Trecx met Michiel Romeyn op Prime Video

De nieuwe Nederlandse serie Trecx met Michiel Romeyn in de hoofdrol staat sinds begin maart 2021 op Prime Video. Ontdek meer over het verhaal en de cast van deze reeks.

Heb je nog geen Prime Video? Geen probleem: met het proefaccount kun je 30 dagen gratis kijken. Ik heb mijn abonnement gehouden, omdat je voor 2,99 euro per maand echt een uitgebreid aanbod hebt (inclusief diverse voordelen als je bij Amazon shopt).

Trecx

De nieuwe serie Trecx is bedacht door Michiel Romeyn (die je kent van Jiskefet) en regisseur Max Porcelijn. Drie jaar geleden maakte het duo voor Comedy Central al Yep!, waarin verschillende sketches werden samengebracht. Dat zien we nu ook in Trecx; iedere aflevering bevat verschillende korte verhalen. Zo zie je Michiel Romeyn als eenzame man, die aansluiting probeert te krijgen bij een voetbalteam. Maar hij speelt ook een hilarische, Franse backpackster, die met haar rugzak een cadeauwinkel verwoest.

Recensie Trecx – Prime Video

Trecx telt in totaal zes afleveringen, die allemaal rond de dertig minuten duren. In iedere aflevering komen verschillende verhalen voorbij. Dat zijn aan de ene kant nieuwe verhalen, maar aan de andere kant, volg je ook verschillende personages door de hele reeks heen. Dat maakt het interessant om te blijven kijken. En pakt een bepaald verhaal je echt niet, dan spoel je gewoon een stukje door. Aangezien Prime Video maar 2,99 euro per maand kost, merk ik dat ik dat dan ook minder storend vind. Daarnaast staan er tal van Jiskefet-series op Prime (dus er valt meer te kijken).

De eerste aflevering heb ik meteen eventjes doorgespoeld. Het verhaal van Krordog, Britius, Wyninn en Ivior, die op weg zijn naar het kaasteel van Arazahrs om het kristal van de eenheid terug te stelen, kon mij echt niet bekoren. Het was voor mij echt te wazig. Ben blij dat ik de serie daarna niet weggezapt heb, maar gewoon doorgespoeld heb. het verhaal van Frits en dat van cabaretier JP spraken me bijvoorbeeld veel meer aan. Kortom: deze serie moet je echt zelf proberen.

Cast Trecx

Michiel Romeyn neemt de meeste rollen in Trecx voor zijn rekening. Maar de cast van Trecx kent nog veel meer bekende namen. Zo komt Jiskefet-collega Herman Koch zelfs voorbij in de derde aflevering. Maar ook Arjan Ederveen heeft een prominente rol. Net als Bo Maerten, Jim Deddes en Olivia Lonsdale. Andere opvallende namen zijn Sanne-Samina Hanssen, Ruben van der Meer, Yannick Jozefzoon en Hannah van Lunteren.

Meer over de acteurs en actrices

Op VlaamsKijken hebben we al verschillende artikelen geschreven over acteurs en actrices uit de cast van Trecx. Daarnaast ken je een aantal van legendarische programma’s. We zetten het voor je op een rijtje.

  • Michiel Romeyn – ken je natuurlijk van Jiskefet, maar wist je ook dat zijn biografie er aan komt?
  • Herman Koch – wierf bekendheid in Nederland met Jiskefet, maar is inmiddels een bestsellerschrijver.
  • Arjan Ederveen – ken je van legendarische programma’s als Theo & Thea en Kreatief met Kurk.
  • Bo Maerten – heeft al tal van verschillende rollen gespeeld. Zo zag je haar in Celblok H (de Nederlandse variant van Gent-West).
  • Jim Deddes – was eerder bijvoorbeeld te zien in de BNNVARA-serie Niks te Melden, maar hij speelt bijvoorbeeld ook mee in Mocro Maffia.
  • Olivia Lonsdale – zag je dit najaar nog op tv in de film Vals, die ook op Streamz staat.
  • Sanne-Samina Hanssen – ken je uit het tweede seizoen van Undercover, uit Vliegende Hollanders en de Vlaamse serie Zie Mij Graag.
  • Ruben van der Meer – is ook bekend bij het grote publiek, bijvoorbeeld van Papadag.
  • Yannick Jozefzoon – was te zien naast Waldemar Torenstra als hoofdrolspeler in de nieuwe Baantjer (waarin Ruben van der Meer ook meespeelt).
  • Hannah van Lunteren – was bijvoorbeeld te zien in Kerstgezel.nl.

Jiskefet

Fans van Michiel Romeyn en Jiskefet zitten sowieso goed bij Prime Video. Van de Lullo’s tot Debiteuren/Crediteuren, De Heren van de Bruyne Ster tot aan De Skybox, maar ook Sint Hubertusburg, De Dierenwinkel, Johnny & Willie, Multilul en Verfilmde stukken is op deze streamingdienst te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 maart 2021 /