Vergeet Barbara cast brengt musical met hits Will Tura

De Vergeet Barbara cast brengt een feelgood musical op de planken met de hits van Will Tura. Gert Verhulst, Jonas Van Geel, James Cooke en Jelle Cleymans spelen de hoofdrollen, maar er zijn nog meer bekende namen aan de Vergeet Barbara cast toegevoegd. Ontdek hier alles over de musical, die vanaf 11 december 2022 in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs te zien is.

Vergeet Barbara musical

In de musical Vergeet Barbara gaan we terug naar de hete zomer van 1976, het jaar dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk wint. Gert Verhulst speelt cafébaas Willy. James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zien we als zijn zonen Achiel, Arthur en Albert. Willy staat samen met zijn oudste zoon Achiel achter de toog van café De Sportvriend, een volkscafé in de jaren zeventig. Arthur – de middelste van het stel – is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. Jongste zoon Albert is de oogappel van Willy, die hoopt dat hij dit jaar de kermiskoers wint. Op een dag verschijnt er in het dorp een mysterieuze dame, Barbara, die een groot geheim meedraagt. Het leven van de 4 mannen wordt volledig op stelten gezet…

Muziek Will Tura

De muziek die je in feelgood-musical Vergeet Barbara hoort, zijn de hits van Will Tura. Will Tura heeft hier samen met Steve Willaert aan gewerkt. Tijl Dauwe neemt de regie van musical Vergeet Barbara voor zijn rekening. Het belooft een onweerstaanbare mix te worden van humor, bewegende decorelementen, veel dansers en een groot ensemble. Inmiddels zijn er al zoveel kaartjes verkocht dat er extra voorstellingen zijn gepland vanaf 1 juni 2023. Wat wil je ook met zo’n cast vol met klinkende namen.

Vergeet Barbara cast

De Vergeet Barbara cast heeft er ontzettend veel zin in en Will Tura zag dat het goed was. “Wat een topcast! Ik vind het echt fantastisch dat zij dit eerbetoon aan mijn muziek gaan brengen.” Wie er dan zoal meespelen? Nou: de hoofdrollen worden dus gespeeld door Gert Verhulst, James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Daarnaast zien we Peter Van de Velde, Free Souffriau, Goele De Raedt, Charline Catrysse, Michiel De Meyer, Tom Audenaert en Hilde Van Wesepoel in deze musical.

Gert Verhulst

Gert Verhulst is op dit moment dagelijks op Play4 te zien met zijn talkshow De Tafel van Vier. Over Vergeet Barbara de musical zegt Gert Verhulst het volgende: “Ik ben trouwens de enige van ons gezelschap die echt herinneringen heeft aan de jaren ’70. Het is voor mij pure nostalgie om deze kleren te dragen. Mijn drie kameraden lachen ermee, maar ik denk dat ze niet beseffen dat de mensen in de jaren ‘70 echt in deze kleding rondliepen. Inclusief ikzelf. (lacht).”

Jonas Van Geel

Jonas Van Geel heeft niet alleen de hoofdrol in Vergeet Barbara te pakken. Deze week werd ook bekendgemaakt dat hij te zien zal zijn in Les Misérables (die in 2023 in Vlaanderen op de planken wordt gebracht). Jonas Van Geel vertelt het volgende over de musical Vergeet Barbara. “Mensen houden van die muziek en hebben zin in een musical waar ze vrolijk van worden.”

Jelle Cleymans

Jelle Cleymans zit ook niet stil. Zo ging hij recent aan de slag als radiopresentator bij Joe. Daarnaast maakte hij twee cd’s: We kunnen ons redden (review) met Cleymans en Van Geel en solo ook nog Roubaix. En dan gaat hij – net als Jonas Van Geel – de hoofdrol spelen in de nieuwe Vlaamse spektakel musical Red Star Line. Over de musical Vergeet Barbara zegt Jelle Cleymans. “De muziek van Will Tura maakt deel uit van ons collectieve geheugen. Will heeft zo’n belangrijke rol gespeeld in de Vlaamse showbusiness, ik vind het fantastisch dat we zijn repertoire vieren met onze musical.”

James Cooke

James Cooke is op dit moment op tv te zien in Extreme Makeover Vlaanderen, hij doet meer aan Over De Oceaan 2 én James De Musical seizoen 2 komt er ook snel aan. Over de musical Vergeet Barbara zegt James Cooke het volgende. “Persoonlijk kijk ik ook enorm uit naar de musical. Het wordt een grootse musical met  bewegende decorelementen, veel dansers en een groot ensemble. We kunnen beginnen aftellen naar de première op 11 december!”

Acteurs Vergeet Barbara

Over de andere acteurs en actrices uit de Vergeet Barbara cast hebben we op VlaamsKijken al het nodige geschreven. Daarom een kort overzicht:

  • Peter Van De Velde is bij het jonge publiek bekend als Piet Piraat, maar hij heeft in de Streamz-serie Fair Trade ook een gave rol. Daarnaast zagj je hem in Thuis als slechterik Jacques. Hij speelt ook een rol in de nieuwe Nachtwachtfilm. Net als verschillende andere acteurs uit de cast van Vergeet Barbara was hij ook te zien in Daens.
  • Free Souffriau is toch wel het bekendste als Mega Mindy – recent heeft ze afscheid genomen van die rol. Daarnaast zag je haar in tal van musicals, zoals de eerder genoemde Daens.
  • Goele De Raedt is op dit moment te zien als kunstenares Trees in Samson & Marie Ijsjestijd. Deze actrice heeft verschillende bijrollen gespeeld in tv-series, maar ze is vooral actief in musicals zowel in België als in Duitsland. Ook Goele De Raedt was eerder in Daens te zien.
  • Charline Catrysse heeft heel wat musicals op haar naam staan, zoals recent Daens en 40-45. Maar wist je dat ze ook stemactrice is; ze sprak diverse stemmen in voor series op Ketnet, Nickelodeon en Disney Channel.
  • Michiel De Meyer is op dit moment dagelijks te zien als fysiotherapeut Ben in telenovelle Lisa. Deze ervaren (musical)acteur zag je eerder in Thuis, Steracteur Sterartiest en Ghost Rockers. De laatste jaren was hij vooral actief in musicals, zoals 40-45Daens en Singin’ in the Rain. Recent is hij ook toegetreden tot de cast van Samson en Marie. We zien Michiel De Meyer in IJsjestijd als brandweerman Bill. Hij is samen met actrice Line Ellegiers, die je kent van Taboebs. De twee zijn recent ouders geworden.
  • Tom Audenaert wordt door Tom Waes ook wel omschreven als één van de meest onderschatte Vlaamse acteurs. En inderdaad wat heeft hij al veel rollen op zijn naam staan. Voor mij springt zijn eerste hoofdrol daarbij nog steeds uit, namelijk die van de blinde Jozef uit Hasta La Vista (blijft een van mijn favoriete Vlaamse fims). Maar je kunt hem ook kennen als de directeur uit De Luizenmoeder, InfluencersBad Trip en verschillende Franstalige series op Netflix.
  • Hilde Van Wesepoel speelde jarenlang de rol van Linda Desmet in Familie. Maar ze stond vooral op de planken in musicals: van 40-45 tot My Fair Lady.

Tickets Vergeet Barbara

Vanaf 14 december 2022 kun je Vergeet Barbara kijken in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Tickets en info zijn te verkrijgen via www.vergeetbarbara.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 november 2022 /