Red Sandra met in cast Sven De Ridder en Darya Gantura kijken

De film Red Sandra met in de cast onder andere Sven De Ridder en Darya Gantura is vandaag – zondag 3 september 2023 – om 20.35 uur te kijken op VTM. Deze film van Jan Verheyen en Lien Willaert vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, die ruim tien jaar geleden heel wat losmaakte in België. Ontdek hier alles over de film, het verhaal en de Red Sandra Cast.

Dit bericht schreef ik op 27 juni op VlaamsKijken; op 3 september 2023 heb ik het bijgewerkt.

Red Sandra

William (Sven De Ridder*) en Olga (Darya Gantura*) krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje, de zesjarige Sandra (Rosalie Charles) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Red Sandra cast

In de Red Sandra cast zien we naast Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en Rosalie Charles (Sandra) ook Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Charlotte Anne Bongaerts, Dirk Tuypens, Ini Massez, Elke Van Mello, Jan Hammenecker, Robbie Cleiren en Aminata Demba. Daarnaast spelen verschillende internationale acteurs en actrices mee, zoals Lara Hubinont, Clément Manuel, Charles Aitkin, Kaisa Hammarlund en Christopher Dane.

Sven De Ridder

Sven De Ridder speelt Sandra’s vader William. In 1983 debuteerde Sven De Ridder in de film Ad Fundum van Erik Van Looy. Sinds die tijd heb je deze acteur al in heel wat Vlaamse films en series gezien. Daarnaast staat hij ook veel op het toneel. Als je het Sven De Ridder overzicht ziet, dan is het bijna niet te geloven dat hij in Red Sandra pas zijn eerste grote leading role speelt. De jonge kijkers kennen Sven De Ridder natuurlijk als Philippe uit #LikeMe. Maar je zag hem ook in Nachtwacht: de dag van de bloedmaan, Bittersweet Sixteen en eindelijk in De Bunker seizoen 2. De fijnste reeks met Sven De Ridder vind ik dan toch Fair Trade.

Darya Gantura

Darya Gantura speelt de rol van Olga, de van origine Russische moeder van Sandra. Deze actrice debuteerde in 2008 in Linkeroever van Pieter Van Hees. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook uit Goestin, als Ella (uit de gelijknamige telenovelle) en Cordon. Op dit moment is ze te zien in de herhaling van Zuidflank, waarin ze Silke Vaessen speelt. En je zag haar kort voorbij komen in de hitserie Nonkels.

Rosalie Charles

Voor de cruciale rol van Sandra werd na een maandenlange zoektocht Rosalie Charles geselecteerd. Ze was 7 op het moment van de opnamen, en maakt haar debuut in Red Sandra.

Viviane De Muynck

We zien ook Viviane De Mynck* in de Red Sandra cast. Zij speelt de rol van de kritische oma van Sandra, de moeder van William. Zij mag zeker de grande dame van de Vlaamse cinema genoemd worden. Deze dame heeft een indrukwekkend cv, waarbij ik zowel Professor T. als Met Man en Macht echt wil aanraden.

Peter Gorissen

Peter Gorissen speelde een indrukwekkende rol in De Twaalf. Daarnaast speelde hij mee in Red Light en zag je ‘m in de Lockdown-film 2055. Maar je zag hem ook in Undercover en je hoorde hem in Storm Lara. Peter Gorissen zien we in de Red Sandra cast als Fons; de partner van de oma.

Acteurs en actrices Red Sandra

Over de acteurs en actrices in de uitgebreide supporting cast van Red Sandra hebben we ook al verschillende keren geschreven. Die zetten we dus ook voor je op een rijtje.

Makers

Red Sandra is een film van Jan Verheyen en Lies Willaert, die samen ook Het Geheugenspel maakten. Peter Bouckaert van Eyeworks Film & TV Drama tekende voor de productie in samenwerking met VTM en Kaap Holland Film (NL). De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Red Sandra kijken

Red Sandra is op Streamz te kijken en komt op 3 september 2023 om 20.35 uur bij VTM op tv. Daarnaast is-ie ook op dvd verkrijgbaar. In Nederland is-ie ook On Demand beschikbaar via Pathé Thuis en Ziggo. Als-ie bijvoorbeeld op Netflix, Videoland of Prime Video komt, werken we dit artikel natuurlijk bij en delen we dit – voor de Nederlandse volgers – nogmaals op onze socials.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2023 /