Eenmaal Andermaal seizoen 2 met Vermeire en Daeseleire

Eenmaal Andermaal seizoen 2 met Jacques Vermeire en Axel Daeseleire is sinds donderdag 2 februari wekelijks om 20.35 uur te kijken bij VTM en VTM GO. Ontdek hier alles over Eenmaal Andermaal seizoen 2 en de bekende deelnemers, waarmee Jacques Vermeire en Axel Daeseleire rommel- en brocantemarkten, vintagewinkels en antiquairs afstruinen. Wie spot pronkstukken en kan die vervolgens met zoveel mogelijk winst verkopen én zo uiteindelijk een mooi bedrag voor het goede doel JEZ! in te zamelen.

Eenmaal Andermaal seizoen 2

Eenmaal Andermaal seizoen 2 dat betekent dat heel wat BV’s (lees snel verder en ontdek welke bekende deelnemers meedoen) hun neus voor antiek en curiosa boven halen. Ze zoeken samen met Axel Daeseleire en Jacques Vermeire hebbedingen op rommel- en brocantemarkten, in vintage winkels en bij antiquairs om nadien te pimpen en met zoveel mogelijk winst te verkopen. De één slaagt daar al beter in dan de ander. Maar geen nood: elk van hen krijgt begeleiding van ervaren rot Axel Daeseleire of Jacques Vermeire. En voor die twee staat er meer op het spel: vorig jaar won Axel Daeseleire de Eenmaal Andermaal-trofee, dit jaar gaat Jacques Vermeire voor revanche!

Jaques Vermeire

Jacques Vermeire vertelt: “Revanche, dat is misschien geen mooi woord. Maar noteer maar: ik ben uit op revanche. Dit gaat mij geen tweede keer overkomen. Dit is voor mij niet zomaar een spelletje: leuke ontdekkingen en ik gaan hand in hand. Ik heb dus echt wel het gevoel dat ik iets te bewijzen heb in dit tweede seizoen. Ik vind Axel een hele toffe mens, maar nu is het toch even hard tegen hard (lacht).” Wist je dat je nu ook kunt kijken naar de realityserie van Jacques Vermeires: De Vermeires.

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire die we recent met Erfgenaam Gezocht seizoen 2 op tv zagen vertelt het volgende over Eenmaal Andermaal seizoen 2. “Oefening baart kunst, zeggen ze. Wel, ik mag hopen dat dat in mijn geval letterlijk te nemen is. Ook dit seizoen heb ik weer een aantal pàrels ontdekt én er zitten wel een aantal “speciallekes” tussen! Ik kan je garanderen: zelfs zij die nog nooit een antiekzaak, museum of wat ook zijn binnengestapt, zullen de spanning die er op zo’n veiling hangt, door het scherm voelen.” Op dit moment is Axel Daeseleire ook te zien in Fair Trade seizoen 2.

Deelnemers Eenmaal Andermaal seizoen 2

Wie de bekende deelnemers in Eenmaal Andermaal seizoen 2 zijn? Denk aan Koen Wauters, Francesco Planckaert, Natalia, Margriet Hermans, Jamie-Lee Six, Barbara Sarafian en Herman Verbruggen. Maar ook aan Sieg De Doncker, Kürt Rogiers, Andy Peelman, Celine Van Ouytsel, Julie Vermeire, Sergio Quisquater en Davy Parmentier. En vergeet niet Sven De Ridder en William Boeva.

(Via de linkjes ontdek je nog meer over de deelnemers aan Eenmaal Andermaal seizoen 2 en onderaan het artikel lees je meer over de aflevering.)

Eenmaal Andermaal

Met een startkapitaal van 750 euro en in een tijdspanne van drie uur, moeten Jacques Vermeire en Axel Daeseleire samen met de BV’s op zoek naar drie objecten waarin ze het meeste potentieel zien. Nu eens op de brocanterie in De Haan, dan weer in een vintage winkel op het Antwerpse Zuid. Als je verder leest, dan ontdek je welke plekken er gedurende het tweede seizoen van Eenmaal Andermaal worden bezocht.

Noortje en Ansje Cools

Gewapend met hun op de kop getikte goederen, trekken Axel en Jacques daarna naar het atelier van Noortje en Ansje Cools. Daar gebruiken de zussen hun gouden handen om de items – samen met de BV’s – tot in de puntjes te restaureren.

Veilinghuis Loeckx, Gent

En dan is het erop of eronder: in het Gentse veilinghuis Loeckx worden de gepimpte objecten voor het hoogste bod verkocht door veilingmeester Peter Loeckx en zijn zoon Natan (die je ook kent uit het programma Het hoogste bod). Wie op het einde van de reeks de grootste winst maakt, kroont zichzelf tot de winnaar. Kan Jacques Vermeire – in het echte leven een verwoed verzamelaar – de puntjes op de ‘i’ zetten en dit seizoen met de trofee aan de haal gaan? Of heeft de overwinning Axel Daeseleire nog meer vertrouwen gegeven waardoor hij naast zijn brede kunstkennis, nog harder dan ooit op zijn gut feeling durft af te gaan? 

Winnaar seizoen 2 Eenmaal Andermaal

Axel Daeseleire maakt enorme winst met tekenfilmfiguur Popeye en wint voor de tweede keer op rij Eenmaal Andermaal. Het verschil in eindwinst was niet groot. Jacques Vermeire behaalde 3270 euro en Axel Daeseleire 3855,- euro. Het beeld van de bekende tekenfilmfiguur Popeye hielp Axel mee aan de eindoverwinning. Hij kon het verkopen met enorme winst. Geen revanche dus voor Jacques, want Axel gaat voor de tweede keer op rij met de trofee naar huis. Axel Daeseleire: “Die gaat heel mooi staan naast die andere op mijn kast. Dat is wel twee keer op uwe snuit hé vriend. (…)” Ja, maar als collectioneur ga ik misschien wel eentje kopen van u. Je hebt het verdiend”, aldus Jacques Vermeire.

Goede doel Eenmaal Andermaal: JEZ

Na de veiling bleef er in totaal 7125 euro over. Dit bedrag gaat integraal naar JEZ!, de grootste goededoelenactie voor én door jongeren waaronder VTM, Qmusic, HLN en Belfius hun schouders zetten. Naast jongeren een stem en een gezicht geven, haalt JEZ! immers ook geld op voor 200 organisaties die zich inzetten voor jongeren in Vlaanderen en Brussel.

Eenmaal Andermaal kijken

Wil je Eenmaal Andermaal kijken, dan kan dit iedere donderdagavond (vanaf 2 februari) om 20.35 uur op VTM en VTM GO. Wil je dit programma vanuit Nederland kijken, dan kan dit via VTM GO. Loop je tegen de landbeperking op, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet om dit te omzeilen.

Ontdek hier meer over de afleveringen van het tweede seizoen Eenmaal Andermaal en de bekende deelnemers.

Aflevering 8:

Sven De Ridder en William Boeva

Acht weken lang zochten ze samen met enkele bekende partners in crime naar unieke parels op antiekmarkten en brocantewinkels over heel Vlaanderen om de vondsten daarna met – dat was toch het doel – meerwaarde te verkopen. De ultieme battle wordt uitgevochten in de grote beurshal in het Waalse Ciney. Axel Daeseleire mag rekenen op de hulp van Sven De Ridder en Jacques Vermeire op die van William Boeva. De heren krijgen dubbel zoveel budget, maar moeten wel een extra object scoren én dat binnen dezelfde tijd. Het besef dringt maar al te goed door: het is erop of eronder.

Van Popeye tot flamingo’s

Axel Daeseleire en Sven De Ridder kunnen al snel een beeld van de bekende tekenfilmfiguur Popeye en een antiek schilderij op de kop tikken. Hun speurtocht lijkt daarbij erg vlot te verlopen tot ze het niet eens zijn over een bende knalroze en oranje flamingo’s. “Ik vind het alleen tof als we ze allemaal kunnen meenemen”, zegt Sven. “Nee dat is te veel. Wat is er mis met een koppeltje?”, antwoordt Axel. Komen de heren tot een compromis? Intussen tikt de klok genadeloos verder…

Antieke Apollo raket

Bij het ander duo daarentegen slaagt William er steeds in Jacques te overtuigen. Ze scoren een antieke Apollo raket. “Ça c’est le chef ici”, lacht Jacques. William steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en doet een vreugdedansje. Schiet de raket Jacques’ winst naar ongekende hoogtes of crasht ze?

Finale Eenmaal Andermaal seizoen 2

En dan is het moment van de waarheid aangebroken: de finale veiling. Tweede keer, goede keer voor Jacques? Of gaat Axel net zoals in het eerste seizoen met de trofee lopen? De totale opbrengst van de veiling gaat naar JEZ!, het gloednieuwe jongerencollectief waaronder VTM, Qmusic, HLN en Belfius hun schouders zetten. Naast jongeren een stem en een gezicht geven, haalt JEZ! ook geld op voor 200 organisaties die zich inzetten voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. 

Aflevering 7:

Barbara Sarafian en Herman Verbruggen

Jacques Vermeire en Axel Daeseleire trekken in aflevering 7 van Eenmaal Andermaal seizoen 2 naar de antiekmarkten en brocantewinkels van Antwerpen. Beide heren kunnen rekenen op de hulp van twee gemotiveerde verzamelaars. Barbara Sarafian vervoegt het team van Axel en is grootgebracht in het antiekwereldje, ze is een grote fan van art deco. Jacques mag op stap met Herman Verbruggen, een echte kampioen, óók in het verzamelen. “Ik kan moeilijk afstand doen van dingen. Zo heb ik nog alle scenario’s van F.C. De Kampioenen sinds ik begon”, klinkt het bij Herman Verbruggen. “Ik vind het zonde om ze weg te gooien.”

Antieke dildo

Axel Daeseleire en Barbara Sarafian stoten meteen op een wel heel apart voorwerp: een antieke dildo uit de jaren dertig. Al is Barbara er steevast van overtuigd dat het een fluit is… “Misschien is het lang geleden dat je er nog één hebt gezien, maar het lijkt nogal op een mannelijk lid”, lacht Axel. Barbara is iets té enthousiast en slaagt er al snel in het object stuk te maken. “Oei, je ziet het. Ik kan daar niet mee overweg hé”, lacht ze. 

Vals muziekinstrument

Herman heeft het zo niet voor erotisch getinte voorwerpen, wel voor muziekinstrumenten. Hij wordt verliefd op een antieke trompet uit 1885. Althans zo benoemen ze het bij VTM in het persbericht. Maar als we de foto zo zien, dan is het geen trompet maar een bugel. Nog voor Jacques het instrument goed en wel kan bekijken, is Herman het al aan het uitproberen. Ondanks de valse noten, wil hij het toch een kans geven op de veiling. Wagen Barbara en Axel zich aan de veiling met een antieke dildo? En kunnen Herman en Jacques scoren met hun vals klinkende bugel?

Aflevering 6:

Julie Vermeire en Sergio Quisquater

“Ik heb een toppertje mee, het zou kunnen dat je ze al eens gezien hebt. (…) Het is een schone madam. Ze presenteert en danst niet alleen, de liefde voor brocante en kunst heeft ze van thuis meegekregen”, aldus Axel Daeseleire. Jacques Vermeire weet niet meteen over wie Axel het heeft tot zijn dochter opeens voor zijn neus staat. Samen met Axel zal Julie Vermeire het tegen haar vader opnemen. Die kan rekenen op de hulp én de mopjes van Sergio Quisquater. 

Rommelmarkt en antiekwinkels in Mechelen

The game is on, beide duo’s trekken naar de rommelmarkten en antiekwinkels van Mechelen. Julie en Axel hebben een coole move bedacht voor hun gehaaide techniek, maar brengt die ook geluk? Ze stoten op een kleurrijke paravent, een kamerscherm, uit de 19de eeuw en Julie is meteen verkocht. “Ik heb het wel voor ‘wauw-pieces'”, zegt ze. Het object ligt wel ver boven hun budget. Slagen ze erin wat van de prijs af te pingelen? Bij Jacques en Sergio springen meteen enkele Chinese vazen in het oog, maar ook de prijs mag er wezen. Hun onderhandelingen kennen weinig succes tot Sergio z’n moppenboekje bovenhaalt…

Aflevering 5:

Natalia & Davy Parmentier

De competitieve tweetallen trekken in aflevering 5 van Eenmaal Andermaal naar de oudste stad van België en dé internationale hotspot voor antiek: Tongeren. Axel Daeseleire kan rekenen op het enthousiasme van showbeest Natalia en creatief directeur van VTM, Davy Parmentier, mag mee op jacht met Jacques Vermeire. 

Pikante beeldjes

Natalia en Axel stoten op twee stenen beelden met een wel heel speciaal verhaal. De eigenaar wil ze enkel verkopen als koppel, maar dat ziet het duo niet zitten. “Ik vind dat ze weinig met mekaar te maken hebben”, verklaart Axel. “Ze beelden nochtans hetzelfde uit. Had u dat nog niet gezien?”, vraagt de eigenaar. Tot grote verbazing van Axel en Natalia wordt er in beide beelden oraal bevredigd. Dat hadden ze even niet zien aankomen…

E.T.

Na enkele minuten valt Davy’s oog al op een schattige E.T., al kan het kostenplaatje tellen… Jacques is niet meteen overtuigd dus ze snuisteren verder. Even later tikt het duo een gouden fotokader op de kop voor slechts 20 euro. Om het commercieel wat aantrekkelijker te maken, willen ze er graag een oude foto insteken. Davy stelt een kiekje van de Britse Queen Elizabeth voor: “Ik denk dat dat nu heel veel waard gaat zijn.”

Koen Wauters en Margriet Hermans

Twee amusante duo’s gaan in aflevering 4 van Eenmaal Andermaal op zoek naar unieke objecten in de antiek- en brocantewinkels van Kortrijk en Pottelberg. Jacques Vermeire wordt vergezeld door Margriet Hermans die zelf van ‘des pièces uniques’ houdt. Axel Daeseleire kan rekenen op de hulp van Koen Wauters die naar eigen zeggen ‘enkel honden’”’ verzamelt. Al snel echter, krijgt Koen de smaak flink te pakken wanneer hij op het punt staat een gouden zaak te doen met een vintage botsauto.

Paspop

De zoektocht is nog maar net begonnen of Jacques en Margriet hebben al prijs. Ze kopen een elegante paspop voor slechts 10 euro. Margriet was ‘so in love’ dat ze het zelfs kocht alvorens met Jacques te overleggen. “Ah, ik dacht dat ik dat mocht”, klinkt het bij Margriet. “Nee, dat moet in overleg. Maar bon, je hebt een goede koop gedaan”, lacht Jacques.

Botsauto

Voor Axel en Koen start het avontuur minder vlekkeloos. Ze stoten op een stoere botsauto uit de jaren ‘70, maar de vraagprijs ligt ver boven hun budget en de verkoper wil niets van de prijs afdoen. De heren snuisteren verder, maar zien geen enkel object dat de botsauto kan evenaren. Ze besluiten opnieuw te onderhandelen met de verkoper, en dat blijkt achteraf een zeer goede zet. De botsauto wordt immers verkocht met een enorme meerwaarde. 

Aflevering 3:

Kürt Rogiers & Sieg De Doncker

In de derde afleveringen gaat de grote antiekstrijd tussen Axel Daeseleire en Jacques Vermeire verder. Kürt Rogiers vormt een duo met Jacques en neemt het op tegen zijn Familie-rivaal Sieg De Doncker die het team van Axel vervoegt. Beide duo’s trekken naar de rommelmarkten en antiekwinkels van Brussel maar het belooft een bewogen dag te worden wanneer het ernaar uitziet dat Kürt opgelicht wordt. En Axel? Die zit met een vestimentair probleem.

Sylvester & Tweety

Voor Axel en Sieg De Doncker begint de zoektocht met succes. Ze worden instant verliefd op een beeld van Sylvester & Tweety van de jaren zeventig en kopen het aan een lage prijs. Maar tijdens het zoeken naar een volgend object gaat het even mis. Axel bukt zich om enkele schilderijen te bekijken en plots scheurt zijn broek. Zo kan hij niet verder snuisteren en dus schuimen ze de rommelmarkt af voor een nieuw exemplaar.

Roy Lichtenstein

Intussen kunnen Jacques en Kürt een schilderij van de bekende popartkunstenaar Roy Lichtenstein op de kop tikken. Ze krijgen er een certificaat bij en dromen al dat ze hiermee de jackpot zullen winnen. Tijdens het restaureren twijfelt Ansje echter aan de echtheid van het schilderij, volgens haar is het een print. Kürt is helemaal van zijn melk. Werd het duo opgelicht door de vorige eigenaar van het werk en betekent dit een gigantisch verlies?

Aflevering 2:

Andy Peelman & Celine Van Ouytsel

In de tweede aflevering van Eenmaal Andermaal schuimen twee hypercompetitieve duo’s de rommelmarkten en antiekwinkels af in Luik. Axel Daeseleire wordt vergezeld door Andy Peelman, die zelf ooit schilderijen van Rembrandt, Picasso en Warhol kocht, maar er naar eigen zeggen ‘de ballen’ van kent. Jacques Vermeire kan rekenen op the beauty and the brains van ex-Miss België Celine Van Ouytsel. 

Michaël Nicolaï

Jacques en Celine slagen er al snel in twee objecten op de kop te tikken, Axel en Andy daarentegen hebben na twee uur nog steeds niets gevonden. Het angstzweet breekt hen uit, het wordt een race tegen de klok. Plots stoten ze op een gigantisch schilderij van de moderne kunstenaar en street artist Michaël Nicolaï. Tijdens het onderhandelen, houdt Axel Daeseleire zich verdacht stil. Eens buiten echter, springt hij een gat in de lucht: “Dees is ne topper he fucker! Weet gij wat dat is?!”

Sierlijk schilderij

Intussen krijgt ook Celine Van Ouytsel iets in het vizier. Ze wordt verliefd op een klein, sierlijk schilderij met een gouden kader. Ze kan wat van de prijs afpingelen dus vaderfiguur Jacques Vermeire stemt in. Kunnen ze Axel en Andy hiermee de loef afsteken?

Aflevering 1:

Francesco Planckaert & Jamie-Lee Six

Francesco Planckaert en Jamie-Lee Six zijn de eerste deelnemers aan het tweede seizoen van Eenmaal Andermaal. Jacques Vermeire vormt een duo met Francesco Planckaert, zelf verzamelaar van zowat àlles, en Axel Daeseleire kan rekenen op het jonge enthousiasme van Jamie-Lee Six. 

Schepenvestje Bal Rat Mort

Hun zoektocht begint op een brocantemarkt in De Haan. Na amper vijf minuten kunnen Axel en Jamie-Lee hun eerste object al op de kop tikken. Jacques speelt een overenthousiaste Francesco dan weer meteen kwijt op de markt. Nadien zetten de duo’s hun zoektocht verder in de antiekwinkels van Oostende. In De Zoeten Inval wordt Jamie-Lee Six verliefd op een vestje met schelpen van het bekende Oostendse Bal Rat Mort. Ook Axel vindt het ‘iel bijzonder’. Maar hoeveel moeten ze dokken voor zo’n speciale vondst? 

Stoommachine Mamod

Francesco Planckaert lijkt wel geboren voor het vak. In een antiekwinkel valt zijn oog op een miniatuur stoommachine van Mamod die ergens verstopt staat en niet eens te koop is. “Dit is écht mijn ding. Als m’n kleinste dit moest zien hé”, klinkt het. “Ik kan er niet aan doen, ik ben er verliefd op.” Jacques vertrouwt erop, maar als ze hiermee willen scoren, zullen ze de machine wel eerst aan de praat moeten krijgen. Dat probeert Francesco eigenhandig, want waar hij gaat, gaat ook zijn gereedschapskist. Lukt het hem de oude stoommachine weer te laten rijden?

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 maart 2023 /