Black Lotus: cast met Rico Verhoeven en Kevin Janssens

Kickbokser Rico Verhoeven speelt in de actiefilm Black Lotus zijn eerste hoofdrol in een internationale film. Maar wat ons bij VlaamsKijken natuurlijk meer opvalt, dat is dat we in de Black Lotus cast naast Rico Verhoeven ook Vlaming Kevin Janssens zien. Reden voor ons om even stil te staan bij deze film.

Black Lotus

Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwierf special forces-officier Matteo Donner (Rico Verhoeven*), kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

Black Lotus cast

In de Black Lotus cast zien we naast Rico Verhoeven tal van internationale acteurs en actrices, zoals Frank Grillo, Rona-Lee Shimon, Pippi Casey, Roland Møller, Magnus Samuelsson, Simon Wan, Marie Dompnier en Peter Franzén. Daarnaast is er ook een belangrijke rol weggelegd voor de Vlaamse acteur Kevin Janssens*.

Acteurs Black Lotus cast

Als je klikt op de links in dit rijtje, dan ontdek je meer over de acteurs en actrices uit de Black Lotus cast.

  • Frank Grillo speelde al tal van rollen*, zoals recent in de film Lamborghini.
  • Rona-Lee Shimon zag je eerder bijvoorbeeld als Nurit in Fauda.
  • Pippi Casey is voor het eerst te zien in de cast van een film of serie in Black Lotus; zij speelt de rol van Angie.
  • Roland Møller* speelde bijvoorbeeld in Papillon en Skyscraper.
  • Magnus Samuelsson zag je in de serie Gåsmamman, maar ook in The Last Kingdom en Arne Dahl*-reeksen.
  • Simon Wan heeft zelfs drie afleveringen in Peaky Blinders gespeeld. Recent zag je hem ook in Through the Bone.
  • Marie Dompnier* speelde bijvoorbeeld in Black Hearts. Ze was ook te zien in tal van Franstalige producties.
  • Peter Franzén zag je bijvoorbeeld eerder in Vikings en Helsinki-syndrooma.

Kevin Janssens

Kevin Janssens is een zeer veelzijdige Vlaamse acteur, die we tegenwoordig ook in de rol van presentator zien (bij Bestemming X) en als jurylid bij The Masked Singer. Voor de vaste lezers van VlaamsKijken heeft hij volgens mij geen introductie nodig, maar als je dit artikel over de Black Lotus cast heb gevonden via Google, dan wil je misschien wel meer weten. Als acteur zag je Kevin Janssens recent in de Oscar-genomineerde film Close. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook van D’ArdennenDe PatrickRevengeOver Water seizoen 1 en Patrouille Linkeroever. Recent zag je Kevin Janssens nog in Netflix-hit Twee Zomers en Renaissances. Maar er komen nog meer producties aan met Kevin Janssens in de cast waar ik erg nieuwsgierig naar ben, zoals de Vlaamse film Wil en wat dacht je van series Rough Diamonds en de tv-serie over Ferry Bouman.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is maar liefst elfvoudig wereldkampioen kickboksen. We zagen hem al eerder als acteur, bijvoorbeeld in Herrie in Huize Gerri, Undercover en Vechtershart. Leon Verdonschot schreef over hem het boek Rico*. Maar wist je dat er ook een documentaire gemaakt is over Rico Verhoeven. Lees hier: Rico: Dream Big.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 april 2023 /