Flikken Maastricht seizoen vijftien met Joy Wielkens

Flikken Maastricht start op NPO 1 vanavond – 8 januari 2021 – om 20.35 uur aan seizoen vijftien. Ook dit seizoen blijft rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) niets bespaard. Joy Wielkens (die je kent van Dertigers) is de nieuwkomer in de cast van Flikken Maastricht.

UPDATE: Seizoen 15 van Flikken Maastricht is nu op dvd te bestellen.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een spin off van Flikken. Deze Vlaamse serie is na tien seizoenen gestopt, maar in Nederland zijn we inmiddels al ruim 150 afleveringen verder. Zo start nu – bijna veertien jaar na de eerste aflevering – inmiddels het vijftiende seizoen. Het is daarmee Nederlands langstlopende dramaserie. En wist je dat er inmiddels ook al vier seizoenen van Flikken Rotterdam zijn? Kortom: ook Nederlanders zijn échte Flikken-fans.

Flikken Maastricht seizoen vijftien

Ook dit seizoen van Flikken Maastricht blijft rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) en politieagenten Marion Dreesen (Oda Spelbos) en Romeo Sanders (Sergio Romero) niets bespaard. Moord, doodslag, ontvoeringen en andere misdaden zijn aan de orde van de dag en aan het team om op te lossen. Maar de goede samenwerking binnen het team komt onder druk te staan als Donna Martina (Joy Wielkens), een AIVD’er, zich meldt op het bureau Maastricht.

Haar aanwezigheid dreigt een wig te vormen tussen Wolfs en Eva. Als Eva hoort dat teamchef Kamphuis (Antoinette Jelgersma) vertrekt, neemt ze een drastisch besluit waardoor de samenwerking tussen haar en Wolfs op het spel staat. Ondertussen hebben Romeo en Marion hun handen vol aan een school waar drugs gedeald worden. Een van de jonge dealertjes, Nick wordt ertoe gedwongen door zijn ‘vrienden’. Romeo en Marion proberen hem te helpen, maar de vraag is of dat lukt… 

Eva en Wolfs zijn leven niet zeker…

De start van het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht begint met de ontknoping waar de Vlaamse actrice Marieke Dillis een grote rol in speelt. In het slot van seizoen veertien van Flikken Maastricht konden we namelijk zien hoe zowel Eva als Wolfs hun leven niet zeker waren. Wolfs zat in een brandend huis. En Eva zit vast met een aantal jonge vrouwen in een vrachtwagen.

Marieke Dillis

Op de achtergrond begon Lies DeWulf (het personage dat gespeeld wordt door Marieke Dillis, die je kent uit De Smaak van De Keyser, De Vijfhoek, Vermist, maar ook Weekend aan zee) als rechterhand van Louis Daerden (Tom van Bauwel). Hij is het gevallen kopstuk van Virtus et Justitia, de criminele organisatie die het leven van de dienders al twee seizoenen zuur maakt. Maar inmiddels weten Wolfs en Eva dat Lies DeWulf niet te vertrouwen is… Ik ben benieuwd! Marieke Dillis is wat mij betreft een geweldige actrice!

Cast Flikken Maastricht – seizoen vijftien

De cast van Flikken Maastricht kent ook in het vijftiende seizoen weer mooie namen. Natuurlijk zijn Victor Reinier, Angela Schijf, Sergio Romero, Oda Spelbos en Antoinette Jelgersma weer van de partij. Maar met Joy Wielkens hebben ze een mooie nieuwkomer.

Van Angela Schijf kun je op dit moment ook genieten in Meisje van Plezier. In België staan de eerste twee seizoenen op Streamz. In Nederland is seizoen 3 nu een tijdje uit. Wist je dat ze getrouwd is met een Vlaamse acteur? Victor Reinier zag je dan weer in de Nederlandse variant van Over de Oceaan. Met onder andere de veel besproken Imanuelle Grives.

Joy Wielkens

Joy Wielkens neemt de rol van Donna Martina voor haar rekening. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit doet. Je kunt haar ook kennen van de Nederlandse Dertigers, waarin ze de rol van Nora speelt. Maar je zag haar eerder ook in politieseries als Smeris en Van Speijk (waarin ze haar acteercarrière begon). Daarnaast is ze ook zangeres.

Acteurs en actrices in Flikken Maastricht 15

Verder komen we nog tal van bekende acteurs en actrices tegen in de cast van Flikken Maastricht seizoen 15. Er zijn gastrollen voor onder andere Bas Keijzer, Kimberley Klaver, Tygo Gernandt, Loek Peters, Boris van der Ham, Tanja Jess en Peggy Vrijens.

Makers

Martin Schwab en Pieter van Rijn zijn verantwoordelijk voor de regie van Flikken Maastricht vijftien. Het scenario is geschreven door Jan Harm Dekker, Allard Bekker, Victor Reinier en anderen…

Flikken Maastricht, vanaf 8 januari om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1

Foto: AVROTROS – Marc de Blok

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

8 januari 2021 /