Weekend aan Zee vanavond op VTM

Weekend aan Zee is vanavond om 22.35 uur te zien op VTM. Met in de cast Eline Kuppens, Maaike Neuville, Marieke Dilles, Ellen Schoeters, Kevin Janssens, Michael Pas en Ingrid De Vos. Deze film van Ilse Somers is wat mij betreft een goede keuze als je niet kunt slapen en een liefhebber bent van vrouwenfilms.

Heb je ‘m gemist op tv? Hij is voordelig op dvd verkrijgbaar.

Verhaal Weekend aan Zee

Vier vriendinnen gaan samen op jaarlijks reünieweekend naar zee, naar het huis waar ze als tieners hun zomers doorbrachten. Elk hebben ze hun eigen geheimen, perikelen en bekommernissen, maar ze hebben één gezamenlijk motto: mannen zijn niet toegelaten. Toch lijkt niet iedereen zich daaraan te kunnen houden. Een teveel aan testosteron dreigt dus al gauw roet in het eten te strooien…

Cast Weekend aan Zee met tal van bekende acteurs en actrices

Eline Kuppens, Maaike Neuville, Ellen Schoeters en Marieke Dilles vertolken de vrouwelijke rollen. De mannen die hun plannen in de war sturen zijn Michaël Pas, Stefaan Degand, Matteo Simoni, Kevin Janssens en Thomas Ryckewaert. Ook Gunther Lesage en Ingrid De Vos zien we in deze film. Stuk voor stuk acteurs en actrices dus in de cast van Weekend aan Zee waar wij op VlaamsKijken al regelmatig over hebben geschreven. Ze hebben in de afgelopen acht jaar (de film was tenslotte vanaf 25 april 2012 in de bioscoop te zien).

Maaike Neuville

Wat mij betreft is Maaike Neuville dé Vlaamse actrice van dit moment. Je zag haar natuurlijk als jurylid in De Twaalf. Ze werd gegijzeld in De Dag. En waar ik het meest nieuwsgierig naar ben: ze speelt samen met Halina Reijn en Carice van Houten de hoofdrol in de tv-serie Red Light. De eerste beelden van deze serie – die naar verwachting begin 2021 te zien is op BNNVARA en VTM – zijn toevallig deze week uitgebracht. Heb jij ze al gezien? Niet? Bekijk hier dan de eerste beelden van Red Light met Maaike Neuville. Verder zag je haar recent nog in de films Yummy en All of Us. Voor wie al wat langer Vlaamse series volgt, kan haar ook kennen uit Katarakt, Van Vlees en Bloed, De Rodenburgs én – de serie die iedereen eens gezien moet hebben – Clan.

Eline Kuppens

Heb jij recent het eerste seizoen van De Bunker weer gezien op VTM? Dan is Eline Kuppens voor jou geen onbekende actrice meer. In deze serie is ze te zien als Cloé De Meester. Je zag haar in het tweede seizoen van Callboys in de eerste aflevering als Britt. Verder speelde ze mee in films als Los Flamencos, Quixote’s Island, Zot van A. en Linkeroever.

Marieke Dilles

Marieke Dilles is zo’n actrice die je – wat mij betreft – veel te weinig op tv ziet. De Nederlandse kijkers kunnen haar kennen uit Flikken Maastricht waar ze op dit moment de rol van Lies Dewulf speelt. Dat is niet haar eerste rol in een Nederlandse productie. Je zag haar bijvoorbeeld ook als journaliste in Ventoux. Ik leerde haar kennen in de geweldige reeks Vermist. Ze speelde vier jaar lang de rol van Eva Meyer. Daarnaast was ze te zien in series als De smaak van De Keyers, De Vijfhoek, Aspe (als Linde Swaegers) en Amateurs.

Ellen Schoeters

Heb jij Crimi Clowns gevolgd? Dan kun je haar kennen als Inspecteur Willems. Verder was ze te zien in verschillende kortfilms. Ze heeft daarnaast in beide Vlaamse soaps gespeeld. In Thuis was ze acht afleveringen te zien als Laura Van Genechten. In Familie was ze langer te zien, namelijk 121 afleveringen als Carla Verbiest.

Michaël Pas

Michaël Pas is zo’n acteur die al heel wat jaartjes meedraait. Ik leerde ‘m kennen door zijn rol in Kulderzipken, maar daarvoor had hij al in heel wat producties meegespeeld. Bijvoorbeeld in de films van de deze week overleden regisseur Robbe De Hert. Hij speelde verder de rol van Stef in Team Spirit en hij was één van de hoofdrolspelers in Code 37. Maar ook in zowel Deadline 14/10 als Deadline 25/5 was hij te zien als Erwin Bulthé. Wie via Netflix of Videoland de Vlaamse serie De Ridder heeft ontdekt, kent deze acteur absoluut. Michaël Pas speelt de rol van Yves Bracke. En wist je dat hij in Undercover de rol van Gino Maldini speelde?

Kevin Janssens

In Weekend aan Zee speelt ook de populaire Vlaamse acteur Kevin Janssens mee. In Belgische films en tv-series kun je al jaren niet om deze acteur heen, maar ook internationaal breekt hij door. Deze acteur heeft vele gezichten. Zo ging hij zelfs naakt voor de Nederlands-Vlaamse film De Patrick. En ook in de Netflix-serie Undercover speelde hij een mooie rol. In het tweede seizoen Undercover gaan we hem niet meer zien; (spoiler alert) hij heeft het eerste namelijk niet overleefd. Zo verging het hem ook in Over Water (Netflix). Of wat dacht je van Revenge of Catacombe? En zo kan ik nog wel even door gaan, want Kevin Janssens heeft echt in heel veel series en films gespeeld. Waar ik zelf ontzettend benieuwd naar ben is de nieuwe VTM-serie Fair Trade.

Matteo Simoni

Heb jij De Bende van Jan de Lichte al op Netflix gezien? Of woon je in België en wacht je op Streamz? Matteo Simoni speelt Jan de Lichte. Hierin zie je wat voor geweldige acteur hij is. Een veelzijdige ook, want of hij nu de onhandige Smos uit Safety Frist is, mooiboy Devon uit Callboys speelt of een sketch speelt in Wat Als? – deze acteur weet mij in ieder geval iedere keer te overtuigen. De laatste tijd zie je hem ook veel in films, zoals Trio en binnenkort in de bioscoop met The Racer, Rookie en binnenkort starten de opnames van Zillion waarin hij Dennis Black Magic speelt.

Stefaan Degand

Over Stefaan Degand heb ik op VlaamsKijken ook al heel veel geschreven. Zo zag je hem recent nog in Het Huis en in het Canvas-programma Ontoerekeningsvatbaar. Je gaat ‘m ook zien in de Nederlands-Vlaamse Kerstfilm De Familie Claus. En waar ik ‘m zelf geweldig in vond, is Connie & Clyde. Recent zag je ‘m op tv ook nog in de film Bad Trip.

Gunther Lesage

Gunther Lesage is ook zo’n acteur die je al in tal van films en series zag. Van pastoor in Eigen Kweek tot aan de Frank in Aspe. Kijk je Videoland dan zie je hem ook in de Vlaamse serie die net is toegevoegd: Chaussée d’Amour en in het eerste seizoen van Cordon. Zelf zit ik daarnaast te wachten op De ontvoering van Phil Frisco, waarin hij Jeroen Unifood speelt.

Ingrid De Vos

Je zag Ingrid De Vos recent in Grenslanders als Madame Alice. Heb je recent De Behandeling gezien? Daar zat ze ook in. Net als in tal van andere series en films.

Ilse Somers

Voor regisseur Ilse Somers is Weekend aan Zee haar debuutfilm. Ze maakte eerder twee kortfilms (Sancta Mortale & IVF) en een tv-film (Cowboy uit Iran). Ze werkte als script consulent onder andere mee aan Eerste winst, Bo, de telenovelle Louislouise en Dief. Verder heeft ze meegeschreven aan enkele afleveringen van Witse en Olivette ’82 en Suske en Wiske: De Duisteren Diamant.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 augustus 2020 /