H4Z4RD: cast met Dimitri Vegas, Jeroen Perceval en meer…

H4Z4RD van regisseur Jonas Govaert is vanaf vandaag – 20 juli – in de Belgische bioscoop te zien. Met in de H4Z4RD cast onder andere Dimitri Vegas, Jeroen Perceval, Jennifer Heylen, Mila Rooms, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Tom Vermeir, Emilie De Roo en Gene Bervoets. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal, de cast en bekijk de trailer van H4Z4RD.

H4Z4RD

Noah Hazard (Dimitri Thivaios aka Dimitri Vegas) kan zich geen leven voorstellen zonder zijn gouden sportwagen, compleet met gepersonaliseerde nummerplaten. Voor zijn dochtertje Zita (Mila Rooms) functioneert de auto als een knusse koets; voor zijn vriendin Lea (Jennifer Heylen), als een handige taxi; en voor zijn louche neef Carlos (Jeroen Perceval), vers uit de gevangenis, als een pijlsnelle vluchtwagen. Wanneer een klus via Carlos echter compleet uit de hand loopt, is het aan Noah om te vermijden dat zijn geliefde Lexus tevens zijn lijkkist wordt…

H4Z4RD cast

De cast van H4Z4RD wordt gevormd door Dimitri Thiavios, Jeroen Perceval, Jennifer Heylen, Mila Rooms, Frank Lammers, Monic Hendrickx, Tom Vermeir, Emilie De Roo en Gene Bervoets. Waarbij we Dimitri Thiavios natuurlijk als dj kennen uit het duo Dimitri Vegas & Like Mike, zijn de anderen natuurlijk allemaal acteurs en actrices met een respectabele staat van dienst.

Dimitri Thivaios als Noah Hazard

Dimitri Thivaios speelt de rol van Noah Hazard. Hij vertelde het volgende toen deze nieuwe film van Jonas Govaerts werd aangekondigd: “Ik ben altijd al een grote fan geweest van Jonas zijn werk en was meteen weggeblazen door het script – dus ik ben super dankbaar voor het vertrouwen dat hij in mij heeft gesteld en kan niet wachten om deze rollercoaster van een film te gaan draaien.” We kennen Dimitri Thivaios natuurlijk van zijn hits samen met Like Mike.

Acteurs en actrices in H4Z4RD

Daarnaast staan we natuurlijk ook graag stil bij die andere acteurs en actrices, want naast Noah Hazard zijn er nog heel wat personages die worden gespeeld door toppers. We zetten op een rijtje waar we de acteurs en actrices uit de H4Z4RD cast van kennen.

Monic Hendrickx & Frank Lammers

  • Monic Hendrickx kruipt in de huid van Madam Brasschaat. Recent zag je Monic Hendrickx in de Videoland-serie Ze Weten Alles Van Je. Maar denk ook aan Ferry, de Vlaamse film Café Derby en Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van Penoza. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar haar aanstaande rollen in (Nederlands-)Vlaamse series en films. Monic Hendrickx zal namelijk niet alleen te zien zijn in Hazard, maar ook in Arcadia en Geldwolven. Verder werkt ze aan Only You.
  • Frank Lammers is Kludde, maar meer weten we nog niet over dit personage uit H4ZRD. Recent zag je hem op tv in Glory Days over Bruce Springsteen. Maar je hoort hem ook als voice-over van Massa is Kassa. De lezers van VlaamsKijken kennen Frank Lammers natuurlijk vooral van Undercover, maar de acteur heeft nog veel meer op de planning staan. Denk aan Netflix-film The Takeover en All Inclusive. Recent zag je hem nog in Het jaar van Fortuyn. Daarnaast zijn Undercover-fans natuurlijk blij dat Ferry De Serie nu wordt opgenomen. In de Undercover Facebook Groep ontdek je er meer over.

En verder in de H4Z4RD cast ook de Vlaamse acteurs:

Jonas Govaerts

H4Z4RD is de tweede bioscoopfilm van Jonas Govaerts. Het belooft een bijzondere ‘rit’ te worden, want Hazard sleurt je één intense dag mee doorheen een onwaarschijnlijke rit, volledig weergegeven vanuit de blitse bolide van het hoofdpersonage. Jonas Govaerts zei daar in het eerste persbericht over H4Z4RD het volgende over: “Het unieke concept van HAZARD is de ‘huis clos’: de camera verlaat nooit Noah’s auto. Behoorlijk onweerstaanbaar voor een Hitchcock-fan als mezelf.”

Regisseur Jonas Govaerts

Jonas Govaerts ken je bijvoorbeeld van Welp. Op Streamz kun je op dit moment kijken naar de geweldige serie F*** you very very much met Frances Lefebure in de hoofdrol; ook hier verzorgde Jonas Govaerts de regie voor. Afgelopen jaar maakte hij ook de kortfilm Transfer met Gene Bervoets en Anne-Laure Vandeputte in de hoofdrol. En wat dacht je van de serie Tabula Rasa met Veerle Baetens in de hoofdrol; die mag dan in 2017 zijn uitgekomen, die is nog steeds het kijken waard.

Trailer H4Z4RD

De trailer van de film is inmiddels gelanceerd en mag zich de Belgische film met de meeste trailer views ooit noemen. Dankzij het uitgebreide internationale dj netwerk van Dimitri Vegas volgden reacties van heel wat wereldsterren. Bekijk hier de H4Z4RD trailer.

Makers

De film H4Z4RD wordt geproduceerd door Peter De Maegd, Dimitri ‘Vegas’ Thivaios, Lize Lefaible en Tom Hameeuw. Deze productie van Potemkino & Dream Big komt tot stand in samenwerking met DPG Media, Streamz, Belga Films Fund, 2C Films, Lexus, Ici Paris XL, Lebeau Courally en Kinepolis Film Distribution (KFD), en met de steun van VAF, Screen Flanders & Stad Antwerpen.

H4Z4RD kijken

De film H4Z4RD wordt in de Benelux verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch FilmWorks (DFW). Als het goed is, draait ie vanaf 20 juli in de bioscoop in België. Als Hazard ook in Nederland te kijken is in de bioscoop. Of hij is te zien via een streamingdienst, zoals Streamz, dan delen we dat natuurlijk via onze social media. Vergeet ons vooral niet te volgen (zie de linkjes hieronder).

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

6 juli 2022 /