TV-maker Tom Lenaerts te gast in Alleen Elvis blijft bestaan

Tom Lenaerts is vanavond – zaterdag 4 december – om 22.15 uur te gast in Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas en VRT NU. Deze aflevering met dé man achter succesvolle tv-programma’s en series willen wij natuurlijk niet missen. We zijn namelijk ook razend nieuwsgierig naar zijn nieuwste serie: Twee Zomers, die in 2022 op Eén en Netflix te zien zal zijn.

Tom Lenaerts

Tom Lenaerts heeft de hand in heel wat van de allerbeste formats uit de televisiegeschiedenis: Schalkse ruiters, De mol en De pappenheimers. Tom schreef én regisseerde ook fictiereeksen als De parelvissers en Met man en macht, Over Water en het nieuwe Twee zomers.

Mark Uytterhoeven

Het begon allemaal toen Mark Uytterhoeven hem ontdekte bij de Belgische Improvisatie Liga. Uytterhoeven vroeg hem om mee te werken achter de schermen van het legendarische Morgen maandag. Tom maakte zijn televisiedebuut in de improvisatieshow Onvoorziene omstandigheden. Hij was de helft van het duo in het onvergetelijke Schalkse ruiters en de populaire host van De pappenheimers.

Panenka

Na heel wat jaren Woestijnvis richtte hij in 2014 samen met Kato Maes een eigen productiehuis op: Panenka. Een productiehuis met als slogan: Tv als een Panenka, een vermetel schot op doel, een penalty met lef én fijngevoeligheid. Ook hier stond kwaliteit voorop. En hoe: de serie Over Water was een schot in de roos.

Alleen Elvis blijft bestaan

Vandaag zoekt Tom Lenaerts eerder een plek achter de camera op. Maar dan wel een waar nog altijd heel mooie programma’s gemaakt worden. Hoewel hij bijzonder sociaal en gevat overkomt, ziet Tom Lenaerts zich niet als een sociale mens. En interviews geven, daar houdt hij al helemaal niet van. Dat belooft voor zijn gesprek met Thomas Vanderveken.

Kijk je deze aflevering van Alleen Elvis blijft bestaan met Tom Lenaerts terug via VRT NU? Plak er dan de aflevering metPeter De Graef achteraan.

Foto: Joost De Bock

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

4 december 2021 /