Cast Gina & Chantal met Nathalie Meskens en Tine Embrechts

Cast van Gina & Chantal met Nathalie Meskens, Tine Embrechts en tal van andere bekende Vlaamse acteurs en actrices. De serie die in 2019 al op tv was, wordt vanaf vrijdag 2 juni 2023 om 21.40 in herhaling uitgezonden. Ontdek hier alles over Gina & Chantal, cast, verhaal en meer. Natuurlijk lees je wat de cast anno 2023 doet.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 31 juli 2019 op VlaamsKijken; ik heb het een uitgebreide update gegeven (met nieuwe info over de Gina & Chantal cast) op 2 juni 2023.

Gina & Chantal

Gina & Chantal speelt zich af in een villawijk in Noord-Limburg. Tine Embrechts* speelt de rijke, wat naïeve Gina. Nathalie Meskens* kruipt in de huid van haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden de vrouwen meegesleurd in een mysterie dat een hele villawijk in de ban houdt en een flinke impact zal hebben op de levens van beide dames, en op dat van Nicky (Joke De Bruyn*) en Eve (Tania Kloek*), de beste vriendinnen van Gina. Thomas De Cock – die je kent van De Zonen van Van As – De Cross – heeft deze serie geregisseerd.

Gina en Chantal seizoen 2

Gina en Chantal seizoen 2; van ons had het gemogen. Ik mocht deze personages wel en vond het een heerlijk verhaal. Helaas blijft het bij één seizoen en kunnen we je dus niet verblijden met goed nieuws over Gina en Chantal seizoen 2. Mocht die ooit wel volgen – of we hebben nieuws over de cast en makers – dan delen we dit natuurlijk via onze social media kanalen. Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Gina en Chantal kijken

Wil je Gina en Chantal kijken, dan kan dit vanaf vrijdag 2 juni 2023 dus weer wekelijks om 21.40 uur via VTM. Alle afleveringen staan daarnaast op VTM GO en je kunt de reeks op dvd kijken. Wist je dat je VTM Go in Nederland kijken kunt? Klik op de link voor meer uitleg. Let op: op vrijdag 23 juni is de aflevering om 22.15 uur te kijken, omdat de Familie seizoensfinale een dubbelaflevering is en alles daardoor opschuift.

Gina & Chantal cast

De Gina & Chantal cast wordt gevormd door Tine Embrechts, Nathalie Meskens, Joke De Bruyn, Tania Kloek, Nico Sturm, Robbie Cleiren, Filip Peeters, Valentijn Dhaenens, Anna De Ceulaer, Mourade Zeguendi, Jonas Van Geel en Frances Lefebure. Hieronder ontdek je meer over de acteurs en actrices uit de Gina & Chantal cast en je maakt uitgebreid kennis met de personages.

Acteurs en actrices Gina & Chantal

Waar je de Gina & Chantal cast van kent? We zetten het op een rijtje.

Personages Gina en Chantal

Ben je nieuwsgierig naar de personages uit Gina en Chantal? Hieronder lees je uitvoerig over de hoofdrolspelers uit deze Vlaamse serie.

Gina (Tine Embrechts)

Gina (Tine Embrechts*) woont samen met haar man Mark in een villawijk in Lommel.  Ze is zorgzaam, aaibaar, een eeuwige optimist en dodelijk naïef. Een positivo pur sang maar wel eentje die goedgelovig is. Gina cijfert zichzelf weg en is eigenlijk te goed voor deze wereld. Ook tegen haar vriendinnen Eve en Nicky durft ze soms niet te zeggen wat ze echt denkt.

Chantal (Nathalie Meskens)

Chantal (Nathalie Meskens*) poetst bij Gina, Eve en Nicky. In tegenstelling tot Gina wantrouwt zij de hele wereld. Volgens haar is het eten of gegeten worden. Elke tegenslag – en zo heeft ze er veel gehad – is een bevestiging van haar gelijk. Chantal gaat prat op haar onafhankelijkheid maar heeft eigenlijk vooral bindingsangst. Chantal probeert Gina van tijd tot tijd met de voeten op de grond te zetten, want haar positivisme werkt de rationele poetsvrouw soms op de zenuwen. De oprechtheid van Gina doet Chantals bolster barsten en stilaan stelt ze zich open voor echte vriendschap. 

Eve (Tania Kloek)

Eve (Tania Kloek*) doet zich voor als de perfecte huisvrouw. Ze heeft echte klasse, is van goeden huize, maar heeft vooral een groot minderwaardigheidscomplex. Ze weet haar onzekerheid wel met veel stijl te maskeren. Op papier heeft ze het perfecte huwelijk met Patrick, in de praktijk mist ze de guts om de schone schijn te verbreken. Eve heeft een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

Nicky (Joke De Bruyn)

Nicky (Joke De Bruyn*) is niet al te intelligent maar daar trekt ze zich weinig van aan. Ze is egocentrisch, maar heeft dit niet door. Nicky kan nu eenmaal moeilijk vanuit een ander standpunt denken, dus niemand neemt het haar echt kwalijk. Ze vindt een mooi uiterlijk superbelangrijk en streeft naar het perfecte figuurtje. Ze ziet haar man Michel graag, maar mist toch wat uitdaging.

Patrick (Nico Sturm)

Patrick (Nico Sturm*) is de man van Eve en lijkt een succesvol plastisch chirurg te zijn. Hij is verstandig, maar absoluut geen werker. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar weet dat goed te maskeren achter zijn grote charme.

Michel (Robby Cleiren)

Michel (Robby Cleiren*) heeft een eigen BMW-garage maar is meer garagist dan zaakvoerder. Hij is misschien niet de knapste maar is wel een gezellige goedzak. Een harde werker met een goede inborst. Michel is dol op zijn Nicky maar ook ziekelijk jaloers.

Mark (Filip Peeters)

Mark (Filip Peeters*) is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar zijn lieve echtgenote geen weet van heeft. Hij heeft geprobeerd een nieuwe start te nemen maar een delete-knop voor het verleden bestaat niet… 

Andere topnamen

  • Jonas Van Geel* aka Henk is de love interest van Chantal. Hij zou graag een stap verder gaan in de relatie, maar Chantal stoot hem van zich af uit schrik om gekwetst te worden. Chantal weet echter wel dat ze altijd op Henk kan rekenen.
  • Frances Lefebure* is verpleegster Jana, een mooie, vrolijke en kleurrijke verschijning.
  • Valentijn Dhaenens* speelt Carl. Hij is de link met het duistere verleden van Mark. Hij is knap, heeft uitstraling en is vooral erg manipulatief.
  • Anna De Ceulaer is Axelle, de dochter van Patrick en Eve. De relatie met haar moeder is niet helemaal wat het moet zijn en dat is een understatement. Met haar vader daarentegen is alles koek en ei.
  • Mourade Zeguendi*  speelt Yvan, de stoere rechterhand van Carl, die alle vuile taakjes mag opknappen.

Foto’s Gina & Chantal

Joke De Bruyn als Nicky in Gina en Chantal van VTM
Joke De Bruyn als Nicky in Gina en Chantal van VTM
Tine Embrechts als Gina in Gina & Chantal van VTM
Tine Embrechts als Gina in Gina & Chantal van VTM
Nathalie Meskens als Chantal in Gina & Chantal van VTM
Nathalie Meskens als Chantal in Gina & Chantal van VTM
Tania Kloek als Eve in Gina & Chantal van VTM
Tania Kloek als Eve in Gina & Chantal van VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 juni 2023 /