Ontdek alles over (cast) The art of lying van Mathijs F. Scheepers

De kortfilm The art of lying van Mathijs F. Scheepers is vanavond – zaterdag 13 november – om 23.45 uur te kijken op Canvas. De cast van The art of lying liegt er in ieder geval niet om. Zo zien we Bruno Vanden Broecke, Evelien Bosmans en Frank Vercruyssen.

The art of lying

The art of lying van Mathijs F. Scheepers draait om een stel. Dit koppel (Bruno Vanden Broecke en Evelien Bosmans) heeft financiële problemen en besluit daarom om hun eigen auto te stelen. De verzekeringsagent (Frank Vercruyssen) laat zich niet zomaar om de tuin leiden.

Mathijs F. Scheepers schreef het verhaal en deed de regie. Juliette Van Dormael is de DoP en Nico Leunen en Alice Godart de editors. Hans Everaert van Menuetto is producent.

Cast The art of lying

De cast van The art of lying bestaat uit drie geweldige Vlaamse acteurs, namelijk Bruno Vanden Broecke, Frank Vercruyssen en Evelien Bosmans.

  • Evelien Bosmans: We zagen Evelien Bosmans recent natuurlijk in de hilarische serie F*** you very, very much en tijdens Halloween in de herhaling van Welp. Toen zei ik het al: geef deze vrouw meer rollen. Ik genoot ook ontzettend van haar in Chaussee d’Amour en als ik haar IMDB zo spot, heb ik nog heel wat andere oudere series en films in te halen.
  • Bruno Vanden Broecke: Wat mij betreft is Bruno Vanden Broecke een echte kameleon; hij kan iedere rol spelen. Van Het Eiland (Sammy Tanghe) tot aan Safety First (Dirk Porrez) en op dit moment Benoit Van Gelderhode in De Bende van Jan de Lichte – het zijn maar een paar voorbeelden van waar je hem van kunt kennen. Op VlaamsKijken heb ik al veelvuldig over Bruno Vanden Broecke geschreven; klik op zijn naam en ontdek het. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe Nederlandse film (R)Evolutie, waarin hij naast o.a. Angela Schijf de hoofdrol speelt.
  • Frank Vercruyssen: Recent zag je Frank Vercruyssen als commissaris in beide seizoen van Over Water. Maar hij heeft ook al heel wat andere series op zijn naam staan, zoals Amateurs, Koning van de Wereld en Manneken Pis, waarmee hij de Plateauprijs voor Beste Belgische acteur won. Op dit moment werkt hij aan de nieuwe Vlaamse film Zillion.

Mathijs F. Scheepers

Mathijs F. Scheepers kennen velen waarschijnlijk als acteur. Maar hij heeft veel meer in zijn mars. Dat ontdekte we meteen toen corona zijn intrede deed en de theaters moesten sluiten. Hij ontwikkelde samen met Korneel Hamers WhatsApp theater. Wat heb ik genoten van de verschillende voorstellingen als Imke, #Thomize en Emmi en Leo (Part 2). Wist je dat hij recent ook een kinderboek heeft geschreven: De laatste ijsbeer.

Wist je dat Mathijs F. Scheepers ook de eerste was die we interviewde voor de rubriek #KijkVlaams. (Waar weer nieuwe interviews voor aankomen… Als je dat niet wil missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief).

Vlaamse kortfilms

De afgelopen weken kon je al tal van interessante Vlaamse kortfilms kijken op Canvas. Over alle films schreven we. Klik op de naam en ontdek meer over verhaal en cast. We kunnen nog niet verder in de gids kijken, maar als er nog meer Vlaamse kortfilms worden uitgezonden, dan delen we ze natuurlijk ook hier op de site en de bijbehorende social media (zoals onze fanatieke Facebook-groep).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 november 2021 /