Vliegende Hollanders: cast, verhaal en de making off

Vliegende Hollanders met hoofdrollen voor Fedja van Huêt en Daan Schuurmans is vanaf 18 oktober om 21.20 uur te zien op NPO 1 bij AVROTROS. Ontdek alles over het verhaal, de cast én de making off van de nieuwe achtdelige dramaserie Vliegende Hollanders. Als we de eerste foto’s zo kijken (onderaan dit artikel), belooft het een bijzondere serie te worden.

Wist je dat Vliegende Hollanders op dvd verkrijgbaar is?

Vliegende Hollanders verhaal

De nieuwe serie speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker (Fedja van Huêt) en oprichter van de KLM Albert Plesman (Daan Schuurmans) waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie heden ten dage betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart destijds.

Fedja van Huêt en Daan Schuurmans

We weten dus al dat Fedja van Huêt en Daan Schuurmans een rol hebben in Vliegende Hollanders. Zij spelen Respectievelijk Anthony Fokker en Albert Plesman. Fedja van Huêt ken je bijvoorbeeld van Grenslanders, maar je zag hem ook in de nieuwe Baantjer. Daan Schuurmans heeft ook al tig rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem bijvoorbeeld in Mocro Maffia.

Personages in verschillende stadia in hun leven

Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen behoren ook tot de cast van Vliegende Hollanders. Deze dames spelen allebei de rol van Suze Plesman. We volgen Anthony Fokker en Albert Plesman in deze serie namelijk in verschillende stadia van hun leven. Suze Plesman is de vrouw van Albert Plesman. Hij is de liefde van Suzes leven. Ze besluit zelfs zonder de toestemming van haar vader met hem te trouwen. Wanneer Albert zijn droom achterna jaagt met het opzetten van de burgerluchtvaart in Nederland, is Suze zijn rots in de branding. Ze biedt hem echter niet alleen haar steun, maar ook haar advies bij het nemen van moeilijke beslissingen.

Anniek Pheifer en Sanne Samina Hanssen

Zowel Anniek Pheifer als Sanne Samina Hanssen hebben al veel rollen op hun naam staan, waarbij die laatste in België natuurlijk het meest bekend is. Zij speelt Sien – ‘de nieuwe vriendin’ in Zie Mij Graag. Je zag haar recent nog op tv in de film De Liefhebbers. En laten we niet vergeten dat Sanne Samina Hanssen ook één van de nieuwe gezichten is in Undercover 2. Hier kruipt ze in de huid van undercoveragente Lisa De Wit / Sharon.

Cast Vliegende Hollanders

En dat zijn niet de enige bekende actrices en acteurs uit de cast van Vliegende Hollanders. De makers van deze serie hebben namelijk met heel wat talenten samen gewerkt. En omdat de personages worden gevolgd in verschillende stadia in hun leven, zie je sommige personages wel door twee acteurs of en actrices tot leven komen.

Steef de Bot en Bram Suijker

Steef de Bot en Bram Suijker zijn ook acteurs die in de huid kruipen van een ‘jongere versie’ van de hoofdrolspelers. De rol van jonge Albert Plesman wordt gespeeld door Steef de Bot. Bram Suijker de jonge Anthony Fokker. Waar je deze acteurs van kent? Steef de Bot zag je bijvoorbeeld in Netflix-serie Ares, maar ook in Keizersvrouwen, Noord Zuid, Brussel en Zuidas. In die laatste serie zag je acteur Bram Suijker ook. Hij speelde verder mee in Volgens Jacqueline en Het Geheim Van Eyck.

Frieda Barnhard en Laura de Boer

Frieda Barnhard speelt de jonge Neeltje Langenberg, terwijl Laura de Boer deze rol op latere leeftijd speel. Je zag Frieda Barnhard eerder op Netflix in Ares. En ze speelde bijvoorbeeld de jonge Astrid Holleeder in Judas. Laura de Boer heeft al tal van rollen op haar naam staan in binnen- en buitenland. Zo zag je haar onder andere in Weemoedt, maar ook in Bloedverwanten en Tiramisu.

Bekende acteurs en actrices

Wie je verder nog kunt verwachten? Nou, denk bijvoorbeeld aan de Vlaamse acteur Ward Kerremans (die ook in Black-Out te zien zal zijn). Hij speelt de jonge Iwan Smirnoff (Bas Heerkens de oude), Aan Xander van Vledder en Rosa van Leeuwen die je kent uit Papadag. Xander van Vledder speelt de jonge Frits Fentener van Vlissingen; de oude wordt gespeeld door een andere bekende acteur, namelijk Victor Löw.

Lykele Muus

Maar ook aan Aus Greidanus die te zien zal zijn in Swanenburg met Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts. Aus Greidanus speelt Herman Fokker. Daarnaast speelt Lykele Muus – Bart uit de Nederlandse Dertigers – de rol van Koene Dirk Parmentier. Dit personage wordt ook door Koen van der Molen gespeeld. Hem kun je kennen uit die andere remake van een Vlaamse serie; hij speelt Dex in #Forever.

Mike Van Amelsfoort

En zo zijn er nog meer acteurs en actrices die je in de cast van Vliegende Hollanders treft, die je mogelijk kent. Zo speelt Mike van Amelsfoort de jonge Pieter Guilonard, en Jochum ten Haaf (die je recent nog een bijrol had in Commando’s) speelt de oude. Voor Mike Van Amelsfoort is het zijn eerste grote rol; je zag ‘m eerder wel in de Studio 100 kinderserie Kosmoo en in een aflevering van Meisje van Plezier. Leny Breederveld speelt Anna Fokker. Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit de nieuwe Baantjer (die ook op Streamz staat).

Drie acteurs voor één personage in Vliegende Hollanders

Coen Bril – die ook te zien is in de film De Oost – speelt Jan Plesman (de jonge versie wordt gespeeld door Victor Westerneng, de versie als tiener door Wolf Kerpel – die je kunt kennen als deelnemer van The Voice Kids Nederland in 2019). Ook het personage van Hans Plesman wordt zo door meerdere acteurs gespeeld, zoals Felix van de Weerdt (tiener – hij speelde eerder mee in de film Uilenbal), Jazz van Rhijn (jong) en de oudere door David Elsendoorn (die je kunt kennen uit Ik weet wie je bent).

Hongaarse – Duitse actrice

Zita Téby speelt Violet Austman; Zita is een Hongaarse/Duitse actrice, die al in meerdere landen rollen had. Hylke van Sprundel kruipt in de huid van Cornelis van Aalst. Deze acteur kun je kennen uit onder andere Als de dijken breken, S1ngle en Juliana, prinses van oranje.

Makers

De serie is geschreven door het schrijverscollectief Winchester McFly onder leiding van Thomas van der Ree (Bankier van het Verzet). De regie is in handen van Joram Lürsen (Alles is Liefde, Judas, Publieke Werken). Vliegende Hollanders wordt geproduceerd door Topkapi Films (Publieke Werken, Alles is Liefde, Girl) in samenwerking met AVROTROS.

Foto’s Vliegende Hollanders

Making Off Vliegende Hollanders

Hoe maak je een historische serie over vliegtuigen, als veel van die vliegtuigen niet meer bestaan? En áls ze bestaan, niet meer kunnen vliegen? In the making off van Vliegende Hollanders krijgt de kijker een uniek inkijkje in het maakproces van deze spectaculaire serie over de oprichting van KLM. Met onder andere regisseur Joram Lürsen en acteurs Daan Schuurmans en Fedja van Huêt. Op 11 oktober om 23.45 uur te zien op NPO 1.

Foto’s AVROTROS – Mark van Aller

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 september 2020 /