Girl van Lukas Dhont: alles over cast en verhaal

De bekroonde debuutfilm Girl van Lukas Dhont is vanavond (vrijdag 21 januari) om 20.35 uur te zien op VTM3. Een uniek verhaal met Victor Polster in de hoofdrol. Ontdek alles over deze Vlaamse film en de cast in dit artikel.

Verhaal Girl

GIRL schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren. De inspiratiebron voor dit verhaal vormde het verhaal van Nora Monsecour. Zij heeft hierover het boek De weg naar mezelf geschreven.

Cast GIRL

 • Victor Polster – Lara
 • Arieh Worthalter – Mathias
 • Oliver Bodart – Milo
 • Tijmen Govaerts – Lewis
 • Katelijne Damen – Dr. Naert
 • Valentijn Dhaenens – Dr. Pascal
 • Magali Elali – Christine
 • Alice de Broqueville – Loïs
 • Alain Honorez – Alain
 • Chris Thys – Hannah
 • Angelo Tijssens – Hendricks
 • Marie-Louise Wilderijckx – Marie-Louise
 • Virginia Hendricksen – assistant Alain

Victor Polster

Victor Polster werd geboren in Brussel in 2002. Hij toonde al op erg jonge leeftijd interesse voor dramakunsten. Toen hij wat ouder werd besloot hij zich toe te leggen op klassieke dans en hij schreef zich in aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Nadat hij werd opgemerkt in een videoclip van Vegas, kreeg hij aanbiedingen van Ballet Vlaanderen, Dior en verschillende internationale dansgezelschappen. Met de rol van Lara in GIRL maakt Victor zijn filmdebuut.

Arieh Worthalter

Vlak na zijn studies aan het INSAS (Institut National Supérieurs des Arts du Spectacle), begon Arieh Worthalter te werken als theateracteur. Nadat hij verschillende rollen speelde onder regie van, onder meer, Paul Camus en Claude Schmitz, begon zijn carrière op het grote scherm.  Hij speelde vervolgens in tal van internationale producties.

Acteurs en actrices uit Girl

En zo zijn er nog een aantal acteurs en actrices uit Girl die we kennen uit andere producties. Hier een rijtje:

Lukas Dhont

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte GIRL verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d‘Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. Regisseur Lukas Dhont schreef het scenario van GIRL samen met Angelo Tijssens.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

23 december 2020 /