Spartacus Run met Andy Peelman, Michel Wuyts én deze deelnemers

24 bekende Vlamingen duiken in de modder en gaan een bikkelharde strijd aan in het nieuwe VTM-programma Spartacus Run. Michel Wuyts is de commentator en Andy Peelman zien we als presentator en vliegende reporter. De wedstrijden zijn sinds 27 juni wekelijks van maandag tot en met donderdag om 21.40 uur bij VTM te kijken. Ontdek in dit artikel alles over de Spartacus Run en deelnemers.

Spartacus Run VTM

VTM omschrijft de Spartacus Run als ‘de hardste BV-strijd ooit’. In Spartacus Run gaan 24 Bekende Vlamingen tot het uiterste om het bekende Spartacus Run-parcours met tien spectaculaire hindernissen in de scherpst mogelijke tijd af te leggen. In iedere aflevering leggen twee kandidaten het spectaculaire, maar loodzware, parcours af. Sportcommentator Michel Wuyts kruipt in het commentatorshokje om de extreem pittige, maar bij momenten ook extreem hilarische, duels van professionele commentaar te voorzien. Andy Peelman, presentator en vliegende reporter van dienst, brengt verslag uit vanop het veld en interviewt de kandidaten.

Hindernissen Spartacus Run

De BV’s sleuren onder meer met zware zandzakken, worstelen zich onder prikkeldraad door de modder, trotseren een steile giga ramp, klimmen in metershoge netten en klauteren via apenlijnen en monkey bars over water. Kortom, ze zien flink af. En dat doen ze met één doel voor ogen: de snelste en de beste zijn.

Finale Spartacus Run

Na drie weken waarin 24 bekende Vlamingen zich in het zweet werken, is duidelijk welke kandidaten de snelste tijd hebben neergezet. Zij gaan namelijk strijden voor de winst in de finale. De twee snelste vrouwen gaan rechtstreeks naar de vrouwenfinale. De vier beste mannen vechten in twee halve finales uit wie een plaats in de mannenfinale krijgt.

Spartacus Run kijken

Vanaf maandag 27 juni kun je wekelijks van maandag tot en met donderdag om 21u40 bij VTM naar de Spartacus Run kijken. Wie al wil opwarmen kan vanaf maandag 27 juni de individuele runs van de kandidaten in preview bekijken op VTM GO. De afleveringen van de Spartacus Run zijn natuurlijk ook op VTM Go te kijken. Vanuit Nederland VTM Go gebruiken, is steeds lastiger. Ik kijk zelf via de website of app in combinatie met de VPN Verbinding van VPN Nederland.

Andy Peelman

Andy Peelman vertelt over Spartacus Run op VTM het volgende: “Wat een heerlijke job heb ik toch. BV’s die afzien en ik die er naast mag staan om ze nog wat meer op te jagen (lacht). Ik was verbaasd over de competitiviteit van de deelnemers. Velen gingen echt extreem diep om de beste tijd neer te zetten. Al waren sommigen vooral ook… hilarisch. Ikzelf heb me rot geamuseerd langs de zijlijn en ben trots dat ik met zo’n grote meneer als Michel Wuyts mag samenwerken. We vullen elkaar goed aan: Michel die op zijn legendarische manier commentaar geeft, en ik die mijn plezante zelve mag zijn.”

Michel Wuyts 

Michel Wuyts is de commentator van Spartacus Run op VTM. Hij vertelt: “Het is eens iets helemaal anders dan Parijs-Roubaix of de Tour De France, maar wel minstens even plezant. BV’s die zotte hindernissen trotseren en daarbij al eens een grappige stoot uithalen: dat maakt dat je toch wat creatiever kan zijn in je commentaar. En met Andy Peelman als verslaggever in het veld, had ik natuurlijk een topcollega aan mijn zijde. Maar ik moet ook toegeven dat een aantal BV’s bijna even verbeten zijn als profwielrenners. Sommigen gingen ver over hun grenzen om de beste tijd neer te zetten. Al kan uiteraard niet iedereen een toptijd achter zijn naam noteren (lacht). Oh ja, ook dit nog: verwacht je aan verrassingen.”

Deelnemers Spartacus Run VTM

De bekende Vlamingen die aan het einde van de rit de beste tijd neerzetten, strijden in de finaleweek tegen elkaar. VTM heeft de eerste namen van de deelnemers aan de Spartacus Run inmiddels bekendgemaakt. Dat zijn zangeres Lindsay De Bolle, Laura Tesoro, Sammy Mahdi, Lauren Versnick, Francesco Planckaert, Sean Dhondt, Jinnih Beels, Maarten Vancoillie, Ian Thomas, Johan Museeuw, Aagje Vanwalleghem, Loïc Van Impe en influencer Average Rob. Let the games begin!

Bekende Vlamingen doen Spartacus Run

Ben je nu benieuwd waar je deze bekende Vlamingen van kent die meedoen aan de Spartacus Run op VTM? Geen probleem: we zetten het allemaal op een rijtje en werken dit bij al er nieuwe deelnemers aan de Spartacus Run bekend zijn.

 1. Lindsay De Bolle is zangeres. Wist je dat ze daarnaast de zus is van zanger Christoff?
 2. Laura Tesoro kennen we als zangeres, actrice en presentatrice. Recent zag je haar in The Voice Kids.
 3. Sammy Mahdi is politicus en sinds 1 oktober 2022 de staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de regering De Croo. In 2017 deed Sammy Mahdi mee aan De Slimste Mens ter Wereld (samen met zijn hond Pamuk) en schopte het uiteindelijk zelfs tot de finaleweken.
 4. Lauren Versnick, is de dochter van Lynn Wesenbeek en vriendin van comedian en presentator Jens Dendoncker. Ze is werkzaam als model en actrice. Zo zag je haar in Studio Tarara.
 5. Francesco Planckaert houdt wel van een uitdaging. Op dit moment neemt hij het op tegen Viktor Verhulst in Het Belgisch Kampioenschap. Hij is één van de Planckaert-telgen, die je momenteel veel op tv ziet. Zo doen De Planckaerts mee aan James De Musical seizoen 2.
 6. Sean Dhont zag je recent in Ketnet Musical: De Finale als Hoflakei Jeroom. Maar je zag hem in 2020 bijvoorbeeld ook in Liefde voor Muziek.
 7. Jinnih Beels (45) is schepen van Onderwijs en Jeugd in Antwerpen. Vooraleer ze politica werd, was Jinnih politiecommissaris. Ze deed eerder al mee aan BV Darts.
 8. Maarten Vancoillie is radiopresentator bij Qmusic.
 9. Ian Thomas is zanger en acteur. Zo zag je hem bijvoorbeeld in Familie en De Buurtpolitie VIPS. Recent deed hij nog mee aan de special van Dancing With The Stars.
 10. Johan Museeuw is voormalig profwielrenner en op dit moment actief als ondernemer in de wielersport. Zo organiseert hij cycling experiences.
 11. Aagje Vanwalleghem is voormalig topturnster. In 2016 verscheen haar boek Veerkracht.
 12. Loïc Van Impe is tv-kok, maar we zien hem ook regelmatig in andere programma’s. Recent nog in De Verraders. Loïc Van Impe bleek zelfs één van de verraders te zijn.
 13. Rob Van Impe kennen we beter als influencer Average Rob. Daarnaast zag je hem in de ludieke serie Match op VRT NU.
 14. Ben Weyts is de Vlaamse viceminister-president en Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport.
 15. Christophe Timmerman kennen we van De Planckaerts en Chateau Planckaert; hij is de man van Stéphanie en vader van Iluna, Mageno en Elara. Je zag ‘m recent ook in de aflevering, waarin Junior Planckaert vriendin Pauline Devos voorstelde.
 16. Davy Gilles startte zijn carrière als acteur, maar hij is nu vooral actief als zanger van De Romeo’s.
 17. Gunther Levi behoort net als Davy Gilles tot De Romeo’s, maar we kennen hem natuurlijk ook als acteur. Zo heeft zijn verplichte vertrek uit Familie heel wat losgemaakt bij de fans. Maar hij speelt natuurlijk ook nog mee in #LikeMe.
 18. Vincent Fierens is radio-dj, maar we zagen hem ook bij I Can See Your Voice België en als deelnemer aan BV Darts.
 19. Dirk van Tichelt is een voormalig Belgische judoka; hij won in 2016 brons op de Olympische Spelen. In 2008 werd hij Europees Kampioen en in juli 2009 voerde hij zelfs de wereldranglijst aan. Dirk Van Tichelt werd maar liefst negen keer Belgisch Kampioen judo. Eerder werd hij bijvoorbeeld gevolgd in De Zomer Van.
 20. Tourist Le MC zag je bijvoorbeeld als coach bij The Voice van Vlaanderen 2021. Maar je kent Tourist Le MC ook uit Liefde voor Muziek.
 21. Kim Gevaert scoorde in het verleden op de sprint. Wist je dat ze maar liefst 27 Belgische titels op haar naam heeft. Daarnaast won ze in 2008 een gouden medaille op de Olympische spelen. Althans op dat moment was het nog een zilveren plek op de 4 x 100 meter estafette. Acht jaar later kregen de Belgische dames alsnog hun gouden medaille, omdat een Russische atlete positief werd bevonden en dus uit de uitslag werd geschrapt.
 22. Freek Braeckman ken je als VTM Nieuws-anker en Slimste Mens ter Wereld, maar hij heeft ook de podcast reeks Freek blijft slapen.
 23. Marcelo Ballardin ken je bijvoorbeeld van Snackmasters; hij is Snackmaster 2021.
 24. Amelie Albrecht is comedian; je zag haar bijvoorbeeld in Instafamous.

Spartacus Run deelnemers

En dit zijn nog maar 20 namen… In totaal telt de Spartacus Run op VTM 24 bekende deelnemers. Als we meer namen weten, vullen we dit artikel natuurlijk aan. Ontdek hieronder meer over de inhoud van de afleveringen en de wedstrijden van de bekende deelnemers aan Spartacus Run op VTM.

Finaleweek Spartacus Run

In de finaleweek van Spartacus Run – van maandag 18 juli tot en met donderdag 21 juli om 21u35 bij VTM – wordt de strijd om de titel van dé Spartacus op het scherpst van de snee gevoerd. De zes deelnemers die in de afgelopen weken de beste tijd wisten neer te zetten, leggen het parcours om ter snelst opnieuw af. Met één verschil: twee extra hindernissen maken het parcours nog een pak zwaarder. Zo moeten de BV’s aan een touw omhoog klimmen om een bel te luiden en duiken ze kopje onder in een ijsbad. Ice ice baby! Niet alle kandidaten zijn even blij met de nieuwe obstakels.

Halve finale: Christopher Timmerman – Sean Dhondt

Op maandag 18 juli vindt de eerste halve finale bij de mannen plaats. Christopher Timmerman, wellicht dé revelatie van Spartacus Run die in de voorrondes de scherpste tijd neerzette, betreedt samen met Sean Dhondt voor de tweede keer het strijdtoneel. 

Halve finale: Francesco Planckaert – Tourist Le MC

Op dinsdag 19 juli houdt ook Francesco Planckaert, schoonbroer van Christopher, de eer van de familie Planckaert hoog. Hij deelt het parcours met Tourist LeMC, de schaduwfavoriet die zich in de voorrondes ontpopte tot een rasechte atleet. De twee halve finalisten die de beste tijd weten neer te zetten, veroveren een plekje in de finale op donderdag 21 juli.

Finale: Aagje Vanwalleghem – Kim Gevaert

Ook woensdag 20 juli wordt een belangrijke dag, want dan vindt de finale bij de vrouwen plaats. Ex-topsporters Aagje Vanwalleghem en Kim Gevaert schitterden in de voorrondes, wat ze een rechtstreekse plaats in de finale opleverde. Kim en Aagje verbluffen ook in de finale met ware glansprestaties, maar er kan er maar eentje de beste zijn. Wie wordt dé Spartacus bij de vrouwen? 

Week 3: Spartacus Run VTM

Kim Gevaert – Aagje Vanwalleghem

Een strijd der Olympiërs op maandag 11 juli. Ex-sprintster Kim Gevaert en ex-turnster Aagje Vanwalleghem gaan nog een keer tot het uiterste voor Spartacus Run. Als voormalig topatleten hebben deze powerwomen alle troeven in huis om een glorieuze prestatie neer te zetten. Ze zijn vinnig, ervaren, gefocust en hebben bovenal een ijzersterke winnaarsmentaliteit. Maar zijn ze nog steeds in topvorm? En wie trekt aan het langste eind?

Freek Braeckman – Marcelo Ballardin

Op dinsdag 12 juli betreden VTM NIEUWS-anker Freek Braeckman en chef-kok Marcelo Ballardin het strijdtoneel. Freek is fanatiek en vastberaden een scherpe tijd neer te zetten. Marcelo is iets minder enthousiast. Tijdens zijn run weerklinkt heel wat (Italiaans) gevloek op het domein van Averbode. Maar bij de slotgracht loopt het pas helemaal mis voor de chef-kok wanneer hij een dramatische val maakt…

Amelie Albrecht – Loïc Van Impe

Op woensdag 13 juli nemen stand-up comedian Amelie Albrecht en tv-kok Loïc Van Impe het tegen elkaar op. Amelie staat enthousiast aan de start, maar blijft de stand-up comedian wel lachen? Met Andy zijn gezever alvast niet. Normaal gezien roert hij in potten en pannen, nu gaat de hypercompetitieve Loïc voluit voor een plaatsje in de finales van Spartacus Run. Maar een sluwe tactische beslissing kan wel eens als een boomerang in zijn gezicht terugkeren.

Johan Musseeuw – Jinnih Beels

Geen kasseien voor ex-wielrenner Johan Museeuw op donderdag 14 juli, wel modder en een resem pittige obstakels. Hij deelt het parcours met politica Jinnih Beels. “Ik val nog liever dood dan op te geven”, aldus de politica, die zich inderdaad in de hindernissen vastbijt. Minder doorzettingsvermogen en karakter bij De Leeuw van Vlaanderen, die zich tot de koning van de straftijd kroont.

Week 2: Spartacus Run VTM

Gunter Levi – Davy Gilles

Op maandag 4 juli betreedt twee derde van de Romeo’s het strijdtoneel. Davy Gilles en Gunther Levi kunnen de longen uit hun lijf zingen, maar kunnen ze de longen ook uit hun lijf lopen, sleuren, klauteren en springen? Gunther breit de obstakels aan elkaar als waren ze songs in een medley. Bij Davy komt daar iets meer geklungel aan te pas… 

Vincent Fierens – Maarten Vancoillie

Wie is de Q-dj met de sterkste spieren en de beste conditie? Radio-dj’s Vincent Fierens en Maarten Vancoillie vechten het op dinsdag 5 juli uit. Maarten Vancoillie volgt de gouden tip van Andy – doseren! – (iets te) nauwgezet op. Zijn collega gaat dan weer diep in het rood: “Ik ben er echt los overgegaan”, aldus een compleet uitgeputte Vincent Fierens aan de finish. Maar levert dat ook toptijden op?

Lauren Versnick – Average Rob

Op woensdag 6 juli strijden model en actrice Lauren Versnick en YouTube-fenomeen Average Rob voor eer en glorie op het land en in het water. Average Rob blijkt helemaal niet zo average te zijn  en ontpopt zich tot een echte kanjer met een stevige portie competitiedrang. Lauren Versnick sneuvelt dan weer in enkele opdrachten en gaat niet zonder kleerscheuren naar huis. Weten haar lenige benen de boel alsnog te redden?

Dirk Van Tichelt – Tourist Le MC

De Beer Van Brecht vs. De Troubadour’ Op donderdag 7 juli nemen ex-judoka Dirk Van Tichelt en muzikant Tourist Le MC het tegen elkaar op. “Conditie heb ik niet meer, maar karakter heb ik wel nog”, aldus Dirk Van Tichelt aan de start. Dat blijkt niet gelogen. Maar slaagt hij er ook in om op karakter en spierkracht een scherpere tijd neer te zetten dan Tourist Le MC? Er blijkt namelijk een rasechte atleet onder het vel van de muzikant te schuilen….

Week 1: Spartacus Run VTM

Laura Tesoro – Lindsay

Laura Tesoro en Lindsay trappen af op maandag 27 juni in de eerste aflevering van de Spartacus Run. “Ik ga uit van mijn basisconditie en heb me niet voorbereid, maar daar begin ik nu spijt van te krijgen”, aldus Laura Tesoro voor de start. Maar spijt komt altijd te laat. De hindernissen zijn pittiger dan verwacht en hakken er stevig in. Laura blijft er vollenbak voor gaan, maar niet zonder hilarisch gejammer en gevloek: “Ik ben echt een loser!”, “Ik dacht dat ik een beast was, maar dat ben ik dus totaal niet!”, “Ik vind dit helemaal niet tof!”, klinkt het vol zelfspot. Ook Lindsay gaat flink in het rood: “Ik voel mijn hart echt overslaan. Straks haal ik het niet meer.” Gelukkig is vliegende reporter Andy altijd in de buurt om mentale ‘steun’ te bieden en om – in ruil voor straftijd – een handje te helpen.

Sean Dhont – Ian Thomas

Op dinsdag 28 juni kruipen Sean Dhondt en Ian Thomas door de modder. Of is het ‘koeienstront’, zoals steevast door de kandidaten beweerd wordt? Radio- en televisiepresentator Sean Dhondt gaat er als een speer vandoor en is vastberaden een toptijd neer te zetten. Zanger Ian Thomas ziet dan weer zijn peren: “Wajow, dit is zot zwaar. Holy bananas. Ik heb dit zwaar onderschat.”

Francesco Planckaert – Christopher Timmerman

Battle of the Planckaerts op woensdag 29 juni. Ex-wielrenner Francesco Planckaert neemt het op tegen zijn schoonbroer Christopher Timmerman. Dat de competitiviteit tussen de twee hoog zal oplaaien, wordt meteen duidelijk: “We zijn met twee auto’s gekomen, want Christopher zal niet met mij in één auto willen zitten als hij verliest”, lacht Francesco Planckaert. “Wie er ook verliest, de verliezer zal thuis afzien”, dreigt Christopher Timmerman (de man van Stephanie en vader van Iluna). Zorgt de Spartacus Run voor familievetes? Eén ding is zeker: als de Planckaerts ergens voor gaan, dan gaan ze hard. Heel hard.

Sammy Madhi – Ben Weyts

Normaal gezien verschijnen ze strak in het pak, maar op donderdag 30 juni hullen ze zich voor de gelegenheid in sportoutfit én in het zweet: politiek zwaargewichten Sammy Madhi en Ben Weyts gaan de bikkelharde strijd aan. Als Minister van Sport heeft Ben Weyts een reputatie hoog te houden. Slaagt hij daar ook in? Andy Peelman geeft de twee voor de start één tip mee: doseren. Daar trekken de politiekers zich niets van aan. Sammy Madhi toont al snel berouw…

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 juni 2022 /