Daens De Musical (2008) op tv te kijken bij Play4 – alles over de cast

Play4 zendt op Kerstavond – vanavond 24 december – om 20.35 uur Daens De Musical uit. Deze Studio100 musical die oorspronkelijk in 2008 op de planken werd gebracht, kent een geweldige cast met onder andere Lucas Vanden Eynde als Priester Daens, maar ook Jo De Meyere, Free Souffriau en Jelle Cleymans. Ontdek hier alles over verhaal en cast van Daens De Musical.

Daens De Musical op tv kijken

Daens De Musical vertelt het verhaal van priester Adolf Daens, die zich in de jaren rond 1900 het lot van de Aalsterse fabrieksarbeiders aantrok. Louis Paul Boon schreef dit verhaal oorspronkelijk; het werd vervolgens door Stijn Coninx verfilmd tot de zeer succesvolle Vlaamse film Daens. Studio 100 maakte er vervolgens een musical van die van oktober 2008 tot februari 2009 te zien was in het voormalige postgebouw Antwerpen X. In 2020 volgde een 2.0 versie voor het pop-up theater in Puurs (met nog heel wat dezelfde namen in de cast). Helaas is door corona de voorstelling al verschillende keren voor langere periode stilgelegd.

Woon je in Nederland en wil je deze musical kijken; je kunt de dvd nog steeds bestellen. Daarnaast is ook de cd-opname van de 2020-versie van Daens verkrijgbaar.

Cast Daens De Musical

De cast van Daens De Musical bestond in 2008 uit Lucas Van den Eynde, Jo De Meyere, Anne Mie Gils, Free Souffriau, Jelle Cleymans, Peter Van de Velde David Verbeeck, Fabrice Pillet, Chris Van den Durpel en Sébastien De Smet. In het ensemble Goele De Raedt, Dimitri Verhoeven, Ann De Winne, Dirk Van Vaerenbergh, Hilde Norga, Nicky Langley, Hilde Weber, Helen Geets, Deborah De Ridder, Nele Goossens, Karina Mertens, An Vanderstighelen, Sam Verhoeven, Steve De Schepper, James Cooke, Dirk Van De Merlen, Kris Castelijns, Tijl Dauwe, Roel Lauwens, Frank Hoelen en Lauren De Ruyck.

Acteurs en actrices uit musical Daens

Ben jij benieuwd wat de hoofdrolspelers uit Daens De Musical anno 2021 doen? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Lucas Van den Eynde kruipt in de huid van pastor Daens. Hij was alleen in 2021 al in verschillende producties te zien, zoals Lisa (Mark Albrechts), Phil Frisco in Glad IJsDeja Vu, Leef en Black-out. Een man met vele gezichten, die ik leerde kennen dankzij de serie Aspe. Maar ook één van zijn laatste series – GR5 – is absoluut het kijken waard.
 • Jo De Meyere zag je bijvoorbeeld in de film Achter de wolken. Hij speelt bisschop Stillemans (zowel in 2008 als 2020-versie)
 • Anne Mie Gils kruipt in de huid van Nora Scholliers. Ze speelde Colette in Familie en was als hoofdcommissaris An Treunen te zien in Zone Stad.
 • Free Souffriau is toch wel het bekendste als Mega Mindy – recent heeft ze afscheid genomen van die rol. Wist je dat ze zowel in de 2008 als 2020 versie de rol van Nette Scholliers voor haar rekening neemt?
 • Jelle Cleymans presenteerde in de zomer van 2020 De Positivo’s. Hij heeft samen met Jonas van Geel een cd uitgebracht. in Daens speelt Jelle Cleymans de rol van Jan De Meeter; dat deed hij in 2008 en doet hij ook nog steeds in de nieuwe versie.
 • Peter Van De Velde is bij het jonge publiek bekend als Piet Piraat., maar hij heeft in de Streamz-serie Fair Trade ook een gave rol. Daarnaast zagj je hem in Thuis als slechterik Jacques. Hij speelt ook een rol in de nieuwe Nachtwachtfilm. In de Daens musical zien we Peter Van De Velde als Opzichter Schmitt. In de nieuwe versie van Daens De Musical heeft hij de rol van priester Daens van Lucas Van den Eynde overgenomen.
 • David Verbeeck kruipt in de rol van Pieter Daens. Dit is zijn laatste rol waar ik iets over kan vinden; hij was in de jaren negentig een aantal afleveringen in Wittekerke te zien.
 • Fabrice Pillet speelt de rol van Charles Woeste. Verder kan ik niets over hem vinden.
 • Chris Van den Durpel geeft in Daens De Musical 2008 gestalte aan pastoor ponnet. Deze man heeft natuurlijk geen enkele introductie nodig. Wat heeft hij in de loop der jaren geweldige typetjes neergezet en zo mooie programma’s en zelfs films gemaakt. Helaas heeft hij achter dat hoofdstuk een punt gezet.
 • Sébastien De Smet zien we als Louis Scholliers. Deze acteur speelt vooral heel veel in musicals.
 • James Cooke – en er is natuurlijk één naam in het ensemble wat opvalt en dat is James Cooke. Wat heeft hij in de loop der jaren al veel bereikt. Hij is niet meer van tv weg te denken. Zo genieten we nu wekelijks van James De Musical en maakte hij het indrukwekkende LEEF. In het nieuwe jaar zal hij te zien zijn in het nieuwe seizoen van Over de Oceaan.

Musical op Play4

Dit is niet de eerste keer dat Play4 een musical uitzend. Vorig jaar kon je op kerstavond kijken naar de musical 14-18. En deze winter kun je iedere donderdag genieten van een musical over een bekende Vlaming in James De Musical.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2021 /