Mijn vader is een saucisse – alles over cast en het verhaal

Mijn vader is een saucisse met Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche is vanaf vandaag (woensdag 23 februari) op Streamz te kijken. Hij is ook op dvd uitgekomen.. Ontdek hier alles over het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier. Waarbij we natuurlijk uitgebreid stil staan bij het verhaal en de cast van Mijn vader is een saucisse.

Mijn vader is een saucisse

Mijn vader is een saucisse is een welgekomen portie feelgood over een prettig gestoorde familie. Het gaat meer bepaald om de band tussen de vader, Paul (Johan Heldenbergh), en zijn dochter Zoë (Savannah Vandendriessche). Wanneer Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw (Hilde De Baerdemaeker) daar allesbehalve blij mee. Zoë gelooft als enige in haar vader, en duikt samen met hem het avontuur in.

Cast Mijn vader is een saucisse

De hoofdrollen in Mijn vader is een saucisse worden gespeeld door Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. Er zijn belangrijke rollen weggelegd voor Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha.

Johan Heldenbergh

Na internationale projecten als The Zookeeper’s Wife, The Hummingbird Project en Quo Vadis, Aida? vertolkt Johan Heldenbergh voor het eerst sinds The Broken Circle Breakdown opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film. Op de Vlaamse tv (en internationaal via Netflix) konden we natuurlijk ook van hem genieten in De Twaalf.

Hilde De Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker was de afgelopen tijd dagelijks te zien in telenovelle Lisa, waarin ze de moeder van Lisa en Katja speelt. Ze is al jaren een bekende actrice in Vlaanderen. Zo speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke, Thuis en Team Spirit. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar verder in de Nederlandse film Vechtmeisje.

Savannah Vandendriessche

Savannah Vandendriessche is bekend van Rosie & Moussa. Een jonge actrice waar we volgens mij nog veel van gaan horen de aankomende tijd.

Acteurs Mijn vader is een saucisse

  • Frank Focketyn ken je natuurlijk ook als Guido Pallemans in Het Eiland. Maar hij heeft al tal van verschillende rollen gespeeld. Recent zag je hem ook nog in de film Cruise Controle en een paar jaar geleden in Chaussée d’Amour.
  • Jade De Ridder debuteert in Mijn vader is een saucisse.
  • Ferre Vuye was eerder te zien als Friso in De zoon van Artan.
  • Chokri Ben Chikra had eerder een bijrol in De Ridder. Hij is ook schrijver.

Anouk Fortunier

Mijn vader is een saucisse is het langspeeldebuut van Anouk Fortunier, die eerder al internationaal indruk maakte met haar kortfilm Drôle d’oiseau. Ze won er de Publieksprijs op Film Fest Gent mee, en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte Fortunier als productieassistente op Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael en was ze kindercoach voor Gilles Couliers Cargo en Sahim Omar Kalifa’s Zagros.

Makers

Het scenario is van de hand van Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Zagros) en is gebaseerd op de novelle Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade. Dries Phlypo is de producent voor A Private View in coproductie met het Nederlandse productiehuis The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion, en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive, NDR, Telenet STAP, VTM, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Nord Media, Paradiso Filmed Entertainment, Creative Europe MEDIA, VPRO en Farb Film.

Mijn Vader is een Saucisse op Streamz

Mijn Vader is een Saucisse is op Streamz te kijken. Daarnaast kun je hem voor 8,50 euro op Picl huren en verschijnt-ie vanaf 2 maart op Pathé Thuis. Mijn Vader is een Saucisse is daarnaast ook op dvd te bekijken.

Foto: Kris Dewitte.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

26 juli 2021 /