De Collega’s 2.0: cast en verhaal – nu op tv kijken

De Collega’s 2.0 is vanavond – zaterdag 27 augustus – om 20.30 uur te zien op VTM. Hierin zie je naast Steve Geerts, Veerle Dobbelaere en Ben Segers, ook de helaas te vroeg overleden Johny Voners. Geen tijd om vanavond te kijken? Aansluitend is-ie ook via VTM GO te zien.

Dit bericht verscheen op 8 mei 2020 voor het eerst op VlaamsKijken; nu De Collega’s 2.0 op 27 augustus 2022 opnieuw op tv wordt uitgezonden is het tijd voor een update met uitgebreide informatie over cast en verhaal.

Verhaal De Collega’s 2.0

In De Collega’s 2.0 – een film van Jan Verheyen –  krijgen de collega’s een nieuw diensthoofd, die een frisse wind door de groep wil laten waaien. Het is tijd om het groepsgevoel aan te wakkeren. Tijd dus om op teambuilding-weekend te gaan.

De Collega’s 2.0 cast

Steve Geerts speelt de rol van het nieuwe diensthoofd Alexander. Ben Segers – fervent verzamelaar van de oorspronkelijke Collega’s-reeks – neemt de rol van Freek Van Praet op zich (dit was het personage van Jean De Pesser in de originele serie). Veerle Dobbelaere is de directrice. Ikram Aoulad haar directiesecretaresse. Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Loes Swaenenpoel zijn de verschillende dossierbeheerders. Steph Goossens is de logistieke medewerker van het bedrijf.

Acteurs en actrices

Nieuwsgierig naar wat de acteurs en actrices uit De Collega’s 2.0 cast anno 2022 doen? Tijd voor een overzicht.

  • Steve Geerts maakt indruk in Mijn Sechtste Beste Vriendin (het nieuwe seizoen komt er in september 2022 aan). Recent zag je ‘m nog in Hidden Assets en de film Bittersweet Sixteen. Daarnaast zag je hem in de hoofdrol in een film als Allemaal Familie. Daarnaast kun je vanaf 4 september kijken naar de nieuwe tv-serie Chantal, waarin hij de rol van Bart Storms voor zijn rekening neemt. Maar één van mijn favoriete series met Steve Geerts blijft toch Altijd Prijs.
  • Ben Segers is een ontzettend veelzijdige acteur. Dat heeft hij recent wel bewezen met zijn hoofdrol in Dealer. Wat een film! Je kent deze acteur ook als Dick Raymaeckers uit De zonen van Van As (waar nu een film van komt), als Peter uit #hetisingewikkeld en van de serie Auwch_ met Axel Daeseleire. Wat dacht je verder van films als Safety FirstBad Trip en Café Derby? In Nederland was hij nog op tv in Grensoverschrijdend
  • Veerle Dobbelaere is de laatste jaren vooral actief als coach; ze schreef het boek Ademruimte. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Klem met Nasrdin Dchar en vele jaren geleden in Windkracht 10.
  • Eva van der Gucht werkt momenteel aan De Familie Claus 3 en het derde seizoen van Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook OogappelsDen Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet. De nieuwe seizoenen van Oogappels en Mijn Slechtste Beste Vriendin komen er in ieder geval al in september 2022 aan.
  • Tatyana Beloy leerden we kennen in Spring, maar inmiddels is ze vooral actief als onderneemster. Haar laatste grote rol was dan ook die van Farah in Gent West. Wist je dat ze inmiddels ook verschillende boeken heeft geschreven?
  • Mathijs F. Scheepers kennen velen waarschijnlijk als acteur (wat zag je hem in Black-out opeens in een andere rol, maar denk bijvoorbeeld ook aan Zuidflank). Maar hij heeft veel meer in zijn mars. Dat ontdekte we meteen toen corona zijn intrede deed en de theaters moesten sluiten. Hij ontwikkelde samen met Korneel Hamers WhatsApp theater. Wat heb ik genoten van de verschillende voorstellingen als Imke, #Thomize en Emmi en Leo (Part 2). Wist je dat hij recent ook een kinderboek heeft geschreven: De laatste ijsbeer. En niet te vergeten hij regisseert ook; zo kon je kijken naar The art of lying.
  • Mathias Vergels is al sinds 2012 te zien als Lowie Bomans in Thuis. Hij brak door met Bo en te zien Allez, Eddy en Noordzee, Texas. Inmiddels is hij ook ontzettend druk met zijn muziek. Zo maakte hij het album Waar is Mathi? en zagen we hem als Papegaai in The Masked Singer.  
  • Jurgen Delnaet blijft voor mij toch dé acteur uit Marsman. Maar je zag hem recent ook in een geweldige rol in Een Goed Jaar. Andere aanraders zijn Amigo’s, Dode Hoek en ook van Aanrijding in Moscou heb ik genoten. Momenteel werkt hij aan J’aime la Vie van Mathias Sercu.
  • Loes Swaenenpoel was nog in de kortfilm Kom Hier te zien.
  • Steph Goossens was jarenlang in Thuis te zien als Cois Pelkmans.

Oorspronkelijke cast

De tv-serie De Collega’s was eind jaren zeventig, begin jaren tachtig op tv te zien. In totaal zijn er 37 afleveringen gemaakt, verdeeld over drie seizoenen. Veel van de oorspronkelijke collega’s zijn ook in deze nieuwe film te zien. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Makers

Sam Fierens en Mathias Pagineer hebben het scenario geschreven van deze komische film. Jan Verheyen verzorgde de regie.

De Collega’s 2.0 kijken

Wil je De Collega’s 2.0 kijken, dan kan dit zaterdag 27 augustus om 20.30 uur op VTM en aansluitend op VTM Go. De film is daarnaast ook op Streamz te vinden. Je kunt deze film ook nog steeds op dvd kopen.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2022 /