Best bekeken (Vlaamse) series van Streamz

Streamz maakt de top tien van best bekeken series bekend. Deze top tien bestaat uit verschillende internationale en Vlaamse titels. De top 3 is volledig Vlaams met als nummer één De Bende van Jan de Lichte, gevolgd door Fair Trade en Black-out.

Wist je dat ik op Facebook een Streamz-groep heb waarin we het aanbod kunnen bespreken?

Streamz

Het is inmiddels vier maanden na de lancering van Streamz. Voor najaar 2020 en voorjaar 2021 zijn meteen elf series van eigen bodem aangekondigd, die allemaal in deze periode in première gaan. Hier het totale overzicht.

Vlaamse series populair

Uit de lijst van best bekeken reeksen blijkt dat de Streamz-kijker houdt Vlaamse series. De top 3 wordt gevormd door VTM-reeksen De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade en de Eén-reeks Black-out. Opvallende titel in de top 10 is de nummer 5: Red Light. Sinds begin december wordt wekelijks een nieuwe aflevering gedeeld én nu behoort ie al tot de best bekeken series op Streamz. Welke Vlaamse series er verder in de top 10 staan? Lees snel verder…

Internationale series

Daarnaast staan er ook drie internationale titels in het rijtje. Het gaat hierbij om drie titels van HBO. The Undoing met Nicole Kidman en Hugh Grant op nummer 4, maar ook Industry en Euphoria.

Top 10 best bekeken series Streamz

  1. De Bende van Jan de Lichte – Vlaanderen, 18de eeuw. De zoveelste bezetter zuigt het land en zijn bevolking leeg. Jan de Lichte (Matteo Simoni) zal het worst wezen. Tot hij plots een bende leidt en tegen wil en dank uitgroeit tot een held.
  2. Fair Trade – Twee ooit heel idealistische agenten (Kevin Janssens en Ella-June Henrard) zijn in hun carrière steeds verder buiten de lijntjes beginnen kleuren. Zijn ze nog agenten, of ondertussen eerder criminelen?
  3. Black-out – Na de sabotage van een kerncentrale gaat in ons land plots overal het licht uit. Op hetzelfde moment wordt immers de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand (Sara de Roo) ontvoerd. Hillebrand geeft Michaël Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden.
  4. The Undoing – Het leven van een New Yorkse therapeute (Nicole Kidman) valt in duigen na de beschuldiging van moord van haar man (Hugh Grant). Van de makers van Big Little Lies.
  5. Red Light – Drie vrouwen raken (Maaike Neuville, Halina Reijn en Carice Van Houten) verstrikt in de wereld van mensensmokkel en prostitutie wanneer Esthers man plotseling verdwijnt. Vanuit volledig verschillende werelden, raken de levens van deze vrouwen met elkaar verweven. Ze hebben elkaar nodig om te overleven.
  6. De Zonen van Van As – Frans Van As en zijn zonen zijn samen actief in grond- en afbraakwerken, maar bovenal is het een familie van echte Vlaamse plantrekkers voor wie lijntjes bestaan om er buiten te kleuren.
  7. Industry – Enkele jonge, pas afgestudeerde twintigers zetten alles op alles om een job te krijgen bij een Londense investeerdersbank. Lena Dunham (Girls) regisseerde de eerste aflevering.
  8. Dimitri Vegas & Like Mike – Docu-maker Eric Goens volgde DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike meer dan een jaar de wereld rondL De docu toont niet alleen de gloriemomenten van het duo, maar ook de zware beproevingen en de impact die een carrière als DJ op lichaam en geest heeft.
  9. FC De Kampioenen -De Kampioenen vormen de klungeligste voetbalploeg van Vlaanderen.
  10. Euphoria – In Euphoria volgen we het leven van een aantal tieners, gezien door de ogen van Rue (Zendaya), die net uit een afkickcentrum komt, maar al snel blijkt dat ze vooral goed is in het verhullen van haar verslaving.

Liefhebber Vlaamse series

Dat ik een echte liefhebber van Vlaamse series ben, blijkt wel als ik dit lijstje bekijk. Ik heb ze dus allemaal gezien. Heb zelfs laatst de kerstspecial van FC De Kampioenen gekeken. Jij ook: kom dan ook bij onze Facebook-groep.

Albatros hoort ook in top 10 Streamz

Voor mij ontbreekt er één reeks absoluut in deze top 10 en dat is Albatros. Wat is dat een geweldige reeks. Heb je die nog niet gezien? Dan heb ik maar één advies: kijk die serie!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2021 /