Bowling Balls op tv kijken

De film Bowling Balls met onder andere Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Jonas Van Geel, Sven De Ridder, Manou Kersting, Charlotte Vandermeersch en Filip Peeters is vanavond – zaterdag 7 januari – om 22.15 uur te zien bij VTM. Deze populaire Belgische film uit 2014 wist meer dan 250.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 31 augustus 2016; het heeft op 7 januari 2023 een update gekregen.

Film van regisseur Marc Punt

Ronkende Harley Davidsons, kale koppen met lange baarden en gevloek bij de vleet. Met een flinke dosis zwarte humor neemt de Vlaamse actiekomedie Bowling Balls de cultuur van de motorbendes op de korrel. Bowling Balls is een film van regisseur Marc Punt, die eerder al verantwoordelijk was voor de scenario’s van de Vlaamse televisieserie Matroesjka’s en de film Frits & Freddy. Het nieuwste pareltje van zijn hand is Fair Trade. Deze serie kun je in België op Streamz kijken. In Nederland staat Fair Trade op Prime Video; sterker zelfs Fair Trade seizoen 2 kun je daar al kijken.

Volg ons en ontdek snel ons uitgebreide artikel over het tweede seizoen van Fair Trade. Dat doe je via Instagram, kom bij onze Facebook-groep én/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Verhaal Bowling Balls

De motorclub Bowling Balls wordt geleid door president Mon Dewilde (Wim Opbrouck), een ex-belastingcontroleur. De Bowling Balls spiegelen zich graag aan beruchte bendes zoals de Hells Angels en de Outlaws, al zijn haar leden weliswaar een pak minder heldhaftig. Ze houden zich bezig met de verkoop van gestolen auto’s, maar krijgen steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights. Dat leidt tot hoogoplopende spanningen. Maar het loopt pas echt fout wanneer Bowling Ball Gino (Jonas Van Geel) een amoureuze relatie begint met Tina (Nathalie Meskens), de jongere zus van de president van de Banana Knights.

Cast Bowling Balls

De cast van Bowling Balls kent tal van bekende namen. Diverse Vlaamse acteurs en actrices spelen een prominente rol in deze film van Marc Punt. Zo spotten we in de cast van Bowling Balls: Wim Opbrouck, Peter Van Den Begin, Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Sven De Ridder, Manou Kersting, Filip Peeters, Jenne Decleir, Charlotte Vandermeersch, Kim Hertogs, Peter Thyssen, Damiaan De Schrijver, Silke Becu, Joyce Beullens, Vic De Wachter, Jeroen Van Dyck, Herwig Ilegems, R. Kan Albay, Luc Verhoeven, Birk Van Dijck, Axel Daeseleire.

Veel leden uit cast Fair Trade

Peter Van Den Begin, Sven De Ridder, Manou Kersting, Jenne Decleir, Birk Van Dijck, Axel Daeseleire en Luc Verhoeven zijn allemaal te zien in de nieuwe Marc Punt-productie Fair Trade. Zo heeft iedere regisseur toch zijn eigen favorieten.

Acteurs en actrices Bowling Balls

De acteurs en actrices van Bowling Balls kennen we inmiddels ook uit tal van andere producties. Ik zet ze voor je op een rijtje met de meest actuele berichten.

Zelf heb ik ‘m al gezien en ik heb er echt van genoten. Voor mij reden om vanavond via VTM GO weer mee te kijken. Wil je op een later moment kijken, dan kun je ‘m ook op dvd aanschaffen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

7 januari 2023 /