Tweede Team Spirit film van Jan Verheyen op tv kijken | alles over cast

Liefhebbers van Team Spirit hebben deze zomer geluk, want VTM zendt zowel de films als de serie uit. Op vrijdag 6 augustus is het om 22.40 uur tijd voor de tweede Team Spirit film met bekende namen als Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt. Deze Vlaamse film werd eveneens geregisseerd door Jan Verheyen. Ontdek in dit artikel alles over de cast en het verhaal.

Meer weten over de eerste Team Spirit film? Of over Team Spirit de serie? Klik dan op de gekleurde titel.

Verhaal Team Spirit 2

Voor voetbalvrienden Eric (Tom Van Landuyt), Stef (Michaël Pas), Franky (Axel Daeseleire), Vic (Geert Hunaerts), Jean-Marc (Dimitri Leue) en Jos (Mathias Sercu) wordt het steeds moeilijker om wekelijks te komen trainen en een wedstrijdje te spelen. Iedereen begint namelijk met gezinsuitbreiding. De drijvende kracht achter de ploeg organiseert een uitstap naar de Waddeneilanden om de ploeg voor te bereiden op een wedstrijdje tegen ex-Rode Duivels.

All Stars

Team Spirit is gebaseerd op het Nederlandse All Stars, waarvoor Jean van de Velde het scenario schreef. In Nederland waren de reeks en films ook een gigantisch succes. Sterker nog afgelopen jaar konden de Nederlandse kijkers genieten van een nieuwe lichting (en een aantal oude bekenden) in All Stars & Zonen. Wie weet maken de Vlamingen ook nog een remake…

Cast tweede Team Spirit film

De cast van de tweede Team Spirit-film wordt gevormd door de acteurs en actrices, die je ook zag in de serie Team Spirit. Denk aan Axel Daeseleire, Hilde De Baerdemaeker, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Tania Kloek, Michael Pas, Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Tom Van Landuyt, Anne Denolf, Warre Borgmans, Sandrine André en Karel Deruwe.

Voetballers Team Spirit

Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt spelen de hoofdrol in (de tweede) Team Spirit (film). Deze film mag dan uit 2003 komen, inmiddels hebben ze alle zes een indrukwekkend cv opgebouwd. En zijn ze met interessante projecten bezig. Je leest er in het onderstaande overzicht alles van.

 • Axel Daeseleire kruipt in de huid van Franky. Je zag hem recent nog op tv in films als De hel van TangerWij en met zijn programma Erfgenaam Gezocht. Axel Daeseleire heeft tevens een rol in de Nederlandse film Mijn vader is een vliegtuig. En Fair Trade – waarin hij een hoofdrol speelt – krijgt een tweede seizoen, dus wie weet zien we hem daar ook weer in.
 • Dimitri Leue zien we als Jean-Marc. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Windkracht 10. Hij acteert niet alleen, de laatste tijd is hij vooral actief als schrijver.
 • Geert Hunaerts is Vic. Ik heb zelf erg genoten van #hetisingewikkeld, waarin hij een bijrol speelt. Maar je kent Geert Hunaerts natuurlijk van Thuis, waarin hij al sinds 2007 te zien is als Peter. Wist je dat hij eerder daarvoor te zien was in die andere Vlaamse soap: hij speelde namelijk ook mee in Familie (de rol van Koen Lamoen). Verder ken je hem bijvoorbeeld van De kotmadam en Wittekerke.
 • Michaël Pas speelt Stef. Hij is op dit moment op tv te zien in de herhalingen van Code 37, maar je zag de jonge Michaël Pas ook in Boys (de eerste film van Jan Verheyen). Verder vond ik zijn recente rollen in bijvoorbeeld LEEF en Black-Out geweldig. Maar ik moet toegeven dat ik sowieso graag naar de acteerprestaties van deze Vlaming kijk. Dat is bij mij begonnen sinds ik Kulderzipken voor de eerste keer zag.
 • Mathias Sercu is Jos. In deze zomer van 2021 worden veel oude(re) films uitgezonden, waarin we deze acteur voorbij zien komen. Zo keken we vorige week naar Le Ciel Flamand en ontdekten we zijn hoofdrol in Ad Fundum (de eerste film van Erik van Looy). Verder heb ik genoten van zijn rol in Mijn Slechtste Beste Vriendin en ben ik ontzettend nieuwsgierig naar wat hij van de Eigen Kweek spin off Chantal maakt.
 • Tom Van Landuyt speelt Eric. Je zag hem net als Mathias Sercu in Ad Fundum. Recent konden we ‘m in Nederland in de bioscoop nog zien in Alles is zoals het zou moeten zijn. Zelf heb ik recent Creme de la Creme met hem nog terug gekeken via de VTM GO app. Maar je kent hem natuurlijk ook van Windkracht 10 (net als Dimitri Leu). En wat dacht je van Zone stad?

Partners Team Spirit-voetballers

Als je de eerste Team Spirit-film hebt bekeken, dan zie je dat er qua partners wel wat verschillen op te merken zijn. Tania Kloek en Anne Denolf zijn weer van de partij. Verder zijn er rollen weggelegd voor Sandrine André, Ini Massez, Hilde De Baerdemaeker en Warre Borgmans. Dit zijn allemaal personages, die we al leerde kennen in het eerste seizoen van Team Spirit de serie.

 • Tania Kloek is Nancy, de partner van Franky. Je kent deze actrice inmiddels ook beter als Martine uit De zonen van Van As. Maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring.
 • Anne Denolf zien we als Rita, de vrouw van Jos. Je zag haar recent nog in Geub en momenteel is ze aan het filmen voor Chantal (geschreven door Mathias Sercu). Vlaanderen leerde haar met name kennen in De kotmadam als Sam De Taeye.
 • Sandrine André speelt de rol van Inge in de Team Spirit serie. Zij is de partner van Vic en werkt als stripster. Deze actrice speelt sinds seizoen 22 (2012) een hoofdrol in Familie. Haar personage Veronique Van den Bossche maakt het nodige mee. Maar je zag haar ook in de geweldige reeks Amigo’s (als Machteld) en niet te vergeten in de telenovelles Sara (Britt) en David). Ze was daarnaast meer dan driehonderd afleveringen te zien in Wittekerke.
 • Ini Massez kruipt in de huid van de werkeloze Veronique, die samen is met Jena-Marc. Ze is op dit moment te zien in de herhaling van Altijd Prijs op VTM 4. Je kent Inni Massez verder uit Zone Stad, Go Go Go, Ella en Loslopend Wild én niet te vergeten het razendpopulaire Zie Mij Graag. Daarnaast zag je haar in Buck en als Viv Neyskens in Familie.
 • Hilde De Baerdeaeker speelt Katia, de partner van Stef. Zij is werkzaam in een elektrozaak. De afgelopen weken kon je haar iedere weekdag op VTM zien in de nieuwe telenovelle Lisa, waarin ze Suzanne speelt. Ze is de moeder van hoofdpersonage Lisa en maakt zelf ook heel wat mee. Eerder speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke en Thuis. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar ook in de Nederlandse film Vechtmeisje. Sinds 2012 is ze ook te zien in Familie als Liesbeth Pauwels. Op dit moment is ze in de bioscoop te zien in de film Mijn vader is een saucisse.
 • Warre Borgmans is Geert; hij werkt bij de radio en is de partner van Eric. Recent zag je hem in de Vlaamse film Superette Anna. Maar je kent hem natuurlijk van bijvoorbeeld Windkracht 10, Kulderzipken en tal van andere rollen.

Andere acteurs en actrices in Team Spirit 2 film

In de Vlaamse film Team Spirit 2 zijn rollen weggelegd voor onder andere Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Bart De Pauw, Stefan De Waele, Karel Deruwe, Natalia, Erik Linssen, Tom Van Bauwel en Marc Van Eeghem.

 • Tom Van Bauwel is de afgelopen weken al diverse keren op tv geweest in oude(re) films, denk aan Ad Fundum (van Erik van Looy), Boys (van Jan Verheyen) en het spraakmakende Wij.
 • Karel Deruwe speelt Breespoels in de tweede Team Spirit film. Je zag hem recent nog in Een Goed Jaar. Maar hij is vooral bekend als Guido Van den Bossche uit Familie.
 • Marc Van Eeghem is helaas in 2017 overleden. Je kent hem onder andere uit Windkracht 10Tytgat Chocolat en Café Derby.
 • Filip Peeters speelt Ronny, speler van de beruchte tegenstander The Buffalo Boys. Je zag hem recent nog in De hel van Tanger. En op dit moment wordt de Nederlandse serie Meisje van Plezier in Vlaanderen uitgezonden; daarin heeft hij weer een heel andere rol. Filip Peeters heeft in binnen- en buitenland al tal van rollen op zijn naam staan. Welke er voor mij uitspringen? Dat blijven die in Smeris en Salamander.
 • Peter Van Den Begin is Eddy, die eveneens bij The Buffalo Boys voetbalt. Recent zag je hem in de Streamz / VTM-serie Fair Trade. Er is bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt, waarin Peter Van Den Begin ook een hoofdrol zal spelen. Hij heeft sowieso wel iets met acteerrollen, die iets met drugs te maken hebben… Recent zag je hem op tv ook in De Zevende Hemel met Urbanus. Verder zal hij te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie 1985 als Majoor Vernaillen.

Niet jouw ding? Ontdek dan tal van streamtips dankzij Guidinc.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

6 augustus 2021 /