Kijken naar Vermist; cast met bekende Vlaamse acteurs

De Vlaamse serie Vermist – met tal van bekende gezichten in de cast – wordt in de herhaling weer uitgezonden op Play5. Iedere dinsdagavond vanaf 20.35 uur worden er meerdere afleveringen uitgezonden. Ideaal voor wie deze serie heeft gemist, bijvoorbeeld omdat je te jong was om de reeks te volgen.

Zeven seizoenen Vermist

Het eerste seizoen kwam namelijk in 2008 op tv. In totaal zijn er zeven seizoenen gemaakt, die laatste zag in 2016 op tv. Wij schreven destijds: Komt er nog een seizoen van Vermist? Het is echt nog één van de artikelen uit de beginperiode van VlaamsKijken toen ik alleen maar berichten plaatste over series die ik zelf had gekeken én waarvan ik absoluut vond dat mijn vrienden ‘m ook moesten zien. Wat dat betreft vind ik Vermist nog steeds een aanrader. Het is een erg goede serie waar in de loop der jaren ook heel veel regisseurs aan hebben meegewerkt, die we nu kennen van bekende series en films. Kortom: het is tijd om nog eens de wereld van Vermist te duiken.

Tv-serie Vermist

De Vlaamse tv-serie Vermist draait allemaal om het team van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie. De rechercheurs houden zich dus bezig met het opsporen van vermiste personen. Iedere aflevering staat er een zaak centraal, maar er zijn ook verhaallijnen die langer dan één aflevering duren, waardoor je de reeks wel het beste vanaf seizoen 1 aflevering 1 kunt kijken. De reeks is gestart met de film Vermist (2007) van Jan Verheyen, die diende als pilot. Vervolgens zijn er uiteindelijk zeventig aflevering en zeven seizoenen gemaakt.

Vermist kijken

Wil je de hele reeks van Vermist kijken? Dan kun je de complete reeks op dvd aanschaffen. Check voor je ‘m koopt eventjes waar-ie online allemaal wordt aangeboden. Van oude dvd’s willen de prijzen sterk wisselen. Daarnaast is-ie ook compleet – dus alle zeven de seizoenen – beschikbaar op GoPlay. Goed nieuws, dat kun je met een  VPN Verbinding, die je op België zet ook in Nederland (of een ander land kijken).

Vermist cast

De Vermist cast telt veel bekende gezichten. Kijk je naar het eerste seizoen dan worden de hoofdrollen gespeeld door Stan Van Samang, Joke Devynck, Kevin Janssens, Catherine Kools en Koen De Bouw. In het tweede seizoen verlaat die laatste de reeks en komt Axel Daeseleire erbij in de hoofdrol. Kijk je naar acteurs en actrices die je het meeste in de serie zag, dan mag bij het overzicht van de Vermist cast ook Marieke Dillis, Mathijs F. Scheepers en Inge Paulussen niet ontbreken.

Personages

  • Stan Van Samang zagen we maar liefst zeventig afleveringen als Steve Van Hamel. Hij speelde in alle seizoenen van Vermist.
  • Joke Devynck speelde 57 afleveringen de rol van Tine Peeters. Ze nam ontslag na haar ontvoering, die we zagen in seizoen zes.
  • Kevin Janssens kroop 45 keer in de huid van zijn personage Nick Bulens. Hij nam zijn ontslag na de zaak-Liesbeth en ging met zijn motor naar Frankrijk. We zagen Kevin Janssens dus alleen in de eerste vijf seizoenen.
  • Catherine Kools was alleen in de eerste twee seizoenen te zien als Milly Lacroix. Ze vertrok daarna naar haar vriend in Amerika.
  • Koen De Bouw speelde Watler Sibelius; hij vertrok na de dood van zijn dochter. Alleen in Vermist seizoen 1 was hij een hele reeks te zien.
  • Axel Daeseleire zagen we in het eerste seizoen al een aantal keer in de bijrol, maar vanaf Vermist seizoen 2 speelt hij de hoofdrol van Erik Coppens. Hij was in totaal dertig afleveringen te zien.
  • Marieke Dillis leerden we kennen in seizoen 4 als Eva Meyer. Helaas eindigde het verhaal in seizoen zeven dramatisch voor haar.
  • Mathijs F. Scheepers speelde twintig afleveringen de rol van Michael Van Acker; we zagen hem in seizoen zes en zeven.
  • Inge Paulussen deed in seizoen zes haar intrede als Anouk Storme.

Vermist acteurs

Nieuwsgierig naar wat de Vermist acteurs anno 2024 doen? We zetten het hier op een rijtje. Klik op de naam en ontdek nog meer series en films met deze acteurs en actrices. * Daarnaast tippen we ook nog diverse producties, waarover we vaak op VlaamsKijken ook al schreven.

Bekende Vlaamse regisseurs maken Vermist

Aan de seizoenen van Vermist hebben altijd bekende Vlaamse regisseurs meegewerkt. Denk aan Jan Verheyen, Joël Vanhoebrouck, Cecilia Verheyden, Hans Herbots, maar ook Wouter Bouvijn en Mathieu Mortelmans. Stuk voor stuk regisseurs, waar je de afgelopen tijd ook al werk van op tv kon zien. Klik op hun naam * en ontdek meer producties van deze regisseurs.

// Foto vanuit de omroep //

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 februari 2024 /