Alles over (cast) nieuwe Nachtwacht film: De dag van de Bloedmaan

Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan draait vanaf vandaag – woensdag 15 december – in de bioscoop. Dit is inmiddels de derde Nachtwacht-film na De Poort der Zielen en Het Duistere Hart. Ontdek in dit artikel alles over de cast van Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan met natuurlijk Louis Thyssen, Giovanni Kemper en Céline Verbeeck, maar ook Nora Gharib, Guga Baùl, Begir Memeti en vele andere bekende gezichten.

Nieuwe Nachtwacht film

“Lieve Nachtwachters! We hebben heel goed nieuws: er komt een nieuwe film! Na onze eerste film De Poort der Zielen en tweede film Het Duistere Hart, waar jullie massaal naar gekeken hebben, volgt nu… De dag van de Bloedmaan! Ditmaal komen wij terecht in het rijk der weerwolven. Superspannend wordt dat! Jullie zullen nog wel eventjes geduld moeten hebben, want de film komt dit najaar in de bioscoop. Tot die tijd… Ad inferos Nachtwachters!”, aldus de drie enthousiaste hoofdrolspelers Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko).

Hebben jullie het complete aanbod aan Nachtwacht-producten in de Studio 100-webshop al gespot? Verschillende producten zijn met een flinke korting te koop.

De dag van de Bloedmaan

In de derde Nachtwacht-film – De dag van de Bloedmaan – staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko belanden in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Maar er wordt tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster. Maar is dat monster ook onverslaanbaar voor de Nachtwacht? 

Cast Nachtwacht

De cast van Nachtwacht wordt gevormd door Louis Thyssen (Vladimir), Céline Verbeeck (Keelin) en Giovanni Kemper (Wilko). Hoe groot de rol van Céline Verbeeck in deze film is, is nog wel eventjes de vraag. Ze heeft namelijk aangekondigd dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn, maar Céline Verbeeck zal waarschijnlijk geen te gekke stunts voor haar rekening nemen. Naast Giovanni Kemper, Celine Verbeeck en Louis Thyssen bestaat de cast van de Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan uit Nora Gharib, Guga Baùl, Begir Memeti, Luna Van Avermaet, Gregory Van Damme, Immanuel Lemmens, Peter Van de Velde, Brigitte Heitzer,  Saartje Vandendriessche en Sven De Ridder.

Nora Gharib en Guga Baùl

Nu de opnames gestart zijn, is ook bekend geworden wie de rollen van Rhea, Bardal en Lupino voor hun rekening nemen. Nora Gharib, Guga Baùl en Begir Memeti spelen deze rollen. Op onze Instagram-pagina kun je de eerste foto’s alvast bekijken. Blijf ons daar volgen, zodat je – als we meer beeldmateriaal hebben – dit hier ook kunt spotten. Nora Gharib en Gio Kemper zijn geen onbekenden voor elkaar. Je zag ze recent samen op tv. Gio Kemper was de duiker in The Masked Singer en Nora Gharib de spuikerspin.

Acteurs en actrices in Nachtwacht – De dag van de Bloedmaan

Maar de cast van Nachtwacht – De dag van de Bloedmaan telt nog meer bekende namen. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje, want veel van de acteurs en actrices uit de cast ken je uit andere Vlaamse films en series (waarover we op VlaamsKijken natuurlijk al hebben geschreven).

 • Wilko: Giovanni Kemper was in Nederland ook te zien in Goede tijden, slechte tijden. Hij speelde Quintis ‘Q’ Bouwhuis en was in 2018-2019 dertig afleveringen te zien.
 • Keelin: Celine Verbeeck debuteerde als Wiske in de film Suske en Wiske: De Duistere diamant. Ze speelde daarna tal van gastrollen, zoals in Vossenstreken. En wist je dat ze op Instagram sprookjes heeft voorgelezen?
 • Vladimir: Louis Thyssen maakte zijn debuut op tv in de Samson en Gert Kerstschow. Hij is de zoon van acteur Peter Thyssen, die je dan weer kent uit De zonen van Van As.
 • Rhea: Nora Gharib zag je voor het eerst op het witte doek in de film Patser, maar recent speelde ze ook één van de hoofdrollen in Black-out. Over deze rol en haar optreden in The Masked Singer heb ik haar geïnterviewd. Lees hier: KijkVlaams met Nora Gharib. Op dit moment is zij één van de deelnemers aan Dancing with the Stars. In 2022 speelt ze eveneens de hoofdrol in Zeppos Het Mercatorspoor.
 • Bardal: Guga Baùl is dé meester van de stemmetjes. Je zag hem als Jim in Galaxy Park, daarnaast ken je hem van Tegen De Sterren Op en (opvolger) RIP 2020. Guga Baùl is samen met actrice Tine Embrechts. Samen presenteren ze Goed Verlof.
 • Lupino: Begir Memeti zag je in het tweede seizoen van Undercover. En je kent hem als Faroud Kir uit Familie (waarin hij bijna tweehonderd afleveringen te zien was). In Vossenstreken zagen we hem als Steven.
 • Sacha: Luna Van Avermaet was ook te zien in de eerdere Nachtwacht-films en de tv-serie, zoals in het vijfde Nachtwacht seizoen.
 • Quil: Gregory Van Damme die je leerde kennen als Gringo in Amika, zal in De dag van de Bloedmaan te zien zijn als Quil.
 • Romulus: Immanuel Lemmens speelde 166 afleveringen de rol van Oswald in Galaxy Park. Een paar jaar geleden zag je hem in Nederland op tv in De Zaak Menten.
 • Cooper: Peter Van De Velde zag je recent in Fair Trade (VTM). Hij is bekend van Salamander en de musicals 40-45 en Daens. En niet te vergeten als Piet Piraat.
 • Helena: Brigitte Heitzer werd in Nederland bekend door haar deelname aan Op zoek naar Evita (de voorloper van Op zoek naar Maria). Sinds 2017 is ze ook te zien in de Nachtwacht-films en serie.
 • Vega: Sven De Ridder is één van die Vlaamse acteurs waar we al ontzettend veel over hebben geschreven. Hij is op dit moment veel in de bioscoop te zien. Zo ook in Red Sandra.
 • Zavera: de rol van Zavera wordt gespeeld door Saartje Vandendriessche. Je zag haar recent nog in het programma Saar in het bos.

Ketnet en Studio 100

De film is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD). Vanaf 15 december 2021 draait De dag van de Bloedmaan in de bioscoop.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 maart 2021 /