Piet Piraat met Bertus Bandiet (Remi de Smet) op podium

Piet Piraat (Peter Van de Velde) staat dit voorjaar samen met Bertus Bandiet (Remi de Smet) in het theater met de intieme show Piet Piraat & de Schat van de Propere Zeeën. Deze keer is er bewust gekozen voor een maatschappelijk thema, waarmee de makers kinderen en hun ouders echt willen bereiken. Lees er hier alvast alles over.

Ontdek hier de leukste Piet Piraat-zaken.

Nieuwe Piet Piraat show

De nieuwe show Piet Piraat & de schat van de propere zeeën is vanaf 1 april 2023 te kijken in Vlaamse theaters. Deze keer wordt de strijd aangegaan tegen de vervuiling van de zee. De show speelt bewust in kleinere theaters zodat Piet Piraat – met deze maatschappelijk relevante boodschap – ook écht dicht bij de kinderen en hun ouders kan staan. Zo komt de show naar CC De Binder in Puurs, Den Egger in Scherpenheuvel, CC De Plomblom in Ninove, CC Het Bolwerk in Vilvoorde, Schouwburg Rex in Mol, Het Leietheater in Deinze, CC Asse, De Warande in Turnhout en CC Blankenberge.

Piet Piraat & de Schat van de Propere Zeeën

Piet Piraat is met zijn Scheve Schuit naar het eiland ‘Bananos’ gevaren om daar in het aangespoelde scheepswrak van Kapitein Vuilbaard op zoek te gaan naar een schat. Op het eiland ontmoet hij de jonge, stoere knaap Bertus Bandiet. Die waarschuwt Piet Piraat voor de vloek die op het wrak rust doordat Kapitein Vuilbaard de zee vervuilde. Piet Piraat weet dat deze vloek helemaal niet echt is, want hij heeft de vloek zelf bedacht om piraten die de zee vervuilen angst aan te jagen en een halt toe te roepen. Piet Piraat is namelijk een voorvechter van de propere zeeën. Onbevreesd gaat hij op zoek naar de schat. Maar dan blijkt er toch een spook rond te dolen op het eiland. Is de vloek dan toch echt?

Troepsoep

Piet Piraat heeft daarnaast ook een single: Troepsoep. Het nummer is te beluisteren bij de bekende streamingdiensten. Daarnaast is er ook een bijbehorende clip. Ook het Piet Piraat liedje Troepsoep gaat over de strijd tegen de vervuiling van de zee, waar Piet Piraat helemaal achter staat.

Remi De Smet Bertus Bandiet

In de theatershow zien we naast Piet Piraat (gespeeld door Peter Van de Velde, die we op dit moment in Fair Trade seizoen 2 zien) ook een nieuwe personage. Remi De Smet geeft gestalte aan Bertus Bandiet in deze nieuwe Piet Piraat voorstelling. We kennen Remi De Smet dankzij zijn deelname aan K2 zoekt K3. Al had de student musicaltheater in Tilburg daarvoor ook al de nodige ervaring opgedaan. Zo kun je hem kennen van Campus 12 en Wickie De Viking. Op 10-jarige leeftijd stond hij ook naast Jelle Cleymans en Free Souffriau (de voormalige Mega Mindy) in de musical Robin Hood.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2023 /