Axel Gaat Binnen seizoen 3 in 2024 met deze locaties…

Axel Daeseleire heeft met seizoen 3 van Axel Gaat Binnen het meest persoonlijke ooit gemaakt. De reeks is vanaf 17 april elke woensdag om 21.45 uur bij VTM en VTM GO te kijken. Daarnaast wordt de aflevering ook in herhaling uitgezonden op zondagavond om 22.30 uur. Ontdek hier alles over de locaties die Axel Daeseleire bezoekt voor het derde seizoen van Axel Gaat Binnen.

Axel Gaat Binnen seizoen 3

Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen seizoen 3 op acht bijzondere locaties. Eén voor één plekken waar de deuren eigenlijk gesloten blijven voor toeschouwers. Vijf dagen en vier nachten leeft hij mee op het ritme van zijn medebewoners. Axel Daeseleire gaat in dialoog met de mensen die er verblijven en werken, en krijgt een inkijk in de mooie, oprechte en vaak aangrijpende verhalen die zich afspelen binnen deze muren. Kortom: dit is de Vlaamse versie van Five Days Inside.

Locaties Axel Gaat Binnen 2024:

  • Moeder en Kind van Ziekenhuis Oost-Limburg
  • Centrum voor mensen met jongdementie
  • Medisch Toerisme in Turkije
  • Tantra-retreat in de Ardennen
  • Centrum Integrale Gezinszorg
  • De Marine
  • Ter Groene Poorte
  • Circus Barones

Verderop in het artikel lees je meer over de locaties waar Axel Daeseleire verblijft tijdens Axel Gaat Binnen 2024.

Axel Daeseleire over Axel Gaat Binnen 2024

Axel Daeseleire vertelt dat seizoen drie het meest persoonlijke is in de Axel Gaat Binnen reeks: “Mijn comfortzone bestaat niet meer in dit derde seizoen van Axel Gaat Binnen. De arena’s waar ik binnen ga, raken de kernpunten van mijn bestaan aan en daardoor heb ik een heel sterke voeling met de thema’s die aan bod komen. Dat maakt dat het een erg persoonlijke reeks geworden is. Zo wordt in de eerste aflevering mijn kinderwens in vraag gesteld en getriggerd. En ik word geconfronteerd met dementie, iets wat ik van thuis herken. Niet alleen bij mijn moeder, maar ook mijn grootvader kampte met Alzheimer. En met een serieuze dosis nostalgie ga ik het circusleven opsnuiven. Eigenlijk is Axel Gaat Binnen de reden waarom ik televisie maak. Het gaat over de essentie van het leven.” Axel Daeseleire ken je ook als acteur * recent zag je hem bijvoorbeeld nog in Fair Trade, maar denk natuurlijk ook aan Vermist.

Meer over de locaties en afleveringen van Axel Gaat Binnen seizoen 3, die je in 2024 op tv ziet:

Axel Gaat Binnen gemist?

Heb jij Axel Gaat Binnen gemist? Geen enkel probleem. Op zondagavond wordt het programma in de herhaling uitgezonden. Daarnaast komen de afleveringen ook op VTM GO. Kijk ze wel snel, want seizoen 1 en seizoen 2 staan inmiddels achter de betaalmuur van VTM GO Plus. Hoe deze vanuit Nederland te kijken, dat weet ik nog niet. De gewone VTM GO lukt mij nog steeds dankzij deze uitleg. Daar heb ik zelf ook de eerste aflevering van Axel Gaat Binnen 2024 terug gekeken.

Moeder en Kind van Ziekenhuis Oost-Limburg

Axel leeft vijf dagen mee op de afdeling Moeder en Kind van Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, waar hij wordt geconfronteerd met zijn eigen kinderwens. We zien hoe hij emotioneel wordt op de dienst Neonatale Intensieve Zorgen. Maar ook hoe hij bevallingen bijwoont. En met een koppel meeloopt, waarbij zwanger worden niet vanzelf gaat. Lees ook: Axel Daeseleire dacht kinderen ‘dat komt wel’.

Centrum voor mensen met jongdementie

Axel leeft vijf dagen mee in een centrum voor mensen met jongdementie. Het raakt Axel persoonlijk, want ook zijn eigen moeder kampt met dementie. Zeker een aanrader voor de kijkers van Restaurant misverstand.

Medisch Toerisme in Turkije

Axel reist mee met een reisbureau dat medische trips naar Turkije organiseert. Hij stapt op het vliegtuig samen met mensen die hun neus, haarlijn en lippen willen laten aanpassen. Zal hij zijn vooroordelen bijsturen?  Dit zagen we natuurlijk ook al in het programma van Ewout Genemans en niet te vergeten in de documentaire Chasing beauty (waar nu een tweede reeks van komt).

Tantra-retreat in de Ardennen

Axel gaat op tantra-retreat in de Ardennen. Net zoals de meeste mensen weet hij niet goed wat tantra juist inhoudt, maar hij stelt zich volledig open. Axel gaat bijzonder diep: allerlei onverwerkte gevoelens komen boven tijdens deze intense week.  Hierbij moet ik weer denken aan Walter uit B&B Vol Liefde 2023. Maar het onderwerp tantra kwam ook voorbij in Boeddha in de polder 2024.

Centrum Integrale Gezinszorg

In het Centrum voor Integrale Gezinszorg Nestel in Kortrijk leeft Axel mee met jonge ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Het zijn vaak moeders die een problematische thuissituatie met drank- of drugsmisbruik zijn ontvlucht. Hierbij moet ik dan ook wel denken aan Zorgen voor Mama, waarbij we toch ook veel moeders zagen worstelen.

De Marine

Axel scheept in op de Castor, een schip van de Belgische marine. De Castor is verantwoordelijk voor de bewaking van onze nationale wateren. Het wordt een spectaculaire week met oefeningen met het machinegeweer, reddingsoefeningen en zelfs een training samen met de Special Forces. De Castor houdt een Russisch onderzoeksschip in de gaten dat heel dicht bij de windmolenparken vaart. Als ik het goed onthouden had, zag je de Castor ook in Kamp Waes seizoen 2. En voor de liefhebbers van special forces hebben we natuurlijk nog meer programma’s in de aanbieding. Denk aan Special Forces VIPS België en Kamp van Koningsbrugge.

Ter Groene Poorte

Axel gaat op kostschool bij Ter Groene Poorte, de hotelschool waar onder andere Sergio Herman en Roger Van Damme school liepen. Het is voor Axel een terugkeer naar zijn jeugd op het internaat. Sergio Herman zagen we recent nog op tv met Sergio Over De Grens seizoen 2. In het verleden maakte hij ook programma’s met Axel Daeseleire, zoals Sergio & Axel: Van de Kaart.

Circus Barones

Axel duikt in de wondere wereld van Circus Barones, een familiecircus dat teruggaat tot 1848. En de familie laat Axel niet zomaar eens rondkijken. Hij moet zelf aan de bak als clown en… tijdens een messenwerpact. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /