op Netflix kwam, bleek hij – met name in Nederland – razend populair. Het tweede seizoen, waarin veel minder Ferry te zien was, viel bij die fans dan ook wat minder in de smaak. Alle reden om hem dus in het derde seizoen weer te introduceren als hoofdrolspeler. Daarnaast werd er ook een spin-off film gemaakt, rondom zijn personage: Ferry.

In de tussentijd kun je ook de Undercover-boeken lezen. Ontdek meer over Alles of niets en Ramkraak.

Spin-off Ferry

De film Ferry (op Netflix te kijken én 16 januari op Eén) toont aan dat een spin-off van Undercover ook ontzettend succesvol kan zijn. Daarnaast laat het verhaal alle ruimte om een vervolg op de Ferry-film te maken. Er zat tenslotte nog een flink stuk tijd tussen het moment waarop de film eindigt en het eerste seizoen van Undercover start. En aangezien het personage John Zwart, gespeeld door Raymond Thiry, in Nederland ook erg populair is, zie ik daar zeker kansen. In de serie kan hij niet meer terugkeren. John Zwart is namelijk overleden in seizoen één.

JP Berger en Ferry

De oplettende kijkers hebben ook al een – mogelijk – stiekeme hint ontdekt voor het vierde seizoen van Undercover of juist een spin-off. In de Undercover Facebook-groep werd hier al gesproken. Op het einde van het tweede seizoen zegt JP Berger in de gevangenis tegen Ferry ‘We moeten eens praten’. Er zijn verschillende versies, want op Netflix is dit niet te zien geweest. Het staat dan weer wel op de dvd van het tweede seizoen.

Undercover 4

Ik heb daarnaast verschillende online plekjes waar ik nieuws spot rondom nieuwe series en films. Zo zie ik het via Instagram vaak als er een nieuw project is gestart. Via de #undercover3 konden we zo al een beetje meekijken bij het derde undercover seizoen, dankzij de beelden van de set. Verder check ik altijd voor welke Vlaamse series en films productiemaatschappijen steun hebben aangevraagd, maar ook daar kan ik Undercover 4 niet spotten.

Vierde seizoen Undercover

Als er in interviews aan de hoofdrolspelers werd gevraagd of er ook een vierde seizoen komt van Undercover dan zijn ze stil. Of zoals Frank Lammers tegen een journalist zei op die vraag: “Dan moeten we je omleggen.” In een interview met SuperGuide zei Frank Lammers: “Laat ik het zo zeggen: wat mij betreft blijf ik Ferry spelen zolang de scripts goed zijn en ik er plezier in heb. (…) Ik hou van die rol en ik hou van de mensen met wie we Undercover al een paar seizoenen maken.”

Wanneer weten we meer over Undercover seizoen vier?

Wanneer we definitief meer weten over Undercover seizoen vier? De seizoensfinale van vanavond gaat waarschijnlijk al wat antwoorden opleveren. En vanaf dat moment is het aan Eén, Netflix en productiehuis De Mensen om duidelijkheid te scheppen. Komt er nog een nieuwe Undercover (spin off) aan; dat kunnen alleen deze partijen zeggen. Als het zover is, dan delen we dat natuurlijk via onze nieuwsbrief (klik om je meteen in te schrijven), in de Undercover-FB en op Instagram. Volg je ons?

Foto: © VRT – NyklyN

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2022 /