Flikken (Gent) op tv en VRT MAX kijken

Flikken is wat mij betreft één van de Vlaamse series, die ten grondslag liggen aan mijn fascinatie voor Vlaamse tv-series en films. Tien seizoenen lang kon je genieten van de spannende avonturen van ‘de flikken in Gent’. Met in de Flikken cast onder andere Joke Devynck, Axel Daeseleire, Andrea Croonenberghs, Hubert Daemen, Mark Tijsmans, Ludo Hellinx en Cahit Ölmez. Wil je Flikken kijken, dan kan dit op tv, via VRT MAX en Videoland. Ontdek er hier alles over.

Flikken

Flikken is een Vlaamse politieserie over een vast team van zeven Gentse flikken, met in de hoofdrol twee jonge, vrouwelijke agenten in burger: Britt Michiels en Tony Dierickx. Elke dag gaan ze de strijd aan met grote en kleine criminaliteit. Ook in hun privéleven maken de agenten heel wat mee. Deze tv-serie was van 1999 tot 2009 op Eén te kijken.

Eerste aflevering

Na de zoveelste aanvaring met een mannelijke collega krijgt Tony (Joke Devynck) van baas Deprez een nieuwe partner toegewezen: Britt (Andrea Croonenberghs). Meteen worden beide vrouwen erop uitgestuurd: een scholier is door een auto aangereden en zwaar gewond. De chauffeur heeft vluchtmisdrijf gepleegd. Tijdens het onderzoek laat Tony geen kans voorbij gaan om haar nieuwe partner duidelijk te maken wat ze van haar denkt.

Deze eerste aflevering is op woensdag 8 februari 2023 om 17.16 uur op tv te kijken.

Flikken kijken

Wil je de tv-serie Flikken nogmaals bekijken, dan kan dit tot maandag 4 september 2023 op VRT MAX. Hier vind je alle tien de seizoenen. Wil je vanuit Nederland naar Flikken kijken, dan kun je dit ook doen via Videoland. Heb je geen Videoland maar wil je deze reeks wel kijken, dan kun je via een VPN Verbinding ook naar VRT Max kijken. Zorg dan dat je eerst de VPN Verbinding op België zet. De complete collectie van Flikken (maar liefst 40 dvd’s) is ook nog steeds verkrijgbaar, net als losse dvd’s van de verschillende seizoenen. Ontdek ze via: Flikken op dvd.

Flikken cast

In de tien Flikken seizoenen hebben we heel wat bekende gezichten gezien. Maar de Flikken cast bestond in seizoen 1 uit de eerste zeven hoofdrolspelers Joke Devynck, Axel Daeseleire, Andrea Croonenberghs, Hubert Daemen, Mark Tijsmans, Ludo Hellinx en Cahit Ölmez. En we zagen natuurlijk nog meer bekende gezichten. Hieronder zetten we het allemaal op een rijtje mét daarbij natuurlijk wat ze anno 2023 doen.

Flikken cast seizoen 1

 • Joke Devynck leren we kennen als Tony Dierickx in Flikken. Ze speelt drie seizoenen mee. Anno 2023 is Joke Devynck momenteel te zien in de Nederlandse serie De Stamhouder. Verder had ze een rol in het tweede seizoen van Onder Vuur. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Een Goed Jaar en de Nederlandse tv-serie Morten. Ze zal daarnaast te zien zijn in de nieuwe Nederlandse film Sleep.
 • Axel Daeseleire speelt Ben Vanneste. We zien hem in de eerste drie seizoenen en bij aanvang van het vierde. Op dit moment zie je hem wekelijks op tv met Eenmaal Andermaal seizoen 2, maar hij presenteerde ook Erfgenaam Gezocht seizoen 2 en hij speelt weer één van de hoofdrollen in het tweede seizoen van Fairtrade.
 • Andrea Croonenberghs zien we als Britt Michiels in Flikken. Tot en met seizoen 6 zien we haar in alle afleveringen; in seizoen zeven is ze vijf afleveringen te zien en we spotten haar tot slot in seizoen 10. Je kunt haar ook kennen uit Windkracht 10. Haar laatste rol was die van Griet in Familie.
 • Hubert Daemen kruipt één seizoen in de rol van Daniël Deprez. Maar hij is natuurlijk vooral bekend van die andere Vlaamse politieserie Witse.
 • Mark Tijsmans is Wilfried Pasmans. Hij zal in alle tien de Flikken seizoenen te zien zijn. Hij is op dit moment vooral actief als schrijver, maar je zag hem ook nog als Bennie in Thuis. Wist je dat hij debuteerde in Ad Fundum.
 • Ludo Hellinx speelt het personage Raymond Jacobs. Hij is net als Marijk Tijsmans alias Wilfried Pasmans in alle tien de Flikken seizoenen te zien. Ludo Hellinx ken je bijvoorbeeld uit De Rodenburgs, Interflix en Postbus X. Recent zag je hem nog in Familie.
 • Cahit Ölmez kennen we dan weer als Selattin Ateş. Deze acteur speelt in de eerste drie seizoenen. Verder kun je hem bijvoorbeeld kennen uit Wolfseinde, Van Speijk en Baantjer.

Flikken acteurs en actrices

In de overige seizoenen waren er hoofdrollen voor Wim Danckaert, Katelijne Verbeke, Maarten Bosmans, Werner De Smedt, Jo De Meyere, Rebecca Huys, Tania Kloek, Ianka Fleerackers, Pascale Michiels en Roel Vanderstukken. Wat deze acteurs en actrices uit de Flikken cast doen anno 2023:

 • Wim Danckaert doet zijn intrede al in het eerste seizoen als Kris Geysen, daarna zien we hem in seizoen 2 en 3 en komt hij kort voorbij in Flikken seizoen 6 en 8. Deze acteur zag je verder in De Rodenburgs, David, Yes en Thuis.
 • Katelijne Verbeke zien we vanaf seizoen 3 als Nadine Vanbruane. Ze speelt een hoofdrol in seizoen 3 en 4. Deze actrice zien we nog steeds veel op tv. Zo speelde ze een hoofdrol in het tweede seizoen van Beau Séjour. Maar je kunt haar ook kennen uit Onder VuurHet goddelijke monsterCordon (voor de Nederlandse volgers: op Videoland), 13 GebodenEigen Kweek en The Best of Dorien B. In 2023 zien we Katelijne Verbeke in Zeevonk en de tv-serie Alter Ego.
 • Maarten Bosmans komt er dan weer bij in seizoen 4 en zal tot seizoen 8 een hoofdrol in Flikken spelen. We zagen hem ook nog in series als Spoed en De Rodenburgs. Je zag ‘m verder in Buck en in het tweede seizoen van Fair Trade als Meester Guido Jacobs. In De Familie Claus viel Maarten Bosmans me eigenlijk niet op, terwijl hij toch in de cast wordt genoemd. Hij zal eveneens te zien zijn in Fair Trade 2.
 • Werner De Smedt is Nick Debbaut. We leren hem kennen in seizoen 4. Hij speelt mee tot en met Flikken seizoen 7. Op dit moment is hij al jarenlang te zien in Familie als Rudi Verbiest; er is zelfs een boek over zijn personage. Verder zag je Werner De Smedt niet alleen in Flikken, maar ook in Zone stad en LouisLouise.
 • Jo De Meyere is John Nauwelaerts, die we vanaf Flikken seizoen 5 in de reeks zien. Je kent hem verder bijvoorbeeld uit de film Achter de wolken, maar ook van Heterdaad en Salamander. Weet je dat hij nog steeds in het theater te zien was? Zo stond hij op de planken in de spektakel musicals ’14-’1840-45 en Daens.
 • Rebecca Huys speelt Merel Vanneste; in de eerste drie seizoenen heeft ze nog een bijrol, maar daarna verandert dit – tot en met seizoen 8 – in een hoofdrol. Verder speelde ze gastrollen in bijvoorbeeld Aspe, De Ridder en Witse.
 • Tania Kloek speelt het volledige zevende seizoen van Flikken mee en zien we daarna nog even in het achtste. Ze speelt de rol van Tina Demeester. Tania Kloek ken je bijvoorbeeld uit Team Spirit. Recent zag je haar in Fair Trade, maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring. Op dit moment is ze te zien in Film De Zonen van Van As – De Cross.
 • Ianka Fleerackers leren we kennen als Emma Boon; zij heeft een hoofdrol in de laatste drie seizoenen. Dat geldt eveneens voor Pascale Michiels (Cat Reyniers) en Roel Vanderstukken (Michiel Dewaele). Waar we hieronder natuurlijk ook meer over vertellen. Ianka Fleerackers kennen we verder van Het goddelijke monster, LouisLouise, Kulderzipken, Niet voor publikatie en Copy Copy.
 • Pascale Michiels kun je ook kennen uit Recht op recht en Wittekerke.
 • Roel Vanderstukken is niet alleen acteur maar ook zanger. Op dit moment is hij al jaren te zien in Familie als Benny. Maar je zag hem ook in de film Verborgen verlangen en series als Beau Séjour, Ella, LouisLouise, Wittekerke en Spoed.

Acteurs met belangrijke bijrol in Flikken

Acteurs en actrices die we in de tien seizoenen van Flikken ook regelmatig voorbij zagen komen waren Kadèr Gürbüz, Margot de Ritter, Veerle Malschaert, Karin Tanghe, maar ook Bert Cosemans, Danny Timmermans en Mathias Sercu. Dit doen deze leden uit de Flikken cast anno 2023.

 • Kadèr Gürbüz speelt de zus van Selattin Ateş. Kadèr Gürbüz speelt sinds 2006 al de rol van Meester Karin Baert in Thuis. In 2011-2012 speelde ze dan juist in Familie. Maar je zag haar ook in het eerste Salamander seizoen te zien. De eerste grote rol van Kadèr Gürbüz was die van Dudu in Chez Bompa Lawijt. Daarna konden we van haar genieten als Birgit Baukens in W817. Maar vergeet ook niet dat ze te zien was in series als Jes, Chaussée d’AmourGent-West en het Nederlandse Morten. Ze zal in 2023 te zien zijn in de nieuwe reeks Zonder Afspraak.
 • Margot de Ridder kruipt in de huid van Dorien, de dochter van Britt. Verder was ze nog te zien in De Kavijaks.
 • Veerle Malschaert zien we in maar liefst 45 afleveringen als (balie)agent Carla Dessen. Je kent Veerle Malschaert verder uit bijvoorbeeld De Twaalf (Yannick), maar ook uit Binnenstebuiten.
 • Karin Tanghe speelt 25 afleveringen de vriendin van John Nauwelaerts. Je kent haar bijvoorbeeld als Veerle uit Thuis, maar je zag haar ook in Sara en Kulderzipken.
 • Bert Cosemans is partner van Britt Michiels. Deze acteur behoort momenteel tot de cast van Lisa. Maar je kent hem verder uit Binnenstebuiten, Amika en Lili & Marleen.
 • Danny Timmermans spotten we in Flikken als vriend van Wilfried Pasmans. Danny Timmermans debuteerde als Danny in Meester, hij begint weer. Daarnaast was hij ook te zien als Robin in Buiten de Zone. Daarna volgde zijn rol van Tom Derijcke in W817. Recent was hij nog te zien in Moederdagspecial Junior Bake off Vlaanderen.
 • Mathias Sercu tot slot leren we kennen als forensisch onderzoeken Staf Demotte. We kennen hem als acteur, schrijver en regisseur. Mathias Sercu heeft de tv-serie Chantal geschreven en speelt daarin ook mee. Recent heb ik zelf erg van hem genoten in de serie Mijn Slechtste Beste Vriendin. Hij werkt momenteel aan J’aime la vie; zijn eerste film.

Foto: Mark De Vilder – VRT / TV1

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 februari 2023 /