Battlecat Cindy Dandois: van kooivechten tot OnlyFans

Battlecat Cindy Dandois is een boeiende vrouw; ze is niet alleen single mom van zes en leerkracht, maar ook kooivechtster en OnlyFans-model. Toen programmamaker en acteur Luk Wyns deze dame aan de schoolpoort leerde kennen, wist hij dat hij een realityserie met haar wilde maken.

Battlecat FOX (én terugkijken)

Cindy Dandois was in de zomer van 2022 te zien op VTM2 in Battlecat. In Nederland is ze sinds 1 juni 2023 wekelijks op donderdag om 23.00 uur op FOX te zien. Daarnaast kun je Battlecat terugkijken via VTM Go. Heb je de afleveringen op FOX gemist en wil je deze documentairereeks graag zien, kijk dan VTM GO in Nederland.

Wist je dat Cindy Dandois ook één van de Million Dollar Island 2023: kandidaten was? Daarnaast zag je haar als actrice in de film Zillion en de tv-serie Fair Trade 2 (in Nederland beide op Prime Video).

Battlecat Cindy Dandois

Ze is kooivechtster op wereldniveau, single mom met zes kinderen, leerkracht, eigenaar van haar eigen gym én Only Fans model. Maak kennis met Battlecat Cindy Dandois. Ze is een vrouw met negen levens en een onuitputtelijke oerkracht. Een vrouw die haar dromen najaagt en daarbij geen blad voor de mond neemt.

Luk Wyns maakt reality serie Battlecat

Programmamaker en acteur Luk Wyns* ontdekte deze bijzondere powerwoman aan de schoolpoort. In de realityreeks Battlecat duikt hij in haar excentrieke en turbulente wereld terwijl ze zich klaarstoomt voor de main fight op een belangrijk MMA-toernooi. Al snel wordt duidelijk dat Cindy Dandois geen battlecat is om zonder handschoenen aan te pakken. Maar ze is vooral ook een leeuwin met een gouden hart en een stout kantje die vecht voor haar idealen en dromen, die van haar kinderen en die van haar leerlingen.

Luk Wyns

Luk Wyns: “Zo’n 10 jaar geleden vertelde mijn vrouw me dat ze aan de schoolpoort kennis had gemaakt met een bijzondere moeder: super spontaan, intelligent, uitdagend gekleed én met een blauw oog, want ze was een kooivechtster. Sindsdien kwam mijn vrouw met de zotste verhalen thuis. Ik leerde Cindy een tijdje geleden zelf kennen tijdens opnames voor de film Zillion, waarin ze de rol van portier speelde. Tijdens onze gesprekken wist ik niet wat ik hoorde. Deze vrouw heeft 9 levens tegelijk en leeft ze allemaal om ter strafst. Ik moest wel een programma over haar maken.”

Luk Wyns werkte recent mee aan Knokke Off. Deze man ken je natuurlijk van Crimi Clowns* (waar hij eveneens het scenario voor schreef), maar je zag hem ook nog als Stan in Glad IJs. Hij heeft echt al in heel veel series en films* gespeeld, maar als er één het terugkijken waard is, vind ik het wel Connie & Clyde*. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook jammer dat Coppers, maar bij één seizoen is gebleven. 

Cindy Dandois

Cindy Dandois vertelt: “In mijn leven draait het om één ding: mezelf kunnen zijn in een maatschappij die verwacht dat je bent zoals de rest van de schapen. Ik trek me geen bal aan van wat de mensen over mij denken en neem geen blad voor de mond. Ik ben opgegroeid in een moeilijke buurt, maar heb alles gedaan wat ik wou doen. Je kan al je dromen waarmaken. Dat breng ik mijn kinderen en leerlingen bij, en wil ik nu ook aan de rest van Vlaanderen tonen.”

Battlecat op VTM2

De eerste aflevering van Battlecat maakt meteen duidelijk dat Cindy met een ongeziene snelheid, een onuitputtelijke oerkracht en een typische Antwerpse flair door haar negen levens raast. Terwijl ze een huishouden met zes kinderen runt, geeft ze MMA-trainingen in haar sportschool en bereidt ze zich voor op de main fight van een belangrijk MMA-toernooi. In tussentijd moet ze ook nog eens afrekenen met pesterijen van de buren, gaat ze haar zieltje redden in de kerk én moet ze content maken voor haar OnlyFans-account.

Oorlogsvluchteling en MMA-vechter Peter

In de MMA-kooi vecht Cindy Dandois als een meedogenloze duivelin. Buiten de kooi vecht ze als de Moeder Theresa van Deurne voor de dromen van haar pupillen. In de tweede aflevering van Battlecat trekt Cindy met enkele van haar jonge vechters naar een kickboks- en MMA-toernooi. De battlecat ontfermt zich met extra veel zorg over Peter, die als 13-jarige oorlogsvluchteling helemaal alleen in België aankwam. Kan Peter als jongste vechter op het toernooi de ongetemde leeuw in zichzelf loslaten?

Cindy Dandois ontslagen?

Zijn de negen levens van de Battlecat dan toch niet verenigbaar; dat zien we in aflevering 3. Lesgeven is één van Cindy Dandois’ allergrootste passies. Ze coacht niet alleen jonge vechters naar de MMA-top, maar staat als leerkracht Frans-Engels ook voor de klas. Aan haar carrière in het onderwijs dreigt echter een abrupt einde te komen. De schooldirectie kan er niet mee lachen dat Cindy Dandois er buiten de uren een leven als OnlyFans-model op nahoudt en stuurt aan op haar ontslag. De anders oh zo stoere Battlecat breekt wanneer ze te horen krijgt dat ze voorlopig geschorst wordt.

MMA-toernooi Athene

We zien in de vijfde aflevering van Battlecat dat het D-Day is voor Cindy Dandois. Ze vecht de Main Fight op een belangrijk MMA-toernooi in Athene. Hier werkte de Battlecat wekenlang naartoe, maar ze heeft een ‘zwaar’ probleem: enkele uren voor de officiële weging weegt ze twee kilo te veel om te mogen deelnemen. Met zeven lagen kledij duikt Cindy Dandois anderhalf uur een bloedhete sauna in om de kilo’s eraf te zweten. Slaagt ze er zo in om op de valreep het streefgewicht te halen? 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 juni 2023 /