Musical Les Misérables in 2023 met deze cast in Vlaanderen

De musical Les Misérables is in 2023 weer in Nederland en België te zien. Hiervoor werken Studio 100 en de Nederlandse bedrijven De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment nauw met elkaar samen. Les Misérables is vanaf dit voorjaar in Nederland te zien en vanaf dit najaar in België. In Vlaanderen wordt de Nederlandse Les Misérables cast aangevuld met sterke namen als Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor. Je leest in dit artikel alles over deze bekende musical en de Les Misérables in België en Nederland.

Les Misérables in Vlaanderen

Studio 100 brengt de succesvolle musical Les Misérables in het najaar van 2023 terug naar Vlaanderen. Ondertussen is het al bijna 25 jaar geleden dat deze epische musical voor het eerst in België te zien was in de Antwerpse Stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende zowat de doorbraak van het genre bij het grote publiek.

Verhaal Les Misérables

Voor wie het verhaal van Les Misérables nog niet kent: Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?  

Cast Les Misérables 2023 (België)

De cast van Les Misérables (2023) in België bevat klinkende namen als Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor. Zo geeft Nordin De Moor gestalte aan inspecteur Javert. Deze musicalacteur is op dit moment als Willy Wonka te zien in de Vlaamse musical Charlie and the Choccolate Factory.

Jonas Van Geel en Ianthe Tavernier

Daarnaast zien we in de cast van Les Misérables 2023 in België ook Ianthe Tavernier en Jonas Van Geel. Zo schittert Ianthe Tavernier als Eponine met het beklijvende solonummer On my own. Jonas Van Geel speelt de rol van Thénardier, een herbergier met een discutabele reputatie. Zo komt er voor Jonas van Geel en Ianthe Tavernier een drukke musical tijd aan; zij zullen beide namelijk ook te zien zijn in de hoofdrol in de nieuwe Vlaamse spektakel musical Red Star Line. Verder zien we Ianthe Tavernier dit najaar in de nieuwe Buurtpolitie film. Jonas Van Geel zien aan het eind van dit jaar in de musical Vergeet Barbara.

Nederlandse cast Les Misérables 2023

Voor deze nieuwe productie van Les Misérables gaat Studio 100 een nauwe samenwerking aan met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment. Dat betekent dat we in België dus ook Nederlandse acteurs zullen zien spelen. Dat zijn volgens Musicalweb: Milan van Waardenburg, Michael Muyderman, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma, Sjoerd Oomen, Isaura Kuyt, Dirk van den Brand, Yoshua van den Broek, Rick Zwart, Yoran de Bont, Leon de Graaf, Pepijn van Bokhoven, Sem van der Hijden, Jary Sluiter, Brecht van Arnhem, Joost van der AA, Saskia Schäfer, Annefleur van den Berg, Donna-Jo Aarts, Janne Kolpa, Pamela Kroes, April van Amelsvoort, Kim Reizevoort, Sofie Heus, Niels Bouwmeester, Ronald Jorritsma en Daan van Dalen.

‘Ijzersterke Vlaamse cast’

Gert Verhulst vertelt bij de presentatie: “Ik ben bijzonder blij en trots dat we Les Misérables terug naar Vlaanderen kunnen halen. Het is één van mijn favoriete musicals en ik kijk er dan ook bijzonder hard naar uit. Met Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn we er in ieder geval in geslaagd om een ijzersterkte Vlaamse cast samen te stellen die dit meesterwerk weer tot leven kan brengen”

Tickets Les Misérables 2023

De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent. Ga voor tickets en info naar www.lesmiserables.live.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 november 2022 /