Ontdek alles over cast en verhaal film Ferry (Undercover)

NIEUWS: Ferry film 2 is aangekondigd!

De film Ferry is vanavond – woensdag 7 december 2022 – om 20.40 uur te kijken op Eén. Natuurlijk staat deze Netflix original film ook nog steeds op Netflix. Ontdek alles over deze film over Ferry Bouman, het hoofdpersonage uit Undercover. Zo bestaat de Ferry cast naast Frank Lammers en Elise Schaap uit Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 3 augustus 2020; we hebben ‘m op woensdag 7 december een uitgebreide update gegeven en toegevoegd waar de Ferry cast anno 2022 druk mee is.

Ferry Film

De film – die volgt na het succes van Undercover – gaat over Brabants bekendste drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) en dienst vrouw Danielle (Elise Schaap). Ferry neemt de kijker mee naar de beginjaren van Ferry Bouman, het hoofdpersonage van de Netflix original serie Undercover. De film die door De Mensen geproduceerd is, is sinds 14 mei 2021 wereldwijd op Netflix te zien. Hier ontdek je de trailer en verschillende foto’s van Ferry.

Verhaal Ferry – start voor Undercover

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Brink levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kampeerleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…

Cast film Ferry

De Ferry film cast telt natuurlijk verschillende bekende namen. Zo kruipen Frank Lammers en Elise Schaap weer in de huid van Ferry en Daniëlle. En wat nou zo leuk is aan een film, die zich afspeelt voor het tv-seizoen, daarin kunnen doen weer tot leven komen. We zien Raymond Thiry dus opnieuw als Ferry’s handlanger John – zoals we dat ook zagen in het eerste seizoen Undercover. Verder zijn de hoofdrollen in de Ferry film cast voor Huub Stapel, Tim Linde en Monic Hendrickx. En zo spotten we nog meer acteurs en actrices. We stellen ze hieronder allemaal aan je voor.

Frank Lammers

Frank Lammers is inmiddels wereldwijd bekend als Ferry Bouman. Maar deze Nederlandse acteur zien we in veel meer films en series. Zo zag je hem recent in de Vlaamse film H4Z4RD en op tv in Het jaar van Fortuyn en Glory Days over Bruce Springsteen. Maar je hoort hem ook als voice-over van Massa is Kassa. Momenteel is hij op Netflix te zien in de film The Takeover. Daarnaast werkt hij aan Ome Cor en All Inclusive. En we zijn natuurlijk ontzettend benieuwd naar Ferry De Serie.

Elise Schaap

Elise Schaap kennen we natuurlijk als Daniëlle uit Undercover, maar deze dame hier natuurlijk al veel meer rollen op haar naam staan. Zo ben ik erg benieuwd naar haar nieuwe film Srombolie en het is natuurlijk ook wachten op Hotel Sinestra en Faithfully Yours. Ik vind haar echt een geweldige actrice; volgens mij kan zij echt ieder personage spelen. Van de temperamentvolle Roemeense Ruxandra in de Familie Kruys tot een vrouw uit de bouw in Soof.

Huub Stapel

Huub Stapel geeft in de film Ferry gestalte aan de machtige hasjbaron Brink. Ferry ziet hem als zijn mentor. Wat mij betreft is Huub Stapel één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Hein Berg in Flikken Rotterdam speelt, Luuk Vonk in Zwarte tulp, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift van Dick Maas. Daarnaast maakt hij ook mooie documentaire programma’s, zoals Langs de Maas, Langs de kust en Het Dorp. Huub Stapel zal – net als Ferry Bouman – te zien zijn in Ome Cor.

Tim Linde

Tim Linde speelt Matthijs, de zoon van hasjbaron Brink. Hij raakt levensgevaarlijk gewond tijdens een overal op de bende van zijn vader. Deze jonge acteur is in 2012 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna was hij te zien in De Leeuwenkuil – een jeugdserie die gebaseerd is op de boeken van Paul van Loon. Maar ook in films als Broers, Bumperkleef en in de tv-serie Koppensnellers als Lucas de Graaf.

Monic Hendrickx

Monic Hendrickx vervult de rol van Claudia. Zij is de zus van Ferry Bouman. Deze actrice heeft natuurlijk helemaal geen introductie meer nodig. Zij zette Carmen in Penoza écht zo overtuigend neer… Anno 2022 is de actrice te zien in de nieuwe Vlaamse serie Geldwolven (écht een aanrader). En net als Frank Lammers zag je haar ook in H4Z4RD. Ook deze actrice zal te zien zijn in Ome Cor. Verder werkt ze aan Only You en ben ik erg benieuwd naar de nieuwe reeks Arcadia (waarin we naast Nederlandse ook veel Vlaamse acteurs en actrices zien). Wat ik ook absoluut een aanrader met Monic Hendrickx vind, is de Vlaams-Nederlandse serie Grenslanders. Maar ze speelde natuurlijk in nog veel meer films en series.

Jonge Ferry Bouman

De jonge Ferry Bouman wordt gespeeld door de jonge acteur Mika de Wild. Een jonge acteur voor wie dit de eerste rol in een film is. Hij is razend enthousiast, dus wie weet gaan we hem nog veel vaker zien.

Jonge Claudia

Guusje Hoornweg speelt de rol van de jonge Claudia. Deze jonge actrice was al kort te zien in Zwevend over de stad (als Susan) en in Behind the mask. Naast acteren is ze druk met zingen, dansen en musical. Een ambitieuze jonge dame waar we volgens mij nog wel meer van gaan horen.

Ferry heeft het op deze acteurs gemunt…

Yannick van de Velde, Mike Weerts en Bram Blankestijn moeten vrezen voor hun leven wanneer Ferry het op hen gemunt heeft. Ken jij deze drie acteurs al?

Yannick van de Velde

Yannick van de Velde kennen we als Lars van Marken uit Undercover. Maar hij speelde bijvoorbeeld ook in In Oranje, Zusjes, Overspel en de remake van de Vlaamse film Hasta la vista: Adios Amigos. Daarnaast speelt hij niet alleen in het bizarre Rundfunk (en de Rundfunk: Jachterwachter) hij heeft de serie en film ook mede geschreven. Momenteel werken ze aan Rundfunk: Duco & Roy.

Mike Weerts

Wat vind ik het persoonlijk ook leuk dat Mike Weerts tot de cast van de Netflix film Ferry hoort. Hij is tegenwoordig niet alleen acteur, maar heeft ook zijn eigen productiebedrijf. Wist je dat hij samen met Frank Lammers de film Of ik gek ben heeft gemaakt? Dat was het regiedebuut van Frank Lammers. Waar je Mike Weerts verder van kunt kennen? Uit Voetbal Vrouwen bijvoorbeeld, maar ook uit Het Bombardement en Moeder, ik wil bij de revue. Recent zag je hem op Videoland in de hoofdrol in de tv-serie Woensel West en hij werkt aan De Vuurlinie. Dit jaar behoorde hij tot de deelnemers aan Expeditie Robinson.

Bram Blankestijn

Nog één van die acteurs die voor zijn leven moet vrezen in de film over Ferry Bouman is Bram Blankestijn. Je kunt hem kennen uit de spannende reeks Klem, uit Flikken Rotterdam en – voor de jongere kijkers – als dansinstructeur Mick uit Spangas.

Welke acteurs en actrices zien we verder in Netflix film Ferry?

De complete Ferry cast bestaat uit: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Tim Linde, Yannick van de Velde, Maarten Heijmans, Olaf Ait Tami, Adison dos Reis, Bob Stoop, Juliette van Ardenne, Eva Laurenssen, Mike Weerts en Bram Blankestijn. Wat hierbij opvalt, is dat er in het rijtje nog niet heel veel Vlaamse acteurs en actrices te vinden zijn. Dat was in de tv-serie Undercover (waarbij we hopen op seizoen 4) natuurlijk wel anders.

Bij deze een kort overzichtje van waar je deze acteurs en actrices uit de cast van Ferry van kunt kennen.

Nico Moolenaar, Bart Uytdenhouwen en Cecilia Verheyden

Undercover-showrunner Nico Moolenaar heeft samen met Bart Uytdenhouwen het scenario geschreven en de regie is in handen van Cecilia Verheyden (Undercover 2, Achter de wolken, wtFOCK en het nieuwe Diamonds). 

Ferry is een productie van Nico Moolenaar, Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke. De film is van Vlaams productiehuis De Mensen voor Netflix, in samenwerking met Gardner and Domm en Gallop en met de steun van Screen Flanders en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Dit zijn ook de makers van Undercover – waar je hier alles over leest!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 december 2022 /